Te melyik vagy – Karácsonyfüggő vagy Grincs?

Mi a véleményed?
+1
+1
+1
+1
+1
+1
+1

Sziasztok. Nóri vagyok és lassan 21 éve karácsonyfüggő. 

Elérkeztünk advent első hetéhez, hétvégén meggyújtjuk a koszorúnk egyik gyertyáját. Hivatalosan is elkezdődik a karácsonyra készülődés időszaka. Mindenki legálisan hallgathat karácsonyi zenét és kedvére dekorálhatja a lakását, senki nem fogja megszólni ezért.

Kedves karácsonyfüggő társaim!

Átérzitek, amit én? Amint bejön a hideg és el kell kezdenünk kabátot hordani, egyből elkap a hangulat. Előszedem a kedvenc teáimat – természetesen a NUMBER ONE még mindig az almás fahéjas –, a bundás zoknikat, a csúnya karácsonyi pulcsikat és a puha pokrócokat. Bár, a lista első helyét egyértelműen az illatos gyertyák foglalják el. Egy jó illatú gyertya bármikor fel tudja dobni a hangulatot. Gondoljatok bele! Besétáltok egy szobába, ahol alma és fahéj illat van… Na ugye?!

Van, hogy már októberben elkezdem összeszedni a zenéket a karácsonyi lejátszási listához, ilyenkor a legtöbb ismerősöm teljesen fel van háborodva, hogy „De hát még csak október van… Hova sietsz ennyire?”. Nem is tudom mit szólnának, ha megtudnák, hogy a kishúgom júliusban is képes az All I want for Christmas is you-t torkaszakadtából duettezni Mariah Carey-vel… Ugyanis igen, az egész családom meg van őrülve a karácsonyért. Ez egy ilyen család… Az ünnepi filmek terén viszont már kicsit más a helyzet. A szüleim csak karácsonykor nézik, és általában csak a tv-ben. A testvéreimmel viszont úgy gondoljuk, nincs olyan, hogy jó vagy rossz időzítés egy karácsonyi filmhez. A Netflix csodás segítség ebben… Már november elejétől zúdítják ránk az ünnepi témájú filmeket és sorozatokat. 

A boltok is beszállnak a buliba…

November közepétől, néhány helyen november elejétől, már a boltokban is minden karácsonyi díszbe borul. Ez egy nagyon jó marketing fogás. Az emberek többsége szereti a karácsonyt, így számukra figyelemfelkeltő a sok csecsebecse és nagy eséllyel vesznek is kisebb díszeket, még akkor is, ha igazából nincs is szükségük rá. 

Viszont a karácsonyfüggőkre ez a fogás sokkal nagyobb hatással van. A múlt héten elmentünk anyukámmal vásárolni a Praktikerbe. Egy igazi karácsonyi csoda volt, ami fogadott minket. Nem fogok hazudni, megkönnyeztem… Az első, amit megpillantottunk a megterített kis karácsonyi asztalkák voltak, mellettük a feldíszített karácsonyfával. Egymás mögött 5-6 soron keresztül csak ünnepi díszek, pokrócok, kellékek sorakoztak. Úgy magával ragadott a hangulat, hogy vettem is gyorsan 6 különböző karácsony-illatú gyertyát. Azt hiszem már rájöttetek, hogy imádom a gyertyákat, de én ezt csak ajánlani tudom mindenkinek! 

Kevésbé kedves Grincsek!

Úgy hiszem, ti vagytok azok az ismerősök, akik megkérdezik, hogy „Hova sietsz ennyire?”. Oké, azt megértem, hogy advent első vasárnapja előtt bosszantó, ha valaki karácsonyi-lázban ég, de ti még decemberben sem vagytok karácsonyi hangulatban… Egyetemistaként megértem a kettősséget – vizsgaidőszak vs. karácsony, viszont sosem fogom megérteni azt, hogy nem kap el titeket az ünnepi hangulat. Ha hóesésben, forralt bort/puncsot iszogatva sétáltok a barátaitokkal egy karácsonyi vásárban, olyankor azt érzitek, hogy mikor mentek már haza? Vagy csak a forralt bor miatt mentek? Vagy inkább el sem mentek?

Az év legvarázslatosabb időszaka a december. Az egész adventnek a szeretetről, együttlétről kell szólnia. Kedves Grincstársaim kérlek titeket, hogy nézzétek meg A Grincs című filmet Jim Carrey-vel. Egyébként úgy gondolom Jim Carrey zseniális színész, már csak miatta megéri az a közel két óra. Ugyanakkor a másik oka maga a történet. Grincs egy nagyon magának való szörnyecske, aki nem szereti se az embereket, se a karácsonyt. Ő valójában nem is egy KI, hanem egy MI. De jön Cindy Lou-Ki, aki egy karácsonyfüggő kislány, és neki köszönhetően Grincs is megszereti a karácsonyt. Szóval nektek is csak egy karácsonyfüggő barátra van szükségetek ahhoz, hogy élvezni tudjátok az adventi készülődést.

Most pedig nézzünk meg 5-5 jelet, hogy eldönthessétek ti melyik csoportba tartoztok.

5 jel, hogy karácsonyfüggő vagy

  1. Az őszi/halloween-i dekorációidat már november elején leváltják a karácsonyi égősorok, díszek.
  2. Pinteresten van egy táblád, amire már év elejétől gyűjtöd a decemberi ajándékötleteket, dekoráció, és outfit inspirációkat.
  3. Teljesen megőrülsz, ha meghallasz egy karácsonyi számot egy boltban. Természetesen egyből énekelsz és táncolgatni kezdesz.
  4. Advent első hetében eltervezed, milyen süteményeket és főételeket fogsz készíteni. És a süteményeknek már neki is állsz december közepén. 
  5. Minden évben megnézed a Reszkessetek betörők! -et, mert nincs karácsony Kevin nélkül!

5 jel, hogy muszáj megnézned Jim Carrey-t, vagy örökre Grincs maradsz

  1. Nem hallgatsz karácsonyi zenét, sőt feláll a szőr a hátadon, ha más hallgat a közeledben.
  2. Nincs karácsonyi csúnya pulcsid, de még zoknid se.
  3. Nem díszíted fel a szobád, lakásod.
  4. Kerülöd az adventi programokat.
  5. Sosem hallottad még, hogy „Tarts meg az aprót, te mocskos állat!”.

Kívánok minden kedves kis Karácsonyfüggőnek és Grincsnek kellemes adventi készülődést!

1 thought on “Te melyik vagy – Karácsonyfüggő vagy Grincs?

Comments are closed.