Te is pécsi akarsz lenni? – Irány a PTE! Kultúrfeszt

Mi a véleményed?
+1
1
+1
+1
+1
+1
+1
+1

A továbbtanulás első lépcsője a felsőoktatási felvételi jelentkezés. A felvételizők között biztosan akadnak olyanok, akik már évek óta tudják, pontosan hova is szeretnének jelentkezni, azonban lehet, hogy vannak, akik még mindig bizonytalanok a döntésükben. Ha esetleg Te, kedves felvételiző, a Pécsi Tudományegyetem hallgatója szeretnél lenni, de még lenne pár kérdésed egyetemünk karaival és az induló szakokkal kapcsolatban, akkor vegyél részt a jövő héten megrendezésre kerülő Irány a PTE! Kultúrfeszten! – Na, de egy pandémiás helyzet kellős közepén?! – Jogosan merülhet fel benned ez a kérdés, de aggodalomra semmi ok! Nézzük meg, hogy pontosan miről is van szó!

A Pécsi Tudományegyetem január 25-29. között online platformokon fesztivált szervez, melynek célja, hogy a kikapcsolódás és szórakozás mellett kellő információt szerezhess a felvételivel és a pécsi egyetemi élettel kapcsolatban. Az 5 napon át tartó programsorozat segítségével lehetőséged lesz megismerni a Pécsi Tudományegyetem karait, illetve esténként résztvevője lehetsz online koncerteknek és kulturális eseményeknek. Minden nap 2 kar fog érdekes programokkal várni Téged. Hogy melyik nap melyik karokkal találkozhatsz majd? Hétfőn az ÁJK és a KPVK, kedden az ÁOK és a GYTK, szerdán a TTK és az MK, csütörtökön a MIK és a BTK, pénteken pedig a KTK és az ETK karok programjain tudsz részt venni.

Könnyen részese lehetsz Te is az élménynek!

A fesztivál természetesen ingyenes és a virtuális térben kerül megrendezésre. Az alkalmazások, felületek, melyeken keresztül csatlakozhatsz a programokhoz ismerősek lehetnek számodra, hiszen az utóbbi hónapokban valamelyiket biztosan használtad a digitális oktatás során. Az első ilyen felület a Microsoft Teams, aminek kezelése rendkívül egyszerű és magát az alkalmazást sem szükséges feltétlenül letöltened, ugyanis könnyen elérhető lesz a szervezők által megadott linken keresztül. A második felület a Zoom Meetings, melynek kezelését hasonlóan a Teams-hez, ugyanolyan egyszerűen el tudod sajátítani. A harmadik és egyben talán a legismertebb pedig a Youtube, ahol minden programot közvetíteni fognak a szervezők, így akár belépés nélkül is követheted az aktuális eseményeket. 

Milyen programokra számíthatsz?

EZT OLVASTAD MÁR?  EZÉRT ÉRDEMES A PÉCSI ORVOSIT VÁLASZTANI A PTE ÁOK OKTATÓI SZERINT

Hogy a fesztiválon igazi egyetemistának érezhesd magad, a szervezők szívüket, lelküket beleadták a szervezésbe és egy szuper programlistát állítottak össze számodra. Minden nap délután 3 órától egészen estig lehetőséged lesz csatlakozni a fesztivál eseményeihez. Megrendezésre kerülnek különböző kulturális előadások, online bulik, kerekasztal beszélgetések a PTE arcaival, gasztronómiai programok, nyereményjátékok, és podcast beszélgetések, aminek akár Te is aktív résztvevője lehetsz. A szüleidnek is érdemes lehet egy-egy programba betekinteni, ugyanis például a szülői fórum keretein belül ők is rengeteg hasznos információt tudhatnak meg egyetemünkkel kapcsolatban. Az interaktív, kis csoportos programok regisztrációhoz lesznek kötve, épp ezért érdemes figyelemmel követned az Irány a PTE! Facebook és Instagram  oldalát, így biztosan nem maradsz le, ezekről az izgalmas eseményekről sem. 

A pontos programlistát, karok általános bemutatását, illetve a fontosabb információkat az Irány a PTE! Kultúrfeszt hamarosan elkészülő honlapján találod majd. Facebook oldalukon fogják megosztani az aktuális programok linkjeit, ezért kövesd figyelemmel az ott megjelenő híreket is!

Előző cikkem interjúalanya Győrffy Zoltán, a Pécsi Tudományegyetem kapcsolati igazgatója volt, akit az új Irány a PTE! alkalmazással kapcsolatban kérdeztem. Mire is jó az előbb említett alkalmazás? Ha szeretnéd, hogy a fontos tudnivalók egy helyen jelenjenek meg, akkor ezt az applikációt érdemes lehet Neked is letölteni. Ezt ingyenesen megteheted a Google Play áruházban és az APP Store-ban is! Letöltés után folyamatosan frissülő híreket és izgalmas információkat tudhatsz meg, nemcsak az egyetemről és a hallgatói életről, hanem többek között az Irány a PTE! Kultúrfesztről is!