Mi a véleményed?
+1
+1
+1
+1
+1
+1
+1

Egy korábbi cikkemben már olvashattatok bemutatkozó jelleggel a szekszárdi karról, hogy miért is jó KPVK-s hallgatónak lenni, milyen eredményekkel büszkélkedhet a kar, és hogyan „zajlott” az egyetemi élet a virtuális térben. A sorrendmódosítás azonban itt a nyakunkon és ha esetleg eddig még nem az első helyre tetted az intézményt, akkor mindenképpen célom, hogy a cikk végére megváltozzon a sorrended!

#pteÉLETÉRZÉSkpvk-san

A PTE család életérzésről már biztosan hallottál, ha nem, akkor már van egy ok, hogy miért minket válassz, ugyanis ezt egyszer vagy inkább többször, de mindenképpen át kell élned életed során! Az összetartó, családias légkör pedig halmozottan garantált az ország egyik történelmi borvidékének szívében elhelyezkedő karán.

#ANEMESBOROK és a #MŰVÉSZETEK városa

„Bármely irányból közeledünk a városhoz, megkapó látvány a lankás domboldalakról lekúszó utcák, terek képe. Szekszárd ma több mint 30 ezer lakosával és otthonosságával a korszerű kisváros kényelmét nyújtja” – olvasható a város honlapján . Szekszárd egyaránt vonzó a kultúra és művészetek szerelmeseinek, valamint a nagyvárosokból elvágyó pályaválasztók számára is.

Garay János és Babits Mihály szülővárosa méltán lett a dél-dunántúli régión belüli térség oktatási- és kulturális központja.”  A KPVK színes képzési palettája több szakot is kínál, melyeknek az országban az egyik legmegfelelőbb helyszínét vitathatatlanul a szekszárdi kar nyújtja. Ha a szőlészet, borászat, a vidékfejlesztés iránt érdeklődsz, esetleg megjelölted a kart, akkor még július 9-ig lehetőséged van első helyre tenni az intézményt.

#AZORSZÁGLEGJOBBPEDAGÓGUSKÉPZŐINTÉZMÉNYE

A Figyelő c. online újság által minden évben felállított rangsor alapján a 2019/2020-as év legjobb pedagógusképző intézménye a KPVK lett.  A pedagógia iránt érdeklődők számára bőven akad választék a szakok tekintetében, ugyanis lehetőségük van csecsemő- és kisgyermeknevelő, óvodapedagógus (nemzetiségi óvodapedagógus), tanító (nemzetiségi tanító – német) szakon, valamint az újnak számító gyógypedagógia képzésen is továbbtanulni. A gyógypedagógia képzés célja olyan gyógypedagógiai tudással rendelkező szakemberek felkészítése, akik alkalmassá válnak speciális beszéd-, nyelvi-, és tanulási zavar, illetve értelmi képességek zavarainak fejlesztésére, korrekciójára. A szak a februárban lezárult felvételi jelentkezések alapján óriási népszerűségnek örvend, csaknem 250 jelentkező jelölte meg valamilyen helyen ezt a képzést a jelentkezése során – olvasható a PTE KPVK oldalán.

Ha esetleg eddig még nem győztelek volna meg…

10 ok, hogy a KPVK-ra essen a választásod:

  1. Szekszárd, ahogy már említettem is, a bor városa. Következtetésként borkostolókon, egyéb kulturális rendezvényeken vehetsz részt a kar Hallgatói Önkormányzatának szervezésében, amely a visszajelzések alapján nagy sikernek örvend.
  2. A családias légkör. Nem lehet eleget hangsúlyozni azt a tényt, hogy a megyében egyedülálló karként egy szorosabb, összetartóbb közösség részévé válhatsz, ahol számos új barátságra tehetsz szert az egyetemi éveid alatt.
  3. Lehetőségek. A kar egyedülállóságából, családiasságából adódóan halmozottan több esélyed van élni a képzések nyújtotta lehetőségekkel.
  4. A Hallgatói Önkormányzat tagjai – beleértve engem is – garantáltan mindenre (is!) választ tudunk Neked adni, és segíteni tudunk a felmerülő kérések, kérdések, problémák esetén. Mindezek mellett pedig királyabbnál királyabb programokon vehetsz majd részt.
  5. Sok programon vehetsz részt a választott képzéseddel kapcsolatban is, ugyanis leendő tanáraid rengeteg, a szakodhoz kapcsolódó eseményt fognak Neked ajánlani, vagy akár az óra keretein belül el is látogattok közösen ezekre az alkalmakra.
  6. Ha nemcsak az ital terén vagy ínyenc, hanem az étel tekintetében is. A karon belül található étterem napról napra finomabbnál finomabb ételeket kínál, ha esetleg megéheznél az órák között. A büfében pedig a legfinomabb kávét kóstolhatod meg, de csak óvatosan a sok kávéval!
  7. Magasan képzett és tapasztalt oktatóktól tanulhatsz, akik nemcsak segítőkészek, hanem nyitottak a személyre szabott, korszerű oktatási módszerek alkalmazására is.
  8. Folyamatosan bővülő képzési palettával találkozhatsz, ha esetleg nem lenne elég egy szak egyszerre!
  9. Számos pályázati lehetőség közül választhatsz az évek során!
  10. Mert PTE-snek lenni menő, KPVK-snak vad!
EZT OLVASTAD MÁR?  Milyen szakok várnak a KPVK-n? I. rész

Ha sikerült téged meggyőznöm, akkor már nincs is más dolgod, mint sorrendet módosítani! KPVK-s hallgatóként biztosan állíthatom, hogy a PR tartalom mögött a leírtak megállják helyüket a valóságban is, hiszen számunkra fontos, hogy a leendő hallgatók a választott szakjuk kapcsán piacképes tudást szerezzenek és a munkaerőpiacon minél sikeresebben elhelyezkedhessenek.

Legyen Nálad is az első a KPVK!

 

 

 

 

 

Kiemelt kép: https://www.facebook.com/pte.kpvk/