Duplán csillog a magyar érempaletta – összefoglaló a tokiói olimpia nyolcadik napjáról

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Hivatalosan is mindegyik éremből két darabbal rendelkezik a hazai paletta, így a tokiói éremtábla 18. helyét birtokoljuk. Korábbi összefoglalókat itt találjátok: 3., 4., 5., 6., 7.

Tokiói hajsza

Ma hajnalban két nem akármilyen úszófenomén legendává vált, olyannyira hajszolták egymást a férfi 100 méter pillangó olimpiai döntőjében. Az aranyérmet az amerikai Caeleb Dressel, míg az ezüstöt az újdonsült olimpiai bajnok, Milák Kristóf szerezte meg, mindössze két tizeddel lemaradva.

Már a középdöntőben mindkét úszófavorit meghaladta az olimpiai csúcsot, így előzetesen sejteni lehetett, hogy szemtanúi lehetünk Dressel és Milák hatalmas összecsapásának.

Nem az, hogy hozták az elvárt szintet, de még így is megúszták a váratlant.

Az első ötvenen a kiválóan rajtoló amerikai dominált, klasszikus formáját hozva fél testhosszal hagyta le ellenfeleit, majd a fordulás után Milák kapcsolt iszonyatos tempóra, amely a sebességének köszönhetően a végén már követhetetlen volt. Végül az utolsó métereken nagyon meghajszolta Dresselt, aki saját világcsúcsát 5 századdal megjavítva szerezte meg harmadik aranyérmét Tokióban (49.45), Milák Kristóf ugyanakkor egyéni legjobbját és az Európa-rekordot megdöntve lett második (49.68).

Az 5 legjobb időeredmény valaha 100 méter pillén:

  1. Caeleb Dressel, amerikai, 49.45 – 2021, olimpia
  2. Caeleb Dressel, amerikai, 49.50 – világbajnokság, 2019 (elődöntő)
  3. Caeleb Dressel, amerikai, 49.66 – világbajnokság, 2019 (döntő)
  4. Milák Kristóf, magyar, 49.68 – 2021, olimpia
  5. Caeleb Dressel, amerikai, 49.71 – 2021, olimpia

Ezúton is gratulálunk Milák Kristófnak és további sikeres hajrázásokat kívánunk!

Megtört az átok

Az idei ötkarikás játékokon a női kézilabda-válogatottunk megszerezte első győzelmét a csoportjában, a világbajnoki ezüstérmes Spanyolország ellen 29–25-re arattak győzelmet. Hétfőn nyerni kell a svédekkel szemben a zárókörben a továbbjutás érdekében, melynek időpontja augusztus 2. 9:15, magyar idő szerint. 

Ezúttal magyar fiaink bizonyítottak az amerikaiak ellen

A nők tornáján a magyar csapatnak már sikerült győzedelmeskednie az amerikaiak efelett, így most a férfiainkon volt a sor. Nem mintha váratlan lett volna, de bejutott a negyeddöntőbe póló-válogatottunk, miután kiválóan helyt állva 11–8-ra nyertek az Amerikai Egyesült Államok ellenében. Hétfő nemcsak kéziseink miatt lesz izgalmas, ugyanis az olaszok elleni rangadóval zárjuk a csoportkört, amelyre magyar idő szerint augusztus 2-án hajnali 4-kor kerül sor.

olimpia

Élet a páston

A nyolcadik helyen zárt magyar női kardcsapatunk a tokiói olimpián. A Battai Sugár Katinka, Katona Renáta, Márton Anna, Pusztai Liza alkotta együttes a negyeddöntőben Dél-Koreától elszenvedett 45-40-es vereség után Japántól, majd a 7. helyért folytatott csatában Kínától is kikapott. Ezzel a magyar vívók számára minden fegyvernemben véget ért az idei olimpia.

Ez aztán a vegyes felvágott

A Bragmayer Zsanett, Bicsák Bence, Kovács Zsófia, Tóth Tamás alkotta magyar csapat a 11. helyet szerezte meg.

„Korántsem volt ideális a pihenőidőszak az egyéni verseny után, akadtak nehézségek, köszönöm az orvosi stábnak, hogy a gyomorrontás után összeraktak. Az előzményekhez képest jól teljesítettem, egy pici talán maradt bennem, de azt hiszem, ott jöttünk be, ahol lennünk kellett.” – nyilatkozta az egyéni 12. helyezett Bragmayer Zsanett az M4 Sportnak.

Tokiói hajsza 2.0

Ma rendezték a női 100 méteres gátfutás előfutamait a tokiói ötkarikás játékokon, melyben Kozák Luca révén voltunk érdekeltek. A magyar versenyző harmadik lett futamában, s ezzel a hihetetlen eredménnyel bejutott az elődöntőbe, amelynek vasárnap szentelnek időt. 

Hajrá Magyarock!

Forrás: Nemzeti Sport Online