modellvaltas-pte-free-alapitvany

Tájékoztatás a modellváltásról

Mi a véleményed?
+1
+1
+1
+1
+1
+1
+1
1

Mint ahogy azt több forrásból is hallhattuk, több felsőoktatási intézmény (Debreceni Egyetem, Szegedi Tudományegyetem, Semmelweis Egyetem) is kifejezte már szándékát arra, hogy csatlakozna az úgynevezett „modellváltó intézményekhez”, vagyis nem vetik el a gondolatot az alapítványi felsőoktatási intézményi modell kialakítására.

Január 8-án a Pécsi Tudományegyetem vezetése és a karok dékánjai tájékozódó megbeszélést folytattak Dr. Bódis József államtitkár úrral az egyetem modellváltási folyamatba történő esetleges bekapcsolódásáról. A tárgyalási folyamat megkezdéséről és annak módjáról az egyetem vezetése, valamint a dékáni kar közösen fognak döntést hozni, amelyről tájékoztatni fogják a fenntartói jogokat gyakorló Innovációs és Technológiai Minisztériumot, valamint a Pécsi Tudományegyetem polgárait is.

Eddig ezeket az információkat osztotta meg hírlevelében dr. Miseta Attila rektor és Decsi István kancellár. További hírek az ügyben az előkészítő tárgyalások és a döntés megszületése után várhatóak.

Íme a hivatalos levél:

miseta-attila-decsi-istvan-pte-modellvaltas-korlevel-pecsi-egyetem