Színházi ajánló

Mi a véleményed?
+1
+1
+1
+1
+1
+1
+1

Pécs városa bővelkedik színházi eseményekben is – habár nem olyan széleskörű a programkínálat, mint Budapesten, azért érdemes a szemezgetni a különböző játszóhelyek repertoárjai között.

 

Pécsi Nemzeti Színház

 

A Pécsi Nemzeti Színház mostani évadának műsorán a Mobil című előadás az egyik talán legizgalmasabb, hiszen kortárs témát ölel fel: generációs, továbbá kulturális különbségeket világít meg a kommunikáció problémákáit fókuszba helyezve. Korábban, augusztus 29-én bemutatták a nagysikerű Csókos Asszony operettet, melynek dallamai ismerősek lehettek valamennyi korosztály számára. A színház épülete impozáns kívül-belül, a főtér felé járva is érdemes elidőzni előtte és önmagában megcsodálni.

Pécsi Harmadik Színház

 

A Pécsi Harmadik Színházban látható lesz november elején több alkalommal a Beregszászi Illyés Gyula Magyar Nemzeti Színház Három Nővér adaptációja. A Vincze János rendezte Adáshiba című előadást szintén naptárra tűzték – azt is érdemes megtekinteni.

Janus Egyetemi Színház

 

Fontos kiemelni, hogy a JESZ előadásai ingyenesek, azonban előzetes foglalás és visszaigazolás szükséges – tehát a jegyigényt mindig jelezzétek a jesz@pte.hu címen. Október végén két alkalommal – 26-én, 27-én – még elkaphatjátok a Biztonsági sáv című darapot, sőt november 3-a és 4-e este Az arab éjszaka című előadás látható majd a Zsolnayban.

A szubjektív gyors színházi ajánlónk nem teljes, hiszen a Pécsi Horvát Színház, sőt akár a Bóbita Bábszínház is kínál színvonalas előadásokat. Az utóbbiban most a Bábtervezés mesterfokon II. – A Budapesti Bábszínház tervezőasztala című előadás is megtekinthető.