Szuperhősök szuper történetei 2.rész

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Elérkezett a szuperhősök történeteinek második része. Az előző rész óta arra jutottam, hogy megpróbálok elszakadni a mi idősíkunktól és elindulni a múltból a jelenbe és a jövőbe is. Ki lenne jobb karakter egy ilyen cikk elkezdésére, mint a sokak által imádott és több, mint felismerhető Deadpool!

szuperhosok_szuper_tortenetei

Deadpool nem egy és nem két érdekes képességgel rendelkezik az aszott arcától az isteni chimichangáiig, de a nézőkhöz/olvasókhoz való kiszólás (alkalmanként beszólás) mestere is. Deadpool történetét a saját elmondása szerint mindenki ismeri, de ez lenne a szinopszis: Wade Wilson egy átlagos bérgyilkos volt, aki megtalálta élete szerelmét nem sokkal az új életének megkezdése előtt. Néhány boldog hónapot együtt éltek, egész addig, amíg Wade rákos nem lett. Sajnálva barátnőjének az érzelmeit elszökött otthonról, hogy egy mutánsokat fejlesztő laboratóriumban legyen kísérleti patkány, ahol is kisebb konfliktus után leégett a bőr az arcáról (és minden másról), de szerencséjére mutánsként tért eszméletéhez. Itt jön az érdekes rész. Wade új neve a bérgyilkos kocsma „ki hal meg először” tabellájának neve lett, mely a Deadpool néven futott. Zseniális, nemde?

Deadpool mutáns képessége nem más lett, mint az öngyógyítás, de nem is akármilyen öngyógyítás. Deadpool gyógyító ereje olyan hihetetlenül hatékony, hogy képes törött csontjait másodpercek alatt, és teljes végtagjait akár egy nap alatt teljesen helyrehozni. Félbe is téphetjük akár, néhány nap múlva úgyis visszajön befejezni a munkát. Viszont itt jön a csattanó. Deadpool ereje szó szerint bele van írva a DNS-ébe, innentől akár egy sejt fennmaradása esetén is képes lesz teljes rekonstrukcióra. Az egyetlen módja, hogy Wade Wilson-t teljesen eltöröljük a föld felszínéről valószínűleg az, hogy elégetjük az összes képregényét.

Ha már Deadpool képregény, a kedvenc falmászó pókmanusunk megjelent Deadpool egyik több mint retro képregény sorozatában, a Deadpool’s Secret Wars-ban (DSW). Itt megtudunk valamit, ami később több filmnek, sorozatnak és képregénynek a hátterét megmagyarázhatja és megértet velünk valamit, amit korábban meg sem kérdőjeleztünk. A DSW sorozat az Deadpool rejtett mozzanatait mutatja be a Marvel képregények grandiózus történetei közben. Deadpool megszólal a képregény elején, hogy „Hé, én is ott voltam” és elmeséli nekünk, például, hogy, hogyan jutott el egy teljesen másik bolygóra a galaxisunkban, ahol a Bosszúállók épp hadakoztak űrlényekkel. Ebben a részben látjuk meg szabályosan először Venom-ot, az pszichotikus szimbiótát, akit később Pókember egyik főellenségeként ismerünk. Deadpool megszomjazott miközben arra várt, hogy lecsendesedjen a csata és úgy döntött, hogy egy italautomata kinézetű gépből kitölt magának valamit, ami felfrissíti. Ehelyett kitöltött magának egy jéghideg kancsónyi Venom-ot, aki kapásból ráakaszkodott Deadpoolra és meg is jegyezte, hogy milyen jó feneke van az új fekete-fehér ruhájában. Deadpool észlelte, hogy valami bele akar mászni a fejébe és arra a következtetésre jutott, hogy a ruha maga életben van. Minél gyorsabban megpróbált megszabadulni tőle, mert az ő szavai szerint „bárki aki be less a fejembe akár csak néhány pillanatra, teljesen és véglegesen beleőrülhet”, ami kicsit túlságosan is igaz lett később. 

Az epizód végén látjuk, ahogy Deadpool összetalálkozik az összetépett ruhájú Pókemberrel és a ruhájának megjavítása érdekében a korábban említett italautomatához küldi. Innen szerintem már értitek mi történt.

szuperhosok_szuper_tortenetei

Pókember objektíven a legjobb szuperhős a Marvelben (persze Deadpool tiltakozna ezellen), de Pókembernek számos variációjával találkoztunk már filmekben, és néhányról már beszéltünk is az előző részben. Hölgyeim és Uraim, be szeretném önöknek mutatni a legerősebb Pókembert, akit valaha ismert, illetve hát fog ismerni a világ (kivéve talán Kozmikus Pókember, de ő egy teljes részt is kiadna magában)

szuperhosok_szuper_tortenetei

Pókember 2099:

Pókember 2099 egy futurisztikus verziója pókembernek a 2099-es évben és jóval többre képes, mint bármelyik korábbi pókember. Kezdjük az alapokkal, mint emberfeletti izomerő, mozgékonyság, állóképesség és persze a Pókérzék. Ezek mellett Pókember 2099 rendelkezik tökéletes távol- és éjjellátással, amivel éjszaka akár tíz kilométerre is tökéletesen ellát, lecsukható karmokkal a lábujjain, az ujjain az alkarján és alkalmanként a térdén is, melyek fegyverként és mászás segítőként is alkalmazhatók. Ő egy a néhány Pókember közül akik rendelkeznek organikus pókhálóval, melyet az alkarjukban tartanak és egy országosan elismert géniusz is aki nagyrészt genetikával foglalkozik. Az egyik leggyakrabban látott kiegészítője pedig nem más, mint egy mókus ruha alakját felvevő pókhálóhártya. Ezzel könnyedén tud egyik épületről egy másikra átsuhanni, bármi hang nélkül.

szuperhosok_szuper_tortenetei

Ezzel a résszel kicsit elengedjük a Marvel szuperhősök kezét, még, ha csak egy-két rész erejéig is, ugyanis a következő részben DC világa jön el hozzánk, még hozzá nem is akárkivel.

 

forrás: factfiend.com