Ezek a szórakozóhelyek várnak rád Pécsett!

+1
0
+1
0
+1
4
+1
0
+1
0
+1
0

Biztosan felmerült benned, mikor az egyetemek között válogattál, hogy milyen buli élet várható az adott egyetemvárosban. Szerencsére Pécs rengeteg ilyen helyszínt tartogat számodra. A szórakozóhelyeket alapvetően két csoportra osztanám. Az egyik azok, ahol hétköznap az egyetemi bulikat is tartanak, a másik pedig az, ahol csak hétvégén vannak bulik. Nézzünk is néhány tipikusan egyetemi buli helyszínt.

Sörház

Ez volt nekem az első szórakozóhely, ahol jártam Pécsen, és valószínű neked is itt lesz az első egyetemi bulid. Minden szemeszter kezdetén ugyanis itt tartják az úgynevezett „beköltözős bulit”, ahol a PTE minden karáról lehet találkozni emberekkel, szóval ez nem egy karspecifikus buli. Ha voltál a karod gólyatáborán, szinte biztos, hogy találkozhatsz ismerős arcokkal, szóval semmiképp ne hagyd ki életed első egyetemi buliját! A tánctér egy pincében található meg, szóval kicsit ilyen „underground” hangulata van ilyen szempontból. Maga a hely a Műszaki és Informatikai Kar és a Boszorkány kollégium közelében található, a Xavér utcában, de 15 perc sétára van a Jakabhegyi kolitól, és 25 percre van a Szántó kolitól, szóval viszonylag jó az elhelyezkedése. Annál is inkább, mert több kocsma is a közelében van. Közvetlenül mögötte található a Kiskorsó, egy utcával lejjebb a Petőfi utcában MozaIQ café, és még egy kicsit lejjebb szintén Petőfi utcában a Hangulat Presszó. Kari bulik közül kettőt tartanak itt, minden héten kedden a TTK a TTKeddet. Kéthetente szerdán pedig a MIK-ETK fémjelzésével tartják meg a rendezvényt. Az italválaszték árban és kínálatában megegyezik a legtöbb kocsmával, minden adott ahhoz, hogy eltölts egy remek estét szaktársaiddal, barátaiddal.

pecsi_szorakozohely

Pécsi Est/Kerti Est/Amper Klub

A másik ilyen jelentősebb szórakozóhely egyetemi szempontból a Pécsi Est. Itt szerdán és csütörtökön vannak egyetemi bulik, minden héten szerdán a Közgáz Szerda, csütörtökön pedig a Medikus Csütörtök. Előbbit a Közgazdaságtudományi Kar szervezi, utóbbit az Általános Orvostudományi Kar. A Pécsi Est a belvároshoz közel, az Árkád mellett található, busszal elég jól megközelíthető. A környéken az alapozáshoz szükséges kocsmákat tekintve bőséges a választék. Est mellett közvetlenül megtalálható a BeerTok 2.0, 5 percnyi sétára a Vödör Café, 15 percre a Csinos Presszó. A hely maga nagyobb, mint a Sörház, és mivel elég sok koncertet is tartanak itt, emiatt a színpad kialakítása is nagyobb. Érdemi különbség talán csak ebben van a Sörházhoz képest, az italkínálat is megegyezik vele. Májusban, a jó idő beköszöntével átköltözik a hely az Amper Klubba, és megnyitja kapuit a Kerti Est. Ilyenkor két helyszínen lehet táncolni, az egyik egy szabadtéri színpad, a másik pedig lent egy beltéri hagyományos koncertterem, ami az Amper Klub helyszínéül szolgál nyár előtti időkben. Összességében elmondhatom, hogy ez a buli helyszín is kiválóan alkalmas arra, hogy stílszerűen fogalmazzak, egy „Estet” tölts el barátaiddal, és kiszabadulj az egyetem okozta stresszből.

pecsi_szorakozohely

Szenes Klub

„Ha hétfő akkor Szenes!” – Hirdeti a klub fala. A Szenes Klub több szempontból is kuriózum. Egyrészt az ország első és egyetlen olyan egyetemi szórakozóhelye, amelyet teljes mértékben egy hallgatói önkormányzat, a Bölcsészettudományi Kar Hallgatói Önkormányzata (BTK-HÖK) tart fent és üzemelteti. Másrészt több pécsi kötődésű híres zenekarnak itt volt az első fellépése, mint például a Kispál és a Borznak. Ahogy a fent említett szlogen is hirdeti, leginkább hétfőn vannak koncertek és bulik a klubban. Leginkább az alternatív zene kedvelőit megcélozva. Emellett azonban hétfő délután az Improvokál Társulat tart nyitott műhelyt, ahol a hallgatók beavatást nyerhetnek az improvizációs színház világába. Emellett itt tartják a BTK-s szakesteket, illetve az egyetem „Zenélő Egyetem” névre hallgató kurzusait is, ahol többek között a 30Y zenekar frontembere, Beck Zoltán is tart előadásokat. 

pecsi_szorakozohely

EXPO-ban tartott bulik

Minden hónapban egyszer, az EHÖK szervezésében tartanak meg az EXPO Centerben egy összegyetemi bulit. Ilyenkor valamilyen tematika szerinti bulit tartanak (Halloween, összegyetemi gólyabál). Ilyenkor általában valamilyen híresebb külföldi sztárvendéget hívnak meg, mint például Gianluca Vacchi, Cascada vagy Burak Yeter. Maga a helyszín egy hatalmas csarnok, leginkább a budapesti Petőfi Csarnokhoz tudnám hasonlítani.

Ezek voltak azok a buli helyszínek, ahol az egyetemi partikat meghatározzák. Azonban itt korántsem ér véget a szórakozóhelyek tárháza, itt van néhány hagyományos szórakozóhely, amely csak hétvégén tart rendezvényt.

pecsi_szorakozohely

Raktár

A Raktár közvetlenül a Szalay kollégium mellett található. Méretét tekintve nagyjából megegyezik a Sörházéval. Maga a hely dizájnja, ahogyan a logója is mutatja, a lila és kék színre építkezik, amely nekem személy szerint nagyon tetszik. Kocsmák közül a legközelebb a Jobb Mint Otthon található.

pecsi_szorakozohely

Trafik

A belvárosban található Trafik is szintén hétvégén nyitja meg kapuit. Ez a hely is a hagyományos hétvégi szórakozóhelyek táborát erősíti. Alapozást tekintve elég jól el van látva a hely, hiszen körülötte rengeteg pub és kocsma található. Érdekesség, hogy hétköznap étteremként üzemel.

pecsi_szorakozohely

Ahogyan láthatod, szerencsére Pécsett rengeteg buli fog várni, és rengeteg jó sztorival, élménnyel leszel gazdagabb, ha ide vesznek fel. Tedd a PTE-t első helyre!