Ezek a szemeszternyitó bulik várnak rátok az első héten a PTE-n!

+1
2
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Lassan elkezdődik a szemeszter, és vele együtt az ezzel járó bulidömping is. Az összes pécsi karnak van saját bulisorozata, így ezeket ismertetném röviden. Korábban írtam az itteni szórakozóhelyekről részletesebben, melyet ide kattintva megtaláltok.

Fontos, hogy a hatályos jogszabályok miatt a bulikon csak védettségi igazolvánnyal, illetve EESZT alkalmazás bemutatásával lehet részt venni, illetve egy személyiséget igazoló okmánnyal (jogosítvány, személyi igazolvány, útlevél)

Hétfő 

BTK Szenes nyitóbuli 

Fellépők: KACAJ zenekar, DJ Pudar, neon csend

Másfél év után újraindul az élet a bölcsész kar saját szórakozóhelyén, a korábbi szénbányában, a Szenes klubban. A nyitó rendezvényen fellép kezdésként a KACAJ zenekar, akik népzenei köntösben igen széles skálán szólaltatják meg a mai divatos zenei irányzatokat, mint például alternatív rock vagy rap. Emellett a neon csend rockbanda is szolgáltatja zenéjét a műfaj kedvelőinek, az after hangulatáért pedig DJ Pudar fog felelni, aki számos más kari rendezvényen pörgeti a lemezeket.

buli

Kedd

TTKedd (TTK)

Fellépő: Szecsei

A Természettudományi Kar bulisorozata minden keddenként kerül megrendezésre, innen jön a TTKedd név. Ezen partysorozat a Pécsi Sörházban kerül megrendezésre, amely a kartól körülbelül 10 percnyi gyaloglási távolságra található. A bulin számos italakció is elérhető lesz, de cikkünk megjelenéséig nem közöltek ezzel kapcsolatban konkrét információt. Fellépő fronton pedig az ország egyik legnépszerűbb férfi DJ-je, Szecsei szolgáltatja a remek hangulatot.

BULI

Szerda

 Midweed Madness x MIK-ETK (MIK-ETK)

Fellépők: JAURI, Regán Lili, DJ Pudar

Szerdán átveszi a Sörház táncparkettjét az Egészségtudományi, és Műszaki és Informatikai Kar hallgatói a Midweek Madness elnevezésű bulin. Valamint ezen a napon nyitja meg kapuit pécs másik ismert szórakozóhelye a Pécsi Est, ahol a Közgazdaságtudományi Kar szervezésében útjának indul a Közgáz Szerda. 

MIK-ETK-n, DJ-k terén igen patinás névsort hoztak össze a szervezők, hiszen JAURI és Regán Lili neve ismerősen csenghet, hiszen mindketten esténként a World is Mine Radio1 Show rezidens lemezlovasai. Emellett természetesen nem maradhat ki a fellépők sorából a korábban említett DJ Pudar sem. Ez a rendezvény kéthetente kerül megrendezésre. Itt említeném meg, hogy a buli kvázi „kísérő rendezvényeként” a Műszaki és Informatikai Kar hallgatói önkormányzata (MIK HÖK) tartja meg  kari kocsmatúráját, ahová nyugodtan lehet bárkinek csatlakozni, gólyáknak pedig kifejezetten ajánlott! 

Közgáz Szerda (KTK)

Fellépő: Bréda Bia

Közgáz Szerda azonban minden szerdán várja a szórakozni vágyó közgáz, és egyéb más kar hallgatóit is. A nyitóbuli jó Hangulatáról Bréda Bia fog gondoskodni, aki jelenleg az ország egyik leggyorsabban feltörekvő R’n’B lemezlovasa. Idén az EFOTT Fesztiválon is megtalálható volt a fellépők között.

buli

Csütörtök

Medikus Csütörtök (ÁOK-GYTK)

Fellépő: JumoDaddy

Csütörtökön szintén a Pécsi Estben az orvosok és gyógyszerészek veszik át, ugyanis  minden hét negyedik napján megrendezésre kerül a Medikus Csütörtök. Ezúttal az est sztárvendége JumoDaddy lesz, akihez zenei stílust tekintve leginkább a riddim áll hozzá közel, szóval eléggé veretős ugrálós buli elé van kilátás.

Alapozási lehetőségek

Mivel a bulik többsége vagy a Sörházban vagy az Estben kerül megrendezésre, ezért felsorolás szintjén itt van néhány kocsmatippem, ami közel van az említett szórakozóhelyekhez és mivel eléggé telítve lesznek ilyenkor, írtam pár titkos tippet, ahol tudtok helyet találni, ha nagyobb társasággal érkeznétek.

Sörház és környéke : Kiskorsó, MozaIQ Hangulat presszó

Titkos tipp: B-klub (Boszorkány koli épületében)

Pécsi Est és környéke: Csinos Presszó, Vödör Café, Downtown Bar, Jobb mint otthon

Titkos tipp: Király söröző

Kocsmákról bővebben szóló cikkünket ide kattintva megtalálod.

Mint láthatjátok, nem hazudtunk akkor, mikor kiemeltük, hogy Pécs mennyire bulikban és kocsmákban gazdag, ugyanakkor egyetemistabarát város. Azt tudom tanácsolni – főként a gólyáknak -, hogy élvezzétek ki év elején ezeket a bulikat, egyrészt mielőtt a tanulnivalók miatt besűrüsödne az időbeosztásotok, másrészt pedig garantáltan felejthetetlen élményekben lesz részetek!