Szuperhősök szupertörténetei 3.

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Ahogy az előző részben már említettem, ezt a cikket egy olyan karakterrel fogom kezdeni, aki nemhogy nem Marvel-szuperhős, de legalább annyira nem is hős… már.

A Sötét Multiverzum 22. Földjéről elhoztam nektek, A Nevető Batman-t.

Mielőtt rátérnék a történetére, be szeretnék emelni egy idézetet a képregényéből, ami egy egész jó áttekintést nyújt a személyiségéről.

„When I was Bruce Wayne, I thought that with enough preparation, I would always win. But I was wrong. I was trapped in an unwinnable war, refusing to see the obvious answers right in front of me. The answers that are so clear to me now with victory right around the corner. To win, you need to adapt, and to adapt, you need to be able to laugh away all the restraints. Everything holding you back. You see… a Batman who laughs… is a Batman who always wins. HAHAHAHAHAHAHAHA!”

szuper

Ahogy ebből láthattátok, ez a denevérruhás bűnüldöző valami rettenetes dolgon ment keresztül, és ennek következtében a teljes személyisége eltorzult. Az átváltozásának története borzasztó és morbid, de lényegében ez történt: Miután Joker megtudta, hogy az őt eredetileg Jokerré változtató Joker méreg lassan meg fogja ölni, Gotham teljes területét káoszba taszította.

Meggyilkolta Batman összes ellenségét, és Batman-nek egy speciális anyagot juttatott a szervezetébe, melynek hatására teljesen mozgásképtelen lett egy időre. Míg ő mozgásképtelen volt, Joker számtalan kisgyerek szüleit gyilkolta meg a szeme láttára és felrobbantott egy kórházat is, hogy ezzel koronázza a tömeggyilkolással teli napját. Miután Batman visszanyerte az uralmat a teste fölött elkapta Jokert és egy gyűlölettel teli mozdulattal eltörte a nyakát.

A történetnek így kellene véget érnie, de amit Batman nem tudhatott, az az volt, hogy Joker szívében mélyen elrejtve volt egy koncentrált változata a Joker Méregnek, melyet kilehelt az utolsó lélegzetével, pont Batman arcába. A méreg megfertőzte Batmant és néhány nap alatt teljesen átváltoztatta. Három nappal a megfertőződése után már látható volt a méreg hatása és Batman egészségügyi állapota kész katasztrófa volt. Gyors gondolkodásának köszönhetően elhívta legközelebbi ismerőseit (Batgirl, Éjszárny, Piros Sisak) akikkel gyakran együtt edzett barlangjának edzőtermében.

Miután megkérdőjelezték Batman döntéseit, hogy folytassa a gonosz elleni küzdelmet, Batman kijelentette, hogy nem hagyhatja nekik, hogy elmondják ezt az Igazság Ligájának és egy gyors mozdulattal előkapott két gépfegyver a köpenye alól és szitává lőtte őket. Négy napra rá elpusztította a teljes Igazság Ligáját és fegyveresítve a Joker Méreggel megfertőzött árvákat átvette az uralmat Gotham fölött. Később az egész Multiverzumot vette célba.

szuper

Folytatván a DC multiverzumot, áttérünk a 10. Földre, ahol is találkozhatunk az egyik legfelismerhetőbb DC karakterrel, akinek színkombinációját csak Pókemberé tudja felül múlni. Itt van Flash 2007-ben bemutatott alternatív változata, Der Blitz, azaz, náci Flash!

szuper

Az ameriakai származású Der Blitz igazi neve ismeretlen, de jó néhány párhuzam van az eredeti Flash és Der Blitz karaktere között. Flash mellkasán fellelhető Sárga villám helyett Der Blitz az SS logóját hordja büszkén a mellkasán. Miért tenne ilyet? Nagyon egyszerű ez a válasz. A 10. Föld története egy párhuzamos univerzum a sajátunkkal, ahol egy kulcsfontosságú pillanat megváltoztatta a teljes jövőt. A németek megnyerték a világháborút. Der Blitz pedig nem más, mint a modern SS egyik főparancsnoka és a szabályok vaskezű betartatója. 

Most egy kicsit visszaugrunk a múltba, és betekintünk II. Jakab, angol király egyik bérencének életébe, akinek egyetlen dolga a rivális országok hajóinak megtámadása és kifosztása. Ő pedig nem más, mint a Repülő Róka nevű hajó kapitánya, Bőrszárny Kapitány. Ha a nevéből nem lenne egyértelmű, Bőrszárny Batmannek egy 17. századi iterációja, aki röviden egy bér kalóz.

Természetesen neki is meghaltak a szülei ismeretlen körülmények között, de amit tudunk az az, hogy az egyetlen motivációja a kalózkodásban, a szülei földjének a visszavásárlása. Nevét már elemésztette a tenger, de ha tudnánk is, Bőrszárnynak akkor is titokban kéne tartania angol származását, mert az egész ország kiközösítené tettei miatt és akár bitófára is kerülhetne értük.

szuper

A következő Szuperhősök Szupertörténetei résznek Kozmikus Pókember lesz a fő fókusza, de sor kerülhet arra is, hogy Hulk igazából hány kilót bír el. Ha érdekel a szuperhősök szupertörténetei első rész akkor kattints ide, ha pedig a második akkor azt ide kattintva érheted el.