tánc

Senki ne féljen elmenni táncolni!

+1
2
+1
0
+1
3
+1
0
+1
0
+1
0

Gara Bella készített interjút Kovács Mónikával, a táncoló egyetem oktatójával, ahol minden táncolni szerető hallgató választ kaphat a kérdéseire, hogy hogy is néz ki ez a mozgásforma, mik a követelmények. A kurzusok között van a profi és a kezdő csoport, így senkinek nem kell aggódnia, ha csak most kezdené el ezt a sportágat.

A profi csapat showkialakításban és versenyekben tudja megmérettetni magát, míg az amatőröknek számos lehetőség akad a kurzusok között például hip-hop, kubai salsa, bachata és akár néptánc is. Akik pedig társastáncolni szeretnének, nekik is van lehetőségük, hiszen a táncoló egyetem kurzusai között ez is megtalálható. A kurzusok időtartama fél év, a regisztráció hallgatóknak Neptunon keresztül zajlik, és sok diáknak kreditértékű. Külsősök pedig a Táncoló Egyetem felületén tudnak regisztrálni.

A tánc hasznos tudás lehet férfiak számára is, hiszen akár egy buliban is nagyon imponáló lehet a nők számára egy két ritmusos mozgásforma. Ezen felül egy kulturált kikapcsolódási forma, és hétről hétre a szürke hétköznapokból egy kis kikapcsolódást és feltöltődést ad. Egészségügyileg is hasznos a táncot választani sportnak, hiszen nagyon jó tartást ad, fejleszti az állóképességet és a mentális egészségre is jótékony hatással van, a zene és endorfin-felszabadítással. Nem utolsósorban pedig egy nagyon barátságos környezetbe csöppen az, aki csatlakozik a Táncoló Egyetem kurzusaihoz.

Aki tehát az őszi szemeszterre még nem döntötte el, mit is szeretne sportolni, az bátran nézzen körül a honlapon, és jelentkezzen az egyik kurzusra, hiszen garantáltan nem fog csalódottan távozni egy-egy edzésről.

Nézd meg az interjút, és iratkozz fel Pécsi Egyetemisták youtube csatornájára!