baratok-kozt-egyetemistak-magazinja

Ilyen volt a Barátok Közt 10.000. epizódja!

Mi a véleményed?
+1
+1
+1
+1
+1
+1
+1

1998. október 26-án az RTL Klub-on indult útnak hazánk egyik legnézettebb sorozata, a Barátok Közt, amely napjainkban is hatalmas népszerűségnek örvend mind a fiatalok, mind az idősebb generáció körében. A lassan 22 éves sorozatnak szerda este jelent meg 10.000. epizódja, amely számos fordulattal szolgált a nézők számára. Többek között Laci mindent megtett, hogy Gizit lebeszélje a válásról, ám a nő hajthatatlan, Adél kénytelen volt egyedül vezetni a helikoptert és megpróbálni leszállni vele, azonban a landoláskor balesetet szenvedtek Gergővel, Levente pedig megtudta, hogy Eszter és Dorka titkolnak valamit. Persze sok kérdés maradt megválaszolatlanul, mindezek feltárásához néznünk kell az elkövetkezendő részeket is.

Természetesen a médiában is szó esett erről a mérföldkőről. A Fókuszban bepillantást nyerhettünk a 10.000. rész megünneplésébe, ahol a szereplők és a producerek is meséltek a saját élményeikről, tapasztalataikról, ötleteikről. A Barátok Közt az első olyan magyar sorozat, ami ilyen hosszú idő óta megy a tévében. 4 karakter, Dr. Balogh Nóra (Varga Izabella), Berényi Klaudia (Ábrahám Edit), Novák László (Tihanyi-Tóth Csaba) és Kertész Vilmos (Várkonyi András) már a legelső epizódban is szerepet kapott és a mai napig fontos résztvevője a Mátyás Király tér történéseinek. Közülük is a Novák Lacit alakító Tihanyi-Tóth Csaba az abszolút rekorder, ugyanis ő nem is hagyott ki huzamosabb időt a sorozat forgatása során. Kalamár Tamás, a sorozat korábbi producere szerint a Barátok Közt sikere nemcsak kiváló színészeiben, hanem az általa feldolgozott érzékenyebb témákban, társadalmi problémákban is rejlik. A Reggeli műsorában is szó volt erről a nem mindennapi alkalomról, így a sorozat 2 főszereplőnője Nagy Alexandra és Bátyai Éva árultak el néhány kulisszatitkot.  Nagy Alexandra sorozatbeli karaktere Fekete Alíz, egy szeleburdi, kicsit felelőtlen, de imádnivaló anyuka, a aki lányaiért bármit megtenne, míg Bátyai Éva Harmath Szonját, a kissé hűvös természetű, ám szenvedélyes építésznőt alakítja. A reggeli műsorban szó volt a 2 hölgy első forgatásáról, a színészek között kialakult barátságokról, a szövegek megtanulásának nehézségéről, és persze az esetleges bakikról is.

EZT OLVASTAD MÁR?  Ismerd meg a Pécsi Tudományegyetem új hallgatói mentorait II. rész - Interjú a Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar mentoraival
baratok-kozt2-egyetemistak-magazinja
forrás: https://24.hu

Én már egészen kicsi korom óta nézem ezt a sorozatot és a mai napig az egyik nagy kedvencem. Bár mostanában már nem minden nap kísérem figyelemmel a Mátyás Király tér lakóinak az életét, ha van egy kis időm, akkor mindenképp szánok időt rá. Azért szeretem a Barátok Köztöt, mert mindennapi élethelyzeteket mutat be a legviccesebb történetektől kezdve a tragikus, drámai fordulatokig.

Aki esetleg eddig nem nézte volna a sorozatot, de most kedvet kapott hozzá, bátran ajánlom, hogy kezdjen bele, hiszen ahogy a szlogen is mondja: Sosem késő elkezdeni!

A Reggeli adását pedig itt éritek el: https://rtl.hu/rtlklub/reggeli/nagy-alex-batyai-eva-tizezredik-epizod-baratok-kozt-bakik-forgatasi-titkok-kulissza

Kiemelt kép forrása: https://promotions.hu