vizsga-az-iroasztalom-mogul

Vizsga az íróasztalom mögül

Mi a véleményed?
+1
+1
+1
+1
+1
+1
+1

Egészen új „érzésvilágot” teremtett a karantén az online vizsgázás tekintetében. Lassan 4 napja zajlanak az online vizsgák a jogi karon és többen tették fel a kérdést, milyen volt így vizsgázni.

Röviden tömören: jó és furcsa.

Aggódtam a kép, hang és net sebesség miatt, aztán aggódtam, hogy a szomszéd bömbölteti a zenét, vagy megszólal a jégkrémes autó, de szerencsére remek az internet és a szigetelt ablakoknak köszönhetően csend uralkodott. Egészen új és szokatlan életszituáció volt felöltözni a „vizsgaszettembe” és leülni az íróasztalomhoz. Névsor szerint történt a vizsgáztatás, próbáltam kiszámolni, vajon hány óra hány perckor kerülök sorra, de teljesen felesleges. Pillanatok alatt repültek a percek és csengett a számítógép kijelzője, sőt a telefonos app is. A torkom összeszorult az izgalomtól, akárcsak a tételhúzás pillanataiba szokott, de most a technika „kis ördöge” miatt is nyugtalankodtam. Ezzel az új vizsgahelyzettel betekintést nyer a tanár és a hallgató az intim szférába, a tanár jobban megismerheti a hallgatóját, egy szoba hangulata/tere/képe sok mindent elárul a lakójáról. Ezért is különös az online vizsgázás, s egyben pozitív struktúrát is magába foglal. A lámpalázérzést leszámítva sikeres vizsgát tettem.

Mindenkinek a Media Iuris nevében sikeres vizsgaidőszakot kívánok! És, akik eddig még nem mertek így vizsgázni, nekik üzenem, hogy nincs mitől félni, egyszer jó lesz visszaemlékezni erre az időre is. Sőt azt mondom, hogy hálás vagyok, amiért ilyen fejlett a technika és meg tudjuk oldani a különféle problémákat.

Ne felejtsük a mottót: „EGYÜTTSIKERÜL”!