Visszatér a Hertha Berlin kispadjára Dárdai Pál

Mi a véleményed?
+1
+1
+1
+1
+1
+1
+1

Hivatalos oldalán jelentette be a berlini együttes, hogy 2022 nyaráig szóló szerződést írt alá Dárdai Pállal. A gárda még vasárnap jelentette be, hogy a Werder Bremen elleni 4-1-es vereséget követően meneszti Bruno Labbadiát, akivel mindössze 17 pontot gyűjtött a klub 18 mérkőzésen, ami csak a 14. helyre elég.

Az argentin tréner menesztésében nagy valószínűséggel az is közrejátszott, hogy a Transfermarkt.de becslése szerint mintegy 252 millió euró elköltése után sem sikerült a tabella első felébe férkőznie a Herthának. Dárdai azonban már korábban is bizonyított a berliniek kispadján: 2015-ben nevezték ki először a gárda vezetőedzőjének, akkor benntartotta a csapatot, majd a következő évben kijutott az együttessel a nemzetközi porondra is. Végül a magyar szakembert 2019 nyarán, 4 és fél év munkája után menesztették, amióta összesen négyen fordultak meg a Hertha kispadján.

Dárdai Pál bő egy év szünet után 2020 nyarán állt ismét munkába, a berliniek U16-os csapatát irányította. Kinevezését korábban Lothar Matthäus is támogatta, a német legenda szerint ugyanis Dárdainak nincs szüksége átállási időre, hiszen ismeri a gárdát, valamint Michael Preetz igazgatósága alatt ő irányította a legjobban a klubot.

A Hertha BSC jelenleg a kiesés ellen küzd, mindössze két ponttal előzi meg a 16., osztályozót jelentő helyen álló Köln együttesét. A klub következő mérkőzését a Frankfurt otthonában játssza január 30-án, itt debütálhat a Dárdai Pál a csapat élén.