vizsga mentoskent

Vizsgázz online, mentősként

Mi a véleményed?
+1
+1
+1
+1
+1
+1
+1

Egy egyetemista életében a december és a május hónap egy dologról szól csak, mégpedig a vizsgázásról. Ez egy igen nehéz időszak, amikor koffeint koffeinnel fogyasztunk, imádkozva a pár megmaradt agysejtünknek, hogy már csak 100 oldalnyi anyag van vissza, a holnapi vizsgához.

A koronavírus járvány megjelenése mindenki életét megnehezítette. Úgy gondoltuk, hogy az online oktatás, majd egy távoli jövőben lesz jellemző, amikor már szinte minden csak a számítógépeken keresztül működhet. Azonban ez az elképzelés pár hónapja már minden hallgató napját felemészti.

A pécsi Egészségtudományi kar hallgatójaként élveztem a második félévem kezdetét. Végre nem mindennapunkat az élettan, anatómia és egyéb finomságok vették körül. Mint mentőtiszt hallgató, beleszagolhattunk kicsit az ápolástan mélyebb rejtelmeibe, ahol szó szerint találkozhattunk véres dolgokkal.
Eleinte megpróbáltam elképzelni, hogyan is fogom én online elmagyarázni azt, hogy leveszek pár kémcső vért a páciens karjából, vagy elvégzek egy beöntést. Játszottam a gondolattal, hogy majd valamelyik családtagomat a kamerához ültetem és feláldozom a jobb jegy érdekében egy-egy vénáját, de amint elővezettem az ötletet, hogy bizony katéterezéses tételem is van, mindenki egy lépést hátrált.
A vizsga sajnálatos módon eszközök és páciensek használata nélkül zajlott, szóban kellett felsorolnom azokat az eszközöket, melyeket gyakorlatban még egyáltalán nem láttam és használtam.

Elérkezett az első anatómia gyakorlat szóbeli napja, amikor minden létező Szenthez imádkozva ültem a router mellett, csak hogy végre ma legyen az a nap, amikor hibátlanul működik. Amint éles képet kaptunk a tanár úrral egymásról és megkérdezte, hogy belevághatunk-e a dologba, a technika ellenem dolgozott. A rendszer letiltotta a mikrofonomat, így biztosra vettem, hogy a bukás már teljes. Szerencsémre a velem együtt vizsgázó hallgatót telefonon felhívva élesen hallhatóvá vált a hangom, így sikeresen minden szövetet, csontot és egyéb izgalmas dolgot, amit elém vetítettek fel tudtam sorolni.

Záró gondolatként csak annyit mondok, amit mellesleg soha nem gondoltam volna, hogy be fog következni.
Alig várom, hogy végre újra bejárhassak az egyetemre.