szoboszlai_pem

Hivatalos- Szoboszlai Dominik Lipcsébe igazolt

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Vége a találgatásoknak. A Red Bull Salzburg egyik legígéretesebb tehetsége, a tizenkétszeres magyar válogatott Szoboszlai Dominik a RB Leipzighez igazolt.

A szerződés 2025-ig szól. Nem hivatalos információk szerint 20 millió eurót fizettek a játékjogáért, ha beigazolódik a vételár, akkor megdönti Dzsudzsák Balázs 2012-es rekordját, ahol a Dinamo Moszkva 19 milliót fizetett az Anzsi Mahacskalának, ezzel ő lehet az a magyar játékos, akiért a legtöbb pénzt fizették.

szoboszlai-dominik-pecsi-egyetemistak-magazinja

A játékosért nagy volt a verseny. Olyan nagy múltú patinás klubok is bejelentkeztek érte, mint az Arsenal, Real Madrid vagy a Bayern München. Azonban mivel a Red Bull-é a lipcsei, és a salzburgi futballcsapat, és hasonló a Német Bundesliga az Osztrákhoz, így a választása logikus döntés volt, és jövőre a Bajnokok Ligájában az egyenes kieséses szakaszban játszhat a Liverpool ellen. A csapatban további két magyar játékos Willi Orbán és Gulácsi Péter csapattársa lesz Szoboszlainak.

A játékos így nyilatkozott a szerződés aláírását követően:

Nagyon örülök, hogy a pályafutásom újabb fejezetébe lép, ráadásul a Bundesliga egyik topcsapatánál, amely tavaly BL-elődöntős volt Nagy kihívás lesz itt is helytállni, de természetesen mindent meg fogok tenni azért, hogy ez minél jobban sikerüljön, és minél hamarabb a német bajnokságban is bizonyítsak. Remélem, a válogatott is profitál majd abból, hogy két válogatottbeli csapattársammal, Gulácsi Péterrel és Orbán Willivel is egy klubcsapatban játszom mostantól.” – mondta Szoboszlai Dominik.

Kiemelt kép forrása: nso.hu