magyar_valogatott_kleinheisler_dzsudzsák_szoboszlai_nelkul_pecsi_egyetemistak_magazinja

Szoboszlai Dominik, Kleinheisler László és Dzsudzsák Balázs nélkül a magyar válogatott – avagy bizonytalan keret Bulgária ellen

Mi a véleményed?
+1
+1
+1
+1
+1
+1
+1

Az Osztrák Bundesliga Bajnokságában játszó tehetséges magyar focista, Szoboszlai Dominik a magyar labdarúgó válogatott kiemelt tagjának számít, tíz válogatott focimeccse alatt két emlékezetes gólt is szerzett. Csapatának a Red Bull Salzburgnak három labdarúgója is megfertőződött a koronavírussal, ezért a keret minden tagja karanténba került, és a klub egyik játékosát sem engedi el hazája válogatottjához, vagyis Szoboszlai Dominik is lemarad a magyarok csütörtöki Európa-bajnoki pótselejtezőjéről. A kialakult helyzet mindenkit váratlanul ért, a játékos csütörtöki találkozóról való hiányzása baljós árnyakat hozhat a válogatott sikerességébe. 

A szövetségi kapitány, Marco Rossi a szokásosnál bővebb keretet hirdetett meg, mégis felmerül a kérdés, mennyire inog meg a válogatott középpályája, hiszen Szoboszlai a védelemből és a támadó játékból is markánsan kivette a részét és nagy szerepe volt a csapat sikereiben. A csütörtöki bolgárok elleni mérkőzésre meghívót kapott többek között Gazdag Dániel (Honvéd Fc) és Cseri Tamás (Mezőkövesd) is, akik helyettesíthetik a fiatal játékost. Kleinheisler László, aki az eddigi tapasztalatokból szóba jöhetett volna a keret középpályáján a szövetségi kapitány többszöri megkeresésére sem fogadta el a válogatott-meghívót.

magyar_valogatott_2020_pecsi_egyetemistak_magazinja

Dzsudzsák Balázs, a válogatott egykori csapatkapitánya, aki nemrég igazolt vissza az Arab Emírségekből a Debreceni VSC egykori nevelőcsapatához, sokak megdöbbenésére nem került be a válogatott keretbe, mivel a Debrecen idén kiesett az első osztályú ligából és a szövetségi kapitány a saját maga által hozott szabályokat nem szeretné felrúgni, miszerint nem küld ki meghívót másodosztályban futballozó játékosoknak. Szalai Ádámmal kapcsolatban is nyilatkozott a kapitány, szinte napi kapcsolatban van vele. Pár nappal ezelőttig úgy tűnt, minden a rendes kerékvágás szerint halad, aztán derült égből villámcsapásként jött a Mainz és Szalai közötti konfliktus.

A magyar bajnokság évek óta egyik legjobb játékosa, Nego Loic  a FIFA eddigi szabályainak értelmében nem játszhatott a magyar válogatottban, mivel korábban pályára lépett tétmérkőzésen a francia U19-es és U20-as válogatottban is. A FIFA szeptemberi kongresszusa azonban több változtatást is elfogadott, elsősorban a játékosok érdekét figyelembe véve. Ennek köszönhetően a MOL Fehérvár FC magyar állampolgárságú labdarúgója immáron pályára léphet a magyar válogatottban. Nego Loic – aki 2010. augusztus 17-én Portugália ellen játszott utoljára a francia U20-as csapatban, és több mint öt éve Magyarországon él, miközben felvette a állampolgárságot – ennek a szemléletváltozásnak köszönheti a lehetőséget. Marco Rossi rajta kívül egy újoncra, a ZTE-ben remek formában lévő és a hétvégén, a DVTK ellen is duplázó Könyves Norbertre is számít a három találkozón. A zentai születésű, 31 éves támadónak 251 első osztályú mérkőzésen 51 gól a mérlege, és az előző idényben – még a Paks színeiben – a második lett az élvonalbeli góllövőlistán, 11 találattal.

EZT OLVASTAD MÁR?  A legfontosabb iparág a mezőgazdaság – Interjú Zsigmond Előddel

A válogatott a Bulgária után három nappal később, 11-én Szerbia, 14-én pedig Oroszország ellen lép pályára. Vajon helytállunk ezen a három védekezésben és támadásban sem alul becsülendő ország ellen, vagy idén nem sikerül kijutnunk az Európa Bajnokságra? Ez az elkövetkező hetekben kiderül.

Forrás :

https://dac.parameter.sk/ ; nemzetisport.hu