Valósággá válhat az álom, sorsdöntő mérkőzést játszik a Ferencváros

Mi a véleményed?
+1
+1
+1
+1
+1
+1
+1

A magyar szurkolók az utóbbi négy évben nem panaszkodhattak arra, hogy elmaradtak volna a sikerek akár klub-, vagy éppen válogatott szinten. Természetesen az elitbe még mindig nem sikerült visszakerülni, de a nemzeti csapat 2016-os Európa-bajnokságon való részvétele, a MOL Fehérvár FC 2017/18-as, a Ferencváros 2018/19-es Európa-liga csoportkörös, valamint a fővárosi zöld-fehérek idei Bajnokok Ligája-főtáblás szereplése mindenképpen valamiféle előrelépést mutat a magyar foci számára. A ferencvárosiak erre rátehetnek még egy lapáttal, hiszen a BL-csoportkörének utolsó fordulójában a csoportjuk harmadik helyéért fognak küzdeni Kijevben.

A Barcelonától és a Juventustól oda-vissza vereséget szenvedő magyar együttes a Dinamo Kijev elleni első mérkőzésen szinte csodával határos módon egy szörnyű, 2-0-ra elveszített első félidő után felállt, és egy pontot itthon tartott. Ennek köszönhetően a Ferencváros életben tartotta reményeit arra, hogy esetlegesen a harmadik helyen végezve az Európa-liga egyenes kieséses szakaszában folytathassa tavasszal a nemzetközi szereplést. Ehhez plusz segítség volt, hogy az ukránok szintén oda-vissza kikaptak a másik két ellenfelükkel szemben. 

A Dinamo Kijev nagyszerű formában várja a találkozót, hiszen igaz a Bajnokok Ligájában a legutóbbi két összecsapásukat nagyon simán elvesztették (Barcelonától 4-0-ra, a Juventustól pedig 3-0-ra kaptak ki), de sorozatban három bajnokijukat megnyerték (az Inhulec, a Vorszkla és a Mariupol ellen). Emellett a kijeviek vezetik hazájuk bajnokságát, három ponttal megelőzve a szintén a Bajnokok Ligája-csoportkörében vitézkedő Sahtar Donyecket.

A Ferencvárosnak sincs oka a panaszra, hiszen igaz az FC Barcelona és a Juventus a magyar együttest is legyőzte a BL-csoportkörében, viszont a budapesti gárda az idei szezonban még nem kapott ki a bajnokságban. Ennek is köszönhető, hogy szinte már decemberben eldőlt a magyar labdarúgó NB I sorsa, miután a fővárosiak jelenleg egy mérkőzéssel kevesebbet játszva hét ponttal vezetik a tabellát a második MOL Fehérvár FC ellen.

A két együttes első, 2-2-es döntetlennel végződő mérkőzést követően a harmadik hely megszerzésének a legegyszerűbb módja az, ha a Ferencváros legyőzi a Dinamo Kijevet. Ebben az esetben egyértelművé válna az, hogy a két gárda egymás elleni találkozóinak mérlege a ferencvárosiak felé billen. Ha nem sikerülne három pontot szereznie a zöld-fehéreknek, akkor egy gólgazdag 3-3-as döntetlennel kéne zárulnia az összecsapásnak, hiszen egy 0-0, vagy 1-1 esetén a Dinamo Kijev állna jobban, míg 2-2-es döntetlennél hiába lenne a két egymás elleni mérkőzés azonos, a gólkülönbség ismét az ukránok javára döntene.

Az előzetes hírek szerint egyik oldalon sem hiányzik majd kulcsjátékos, így mindegyik együttes trénere a legerősebb kezdő tizenegyét küldheti majd ki a pályára a kedd este 21:00-tól kezdődő összecsapáson.

Kiemelt fotó forrása: Közgazdász Online-Blog.hu