stabil_eriksen_allapota

Stabil Christian Eriksen állapota – Megszerezte Finnország története első Európa Bajnoki mérkőzés győzelmét a félbeszakadt, de végül lejátszott mérkőzésen

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

A labdarúgó Európa Bajnokság Dánia-Finnország mérkőzésén a találkozó 43. percében egy bedobást követően eszméletlenül a földre zuhant a Dán csapat középpályása, Christian Eriksen. A hatalmas döbbenet után az orvosok azonnal megkezdték a játékos újraélesztését, és a gyors orvosi beavatkozásnak köszönhetően stabilizálták az állapotát, a Twitteren megjelent kép tanúsága szerint eszméleténél volt, mikor elszállították a pályáról.

stabil_eriksen_allapota

Mivel maga a szituáció is eléggé különleges, ezért egy hosszabb, közel másfél órás szünet következett. A torna, mivel igen feszített tempóban zajlik, így a halasztást megpróbálták elkerülni. Mérkőzés megszakítás legutóbb a 2012-es ukrán-lengyel közös rendezésű Európa Bajnokságon történt, ahol az Ukrajna-Franciaország mérkőzést szakították meg az időjárás miatt az 5. percben. A szünet alatt egyre megnyugtatóbb hírek érkeztek Eriksen állapotáról, így 20:30 perckor, a 43. percben folytatódott a találkozó.

A mérkőzést ezután dán mezőfölény jellemezte, de a 60. percben Joel Pohjanpalo fejelt a kapuba, így Finnország szerzett vezetést. Ezután a 74. percben 11-est kapott a dán válogatott, amit azonban Pierre-Emile Hojbjerg kihagyott. Majd több gól nem esett, így a finn válogatott nyerte a mérkőzést 1-0 arányban.

Eriksen állapota jelenleg stabil, egy koppenhágai kórházban ápolják. Meg nem erősített információk szerint a játékos eszméletvesztését szívroham okozta, melyet a közvetítés alatt dolgozó helyszíni riporterek állítottak.

 

forrás: 1