Újra visszaállítják az idősek vásárlási sávját

Mi a véleményed?
+1
+1
+1
+1
+1
+1
+1

Orbán Viktor miniszterelnök ma délelőtt Facebook-on jelentette be, hogy a tavaszi időszakhoz hasonlóan visszaállítják az idősek vásárlási sávját. Hétköznaponként 9-11 óra, hétvégente 8-10 óra között kizárólag az idősek lehetnek a boltokban, viszont fontos változás, hogy ők nem csak ezekben az időpontokban vásárolhatnak.

Novák Katalin a Facebook-oldalán azt írta, hogy az Idősek Tanácsának kérésére a tavaszitól eltérő gyakorlattal megvalósuló vásárlási idősáv bevezetését tartalmazó javaslattal fordultak a miniszterelnökhöz. A családokért felelős tárca nélküli miniszter azt nyilatkozta a közmédiának, hogy az idősáv 3 óráról 2 órára csökkenne és olyan időpontban lenne, amikor amúgy is kicsi a boltok forgalma. Ábrahám Katalin -aki az Országos Nyugdíjas Polgári Egyesület XI. kerületi szervezetének elnöke- szerint szükséges a vásárlási idősáv bevezetése, mert az idősek egy része megnyugtatónak tartja, ha külön idősávban, biztonságosan tud vásárolni. Véleménye szerint azonban mivel sokan nyugdíjasként is dolgoznak, fontos, hogy az idősek ezeken az idősávokon kívül is elmehessenek vásárolni. Hulák Zsuzsanna, az Idősek Tanácsának egyik tagja azt is felvetette, hogy a boltok ezeken a vásárlási sávokon kívül tüntessék fel azokat az időpontokat, amelyekben a forgalom viszonylag alacsony, hogy azon idősek, akik nem tudnak hétköznap 9-11 óra, illetve hétvégén 8-10 óra között vásárolni menni, biztonságosan el tudják intézni a bevásárlást.

A miniszterelnök arra is felhívta a figyelmet, hogy a statisztikák alapján a „szüleink, nagyszüleink korosztálya” a legveszélyeztetettebb, így nagyon fontos, hogy vigyázzunk rájuk. A rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba, a részletszabályok pedig a Magyar Közlönyből ismerhetők meg. 

Forrás: Telex.hu

Kiemelt kép forrása: https://azuzlet.hu/wp-content/uploads/2020/11/7WLSunoRfitb1Ben6s-e1606128072996.jpeg 

Belső kép forrás: https://ma7.sk/sites/www.ma7.sk/files/styles/normal_8_large/public/2020-10/vasarlas-koronavirus_mti.jpg?h=f6bb3c48