Tippek, hogy jól induljon a reggel

Mi a véleményed?
+1
+1
+1
+1
+1
+1
+1

Az én napjaim általában így kezdődnek: párszor még megnyomom a szundi gombot, aztán rohanok a fürdőszobába egy gyors zuhanyra, fogmosásra, felöltözöm, közben főzöm az életmentő kávét és indulhat a nap. Aztán emlékeztetem magam, hogy a reggeli a nap legfontosabb étkezése, úgyhogy indulás előtt vagy menet közben még egy kis süti belefér. De sajnos ez az átlátható, rendkívül kidolgozott rendszer mégis ahhoz vezet, hogy aztán elkésem a reggeli óráim többségéről. Ti is szoktatok ehhez hasonlóan kezdeni egy napot?

Ha igen, akkor most hoztam Nektek pár tippet, amiket én is igyekszem a jövőben beiktatni.

Feküdj le időben!

Sokan mondják, hogy a jó reggel érdekében már előző nap este is tenni kell! Mindenkinek változó, hogy mennyi az az ideális óraszám, amit alvással kell tölteni, ahhoz, hogy másnap kipihenten ébredjen. Valakinek elég 6 óra, másnak szükséges a 8 is. Én is észrevettem magamon, hogy amikor kivételesen kipihenten és nyugodtan készülődöm el reggel, sokkal hatékonyabb vagyok a nap folyamán.

Szundi gomb használatának mellőzése

Abban az 5-10 percben, amit nyerünk vele reggelente, már nem pihentető az alvás. Nekem talán erről lesz a legnehezebb leszokni, mert számomra a szundi gomb olyan, mint még egy kocka a kedvenc csokimból. De hát mindent a produktív napért, szóval szundi gomb off.

Mozogj!

A test átmozgatása segít abban, hogy vérkeringésünk beinduljon, és hogy minél több oxigén jusson szervezetünkbe. A reggeli edzés hosszú távon csökkenti a stressz-szintet is. Már 10 perc is elegendő ahhoz, hogy a pozitív hatásait érezzük. Akinek közel van az egyetem vagy a munkahely, meg tudja oldani azzal, ha gyalog, esetleg biciklivel teszi meg odáig az utat.

Készíts és fogyassz el ülve, lassan egy egészséges reggelit!

Az egészséges reggeli feltölt energiával, javítja a rövid távú memória működését, és segít abban, hogy hosszabb ideig és intenzívebben koncentráljunk. Például egy teljes kiőrlésű kenyérből és sok zöldséggel készült szendvics pár perc alatt elkészíthető, vagy akár egy fehérjében gazdag tojásrántotta, illetve egy gyümölcsös krémtúró is hipp hopp összedobható. Érdemes hozzá meginni egy nagy pohár citromos vizet, ugyanis ez serkenti az anyagcserét és hidratálja a sejteket.

EZT OLVASTAD MÁR?  Miért történik mindez, amikor annyira boldogok voltak? - Hatalmas kis hazugságok

Írj listát arról, hogy miket szeretnél elvégezni az adott napon!

Itt a legapróbb dolgokról is lehet szó, mint például elmosogatni vagy elvinni a kutyát sétálni. Azért fontos, hogy leírjuk, mert így nagyobb kényszert érzünk arra, hogy elvégezzük ezeket a feladatokat, és miután megcsináltuk, nagyobb elégedettséggel töltenek el minket.

Elektronikai eszközök mellőzése

Ébredés után Te is rögtön megnézed a Messengert, a híreket és az e-maileket? Hát én is. Felébredek és már a fülemen lóg a telefon, illetve chaten gyorsan megbeszélek 5 különböző programot a napra, és ha már ott van a kezemben, akkor el szoktam olvasni egy érdekes cikket is. Viszont bizonyos felmérések szerint mellőznünk kellene az elektronikai eszközöket a reggeli rutin elvégzésének idejére, ugyanis a nap első értékes pillanataiban csak a saját igényeinkre kellene figyelnünk. Így végiggondolva vannak napok, hogy nekem is elvesz 20 percet a készülődésből.

Ezek csak kisebb változtatások, mégis sokat javíthatnak az életvitelünk minőségén. Kezd a reggelt hatékonyan Te is!