top_pecsi_kirandulohelyek_osszel_pecsi_egyetemistak_magazinja

TOP őszi kirándulóhelyek Pécsett!

Mi a véleményed?
+1
+1
+1
+1
+1
+1
+1

Ha szeretnél kikapcsolódni a sok munka és tanulás mellett, vagy eltöltenél egy felejthetetlen napot a barátaiddal, akkor jó helyen jársz! Összeszedtem nektek Pécs szebbnél szebb kirándulóhelyeit, melyek ősszel is csodás látványt nyújtanak.

Valakik számára az ősz az elmúlást szimbolizálja, azt, hogy egyre rövidebbek a nappalok, hosszabbak az éjszakák, hogy elmúlt a nyár, a nagy szabadság, a sok móka és kacagás. Szeretném elmondani, hogy ennyire nem drasztikus a helyzet. Az ősz lehet egy bizonyos újrakezdés, lehetőség új célok kitűzésére és elérésére. Minden csakis kizárólag nézőpont kérdése. Úgy gondolom, nem vagyok egyedül azzal, hogyha azt mondom: ezen évszak beköszöntével, melegen és kényelmesen felöltözve néha kedvet kapok a hosszú sétákhoz, kirándulásokhoz és új helyek felfedezéséhez. Tökéletes arra, hogy a hűvösebb idő ellenére, hasznosan töltsük a mindennapokat és aktívak maradjunk. Akár hiszitek akár nem, ősszel egyes helyek teljesen másképp mutatnak, szinte megújulnak a lehullott sárgás vagy pirosas falevelektől. Minden évszakváltásnál egy-egy hely új arcot vesz fel, ezért mindig új látványt tud nyújtani.

Most, hogy elkezdődött a beadandók időszaka, egyre gyűlik a tananyag és ezzel párhuzamosan a stressz is, így a szabadban eltöltött idő tökéletes megoldás lehet ezek kezelésére. Mindenkit bátorítok arra, hogy menjen a természetbe, kiránduljon, mert az élményszerzésen kívül még számos pozitív oldala van.  Nemcsak növeli a kreativitást és csökkenti a szorongást, de segít picit kiszabadulni a monoton hétköznapokból. Pécs, számomra legkedvesebb kirándulóhelyeit emeltem ki nektek, de természetesen, még ezer meg egy lenyűgöző hely található itt.

Flóra-pihenő

Nemrég volt szerencsém bebarangolni ezt a lenyűgöző helyet. A rengeteg kép, mely hirtelen behálózta az Instagram oldalát, nagyon kíváncsivá tett, hogy vajon tényleg ilyen csodálatos látványt nyújt-e ez a kis eldugott, hintával díszített kirándulóhely. A válaszom az, hogy valóban olyan, mint a képeken, sőt! A látványt nem adja vissza egyik fotó sem, ezért mindenképp érdemes elmenni, és a saját szemünkkel megcsodálni a helyet. Impozáns sziklaszirtre épült a kilátó ahonnan 404 méteres magasságból gyönyörködhetünk Pécs városára.  A kilátóhoz az egykori vidámpark kerítése mellett sétálhattok fel egy szűkös ösvényen. Habár nem tudni a rejtélyes hintát, amire mindenki kíváncsi, ki rakhatta oda, de pillanatok alatt a kirándulók kedvenc helyévé tette a Flóra- pihenőt.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

VIRÁG | TRAVEL 🌏 (@vrgvirag) által megosztott bejegyzés,

 

Niké-szobor

A Niké-szobor az első helyek egyike volt, amit megnéztem, amikor Pécsre látogattam. Kacskaringós út vezet oda, amit autóval a legkönnyebb megközelíteni. Pécs ezen nevezetessége a Mecsek oldalában, a város felett található. Már a belvárosból jól láthatóan kirajzolódik a szobor körvonala, ezért sokak érdeklődését felkelti, hogy közelebbről is szemügyre vegyék a hatalmas műalkotást. 1975-ben Magyarország felszabadulásának harmincadik évfordulójára készült. Ha erre jártok, mindenképp látogassatok el ehhez a fontos történelmi eseménnyel bíró emlékműhöz.

EZT OLVASTAD MÁR?  Akkor és most 2. rész - Interjú Erát Dáviddal (Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar)

 Tettye

Közkedvelt kirándulóhely, amit mindenki ismer. Talán elmondhatom, hogy az egyik kedvenc helyem itt Pécsen. Ha kirándulni van kedvetek, de nincs tippetek, mi is lenne a jó úticél, akkor a Tettye az, amivel nem lehet mellé lőni. Nagyon sokszor jártam már ezen a helyen, de biztosra tudom mondani, hogy mindig tudott valami újat mutatni. Nemcsak egy festői táj tárul elétek, hanem egy nagy kiterjedésű park is, ami bővelkedik sok látnivalóban. Középkori romok közt sétálhattok, megcsodálhattok különféle növényeket, mindemellett sportolási lehetőséget is nyújt. A park mindig élettel teli, biztosíthatlak titeket, hogy feltöltődést nyújt mindenki számára.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Bianca Vizler 🌷 (@vizlerbianca) által megosztott bejegyzés,

Malomvölgy

A Malomvölgyi tó és parkerdő a természet szerelmeseinek egy tökéletes opció lehet. Ez az idilli hangulatú hely lehetőséget nyújt sportolásra, tökéletes kialakítása végett körbe tudjátok tekerni, futni vagy akár sétálni, miközben megcsodálhatjátok a tó és a körülötte elterülő erdő szépségét. Tűzrakó helyek révén remek választás, ha sütögetéshez vagy egy piknikkel egybekötött beszélgetéshez támad kedvetek. Mindemellett több kilátó is ékesíti a helyet, mint például az István-kilátó, Zsíros-dombi kilátó vagy a Bagolyvár-kilátó.

Zsolnay Kulturális Negyed

Ez a hely nagyon kedves számomra ugyanis minden nap látogatom. A választott szakom tanszéke itt helyezkedik el, ezért rengeteg időt töltök el itt. Tartalmilag négy részre tagolódik: Míves negyed, Alkotó negyed, Gyermek és családi negyed valamint Egyetemi negyed, ahol a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Kara, a Kommunikáció és Médiatudomány valamint a Szociológia Tanszék kapott helyet. Egyetemistaként elmondhatom, hogy itt nem lehet unatkozni. Találhatóak itt éttermek, kávézók, ha pihenni szeretnétek, leteríthettek egy plédet a nagy zöld övezetbe és élvezhetitek a nyugodt atmoszférát. Sokszínűsége révén nagyon sokan látogatják, diákok, óvodás csoportok valamint idősek számára is nyújt kikapcsolódási lehetőséget.

Ha kedvet kaptatok bármelyik helyszínhez, akkor ez a hétvége remek kirándulóidőt tartogat. Ne szalasszátok el, töltődjetek Pécs rátok vár!

 

 

 

2 thoughts on “TOP őszi kirándulóhelyek Pécsett!

Comments are closed.