reflex_pecsi_egyetemistak_magazinja

REFLEX – Virtuális kiállítás ajánló

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

A Deák17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galéria legújabb tárlata november 11-én nyílt meg Reflex címmel, így a mostani cikkünkben a négy őselemet középpontba állító, virtuálisan bejárható kiállítást ajánljuk a figyelmetekbe. 

A csoportos kiállításon Barna Nóra, Benczúr Emese, Gryllus Ábris, Koronczi Endre, Mákó Rozi, Matók Zsuzsi, Mátrai Erik, Tóth Ákos, valamint Vass Csenge alkotásai láthatók, a tárlat kurátorai pedig Kaposi Dórka és Kovács Andrea. A tárlat fő kérdései között van, miszerint miképpen képes a körülöttünk lévő négy őselem múló pillanatok őrzője lenni, továbbá efemer kompozíciók médiuma.

A virtuális kiállításban könnyű a mozgás, egyszerű ráközelíteni egy-egy fontos elemre. Érdemes kiemelni, miszerint egy-egy alkotásról található információk külön „ablakban” nyithatók meg. Az élmény valóban hasonlít arra, mintha élőben járnánk be a galéria terét, azonban talán még közelebb tudunk jutni egy-egy alkotáshoz, mint a „valós térben”.  

Az egyik legizgalmasabb installáció talán Matók Zsuzsi (designer és eat-art művész) Water Still Life (2020) címet viselő kísérleti művészeti produktuma, de a performansz-installáció, vagyis az UNFORM – mely Vass Csenge, Barna Nóra és Mákó Rozi kísérlete – szintén érdekes. Az utóbbi experimentális térfelfedezésre invitál a tűz őselemet fókuszba helyezve. A performansz-installáció pedig már önmagában különös műfaj, ugyanis több diszciplínát idéz meg az említett terminus. Ha kíváncsiak vagytok milyen további izgalmas gondolatok jellenek meg a Diák17 legfrissebb kiállításán, akkor lessetek be hozzájuk online!

A tárlathoz kapcsolódóan a szervezők további online eseményeket is meghirdettek, melyek között tárlatvezetéssel és táncperformansszal is várják az érdeklődő publikumot. A Kutatók Éjszakáján, tehát november 27-én lesz az online tárlatvezetés a REFLEX-en, az UNFOLD táncperformansz pedig december 9-én lesz látható. A finisszázs december 17-én várható. Kortárs művészetre fel!

 

2 thoughts on “REFLEX – Virtuális kiállítás ajánló

Comments are closed.