uj-magyar-film-horvath-lili-pecsi-egyetemistak

Új magyar filmet mutattak be a mozikban!

Mi a véleményed?
+1
+1
+1
+1
+1
+1
+1

Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre

Szeptember végén mutatták be a hazai mozik a Horváth Lili által rendezett magyar filmdrámát, a Felkészülés a meghatározatlan ideig tartó együttlétre című filmet, mely a szerelmet, a valóságot, valamint a képzeletet állítja a fő középpontjába.

Már a pécsi Apollo Mozi műsorának programjában is szerepel Horváth Lili legújabb alkotása, mely a rendező második nagyjátékfilmje a Szerdai gyerek című mozija után.(port.hu) Miről is szól az egyébként furcsán hosszú és szokatlan témát megjelölő film?

uj-magyar-film-mozikban-pecsi-egyetemista

A Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre című filmben valóság és képzelet csúszik össze egy szerelmes nő fejében. Márta, a negyvenéves idegsebész szerelmes lesz. Fényes amerikai karrierjét hátrahagyva visszatér Budapestre, hogy új életet kezdjen a férfival. Ám Márta hiába vár a Szabadság-híd pesti hídfőjénél: a férfi nem jelenik meg a randevún. Márta kétségbeesetten a keresésére indul, de amikor rátalál, élete szerelme azt állítja: sohasem látta őt azelőtt.” (port.hu)

A mozifilm Poste Restante gyártásában, valamint a Nemzeti Filmintézet támogatásával készült, a főszereplők Stork Natasa és Bodó Viktor. (port.hu) Stork Natasa a filmben nyújtott alakításáért elnyerte a legjobb színésznő díját az 57. Antalyai Nemzetközi Filmfesztiválon – tudatta a Nemzeti Filmintézet.(nfi.hu) Már csak ezért is ajánljuk a film megtekintését!