top-10-slager-2020

TOP 10 SLÁGER 2020-ban a pécsi egyetemisták szerint

Mi a véleményed?
+1
+1
10
+1
+1
+1
+1
+1

2020-ban rengeteg minden történt, ami miatt szomorúan, csalódottan, esetleg mérgelődve nézhetünk vissza az évre. Az erdőtüzek, a világjárvány, és a tüntetések sora mellett történtek kevésbé nagy volumenű dolgok is.

A mozik a filmek kiadási határidejének eltolásának köszönhetően alig tudtak mit műsorra tűzni. A fesztiválszezonnak is lőttek, hiszen a tömegrendezvények a vírus miatt nem voltak megtarthatóak. Ettől függetlenül a zenészek és a kiadók idén sem voltak restek, igyekeztek jobbnál jobb dalokat, albumokat kiadni. Nem is tehettek volna jobbat, hiszen az emberek többsége otthon töltötte nagyjából minden napját, így 0-24 lehetett zenét hallgatni, akár rossz kedvünk volt, akár jó.

A Pécsi Egyetemisták Magazinjának instagram oldalának történeteiben kérdeztük olvasóink véleményét 2020 legjobb sorozatairól és dalairól. A sorozatokról összeállított Top10-es listánkat Varsányi Dorka cikkében olvashatjátok. De elég is a szóból, jöjjön 2020 általatok összeállított, Top10-es slágerlistája.

  1. Az Istenes meg a Csobot- Sowieso Cover

Az idei év vége felé, pontosabban november 18-án robbant be a Youtube-ra Magyarország egyik legkedveltebb sztárpárjának az új videóklipje. A letisztult, stúdióban forgatott videóban Mark Forstner 3 éves számát dolgozták fel, duettben. A páros már több éve Németországban él két gyermekükkel,így részben ezért, részben pedig a követők pozitív visszajelzései miatt egy német számra esett választásuk. Pár napja az ország legnagyobb paródiafelelősei átírták a számot és elkészült az Irigy Hónaljmirigy Sowieso feldolgozása. Egyébként a páros jobb dalt nem is választhatott volna, hiszen ez az újrakezdésről és a reménykedésről szól, amire igazán nagy szükségünk van ebben az időszakban.

  1. Szakács Gergő- Képtelen

A Follow the Flow zenekar zeneszerzője, énekese november közepén adta ki legújabb dalát, amit rajongói szinte már azonnal jó szájízzel fogadtak. A Képtelen egy zenei trilógia lezáró darabja lett, ami a „Haladok” és a „Ne sajnálj” dalokkal Gergő életének egy fontos szakaszát ölelik fel. Bár én személy szerint nem szeretem annyira ezt a fajta zenét, a Képtelent néhanapján szívesen meghallgatom.

 

  1. Joel Corry feat. MNEK- Head & Heart

A brit páros úgy látszik tökéletesen időzített az idei zenéjével, hiszen a júliusi publikálás igazi nyári slágerré tette a Head&Heart-ot. Annyira sikeresnek tekinthető, hogy saját hazájában több heti toplistán az élen végzett, és a nemzetközi billboardon is az igazán előkelő, 13. helyet érte el. Emellett hazánkban is igen kedveltnek mondható, hiszen több héten is 1. vagy 2. helyen foglalt helyet a rádiós toplistákon.

  1. BTS-Dynamite

A K-pop zenei műfaj egyre jobban utat tör magának az egész világon. Ezt mi sem bizonyítja jobban, minthogy a dél-koreai fiúcsapat legújabb száma több mint 743 millió megtekintést és 23 millió likeot zsebelt be 4 hónap alatt. A nagy áttörést többek között annak is köszönhető, hogy a csapatnak ez az első teljesen angol nyelvű dala.

  1. Harry Styles- Golden

A One Direction egyik alapító tagjának, és egyben a legnagyobb karriert befutó énekesének bár 2019-ben került ki a Golden címre hallgató száma, mégis felfért a 2020-as általatok összeállított toplistánkra. Igaz, a szám maga a tavalyelőtti Fine Line albumon jelent meg, videoklipet csak tavaly októberben kapott, ezzel nagyobb élményt adva a rajongóknak.

EZT OLVASTAD MÁR?  WOW! Megduplázódik a rektori ösztöndíjasok száma

  1. Shawn Mendes- Wonder

Az idei év a kanadai Shawn Mendesnek is kedvezett, hiszen az év utolsó hónapjában egy új LP-t (nagylemezt) adott ki. Listánk 5. helyezettje az album intrója után következő első szám lett. A Wonder már az – egyébként ugyanerre a névre keresztelt – album előtt kijött. A hallgatók nem csalódtak a végeredményben, hiszen egy, a különálló számhoz hasonló stílusú albumot kaptak decemberben.

  1. Jason Derulo- Savage Love

Ezt a számot biztos, hogy sokunknak nem kell bemutatni, bár a címről nekem sem ugrott be rögtön a Tiktokról ismert dallam.  Az eredeti szám júniusban jött ki, és szinte egyből berobbant a Tiktokra. Ezek után már nem kellett sok, az is megismerte a slágert, aki egyáltalán nem is követi Jason Derulo munkásságát.

  1. Lady Gaga feat. Ariana Grande- Rain On Me

2020 zenei kiadásaiból Lady Gaga is bőven kivette a részét. Év elején kiadta legújabb albumát, ez megmutatta, hogy Gaga még mindig tényező a zene világában. Ezen az albumon szerepel Ariana Grandéval közös zenéje, ami akkorát ment idén, hogy az énekesnőket nevezték az idei Grammy-díjra, legjobb duo zene kategóriában.

  1. Tones and I- Dance Monkey

Bár én számítottam arra, hogy listánkon szerepelni fog a Dance Monkey, őszintén szólva nem gondoltam, hogy a legjobb háromba is bejut. Nem is tévedhettem volna nagyobbat, hiszen a dal mind a saját hazájában, mind Magyarországon is több héten keresztül vezette a toplistákat. Bár a szám maga egy 2019-es albumon jelent meg először, a tavalyi év volt az, amikorra igazán kiforrta magát.

1.Ava Max- Kings & Queens

Az első helyezett úgy vélem megérdemelten lett Ava Max slágere. Ha visszaemlékezek a nyárra, emlékszem a rádióból, sőt még a csapból is ez szólt.  Volt idő, amikor a magyar és az amerikai billboard listákat is vezette. Bár Grammy-díjra nem jelöték, nálunk mégis elnyerte az első helyezést.

 

Egyetértesz a listával, vagy úgy véled valamit kihagytunk?

Írd le véleményedet a kommentszekcióban! Ha érdekel a 2020 sorozataiból összeállított toplistánk is akkor olvasd el Varsányi Dorka cikkét a témában. Ha pedig a tavalyi könyvek toplistáit is szívesen elolvasnád, akkor maradj velünk holnap is és olvasd el Burka Eszter írását.

1 thought on “TOP 10 SLÁGER 2020-ban a pécsi egyetemisták szerint

Comments are closed.