Egy kapszulányi egészség, ReCharge interjú

+1
0
+1
0
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0

Te sem bírnád elképzelni a napodat egy csésze kávé nélkül? Megesik, hogy egy nap akár több kávét is megiszol, mégsem ébredsz fel tőle? Ha igen, üdv a kávéfüggők klubjában. 

Számos cikk született arról, hogy a matcha tea, vagyis a zöld tea por alakú formája igen jó kávéhelyettesítő lehet, és még egészségesebb is. Sokan azonban az időigényességét szokták kritizálni, ugyanis beletelik egy jó pár percbe, hogy egy tökéletes matcha italt tudj magadnak készíteni.  Arról nem is beszélve, hogy nagyon sok munkát is igénybe vesz, így a takarítás, és a hulladék, ami keletkezik gyakran sokkal több, mint a kávézásnál. 

recharge

Vajon lehet a reggeli rutin egyszerre egészséges, és környezett kímélő? A válasz meglepő, és mindenki számára megnyugtató, igen, lehetséges! Egy fiatal csapattal, a ReCharge Yourself-fel beszélgettem. 

Először is szeretném megköszönni, hogy elfogadtátok a felkérést. Amikor az ember a Nespresso kávéfőző gépre, és a kapszulákra gondol, szinte csak a sajátmárkás kávék jutnak eszébe, esetleg néhány különlegesebb, ízesített kávékülönlegességek. Hogyan jött az ötlet, hogy természetes alapanyagú italokkal bővítsék a kínálatot?

rechargeReCharge: Mindketten nagyon nagy kávéfogyasztók voltunk, azonban a napi 3 adag után észrevettük, hogy nem mindig azt a hatást éri el, amit szerettünk volna. Személy szerint engem nagyon túlpörget a kávé egy bizonyos ideig, ami nagyjából fél óra, majd utána ugyanolyan fáradt maradtam, mint azelőtt. Ekkor kezdtük beleásni magunkat, hogy milyen úgynevezett kávé alternatívák vannak és ekkor ajánlotta nekünk valaki a matchát. Megkedveltük nagyon az ízét, viszont nagyon macerás és időigényes volt az elkészítése. Ekkor jött az ötlet, hogy a matcha, mint alapanyag maradjon viszont az elkészítési folyamatot egyszerűsíteni kéne. 

Az érv, ami miatt pedig a Nespresso géphez lettek gyártva a kapszulák, hiszen a kapszulás kávéfőzők közül ez a legelterjedtebb mindenhol a világon. 

Ezen felül az emberek nem szeretnek ilyen folyamatokkal több, mint 3 percet eltölteni, hiszen ahogy említettem időigényes és babra munka. 

Miért éppen ezeket a superdrink-eket vezettétek be? 

ReCharge: Olyan kapszulát szerettünk volna, ami egyáltalán nem tartalmaz kávét, viszont energetikusabbá tesz. A legelterjedtebb és legismertebb a matcha és a chai. A kurkuma, cékla és a gyömbér rengeteg jótékony hatással rendelkezik, ilyen például a gyulladás csökkentése, immunrendszer erősítése, segíti az agy működését, vérkeringést, ízületi fájdalmakra is kiváló, ezen felül segíti a jó közérzetet.

A környezetvédelem korunk egyik legkardinálisabb kérdése lett, ami folyamatosan a megoldásra vár. Ezek a kapszulák akár a kávézás környezettudatosságát is elősegíthetnék. Mit jelent számotokra/számukra a környezettudatosság és a szelektív hulladékgyűjtés?

Recharge: Számunkra igazán fontos a környezettudatosság és a termék gyártásától kezdve egészen addig, amíg a felhasználóhoz ér. Éppen ezért, mint forgalmazó, nagyon figyelünk arra, hogy a lehető legkevesebb hulladékot termeljük. Azon felül, hogy a kapszula felhasználása után az 14 nap alatt lebomlik, magát a kapszulát is környezettudatos módon gyártják.

recharge

Sokan aggódnak amiatt, hogy nem lesz-e cékla ízű a kávéjuk. Hogyan tudjuk kiküszöbölni azt, hogy összekeveredjenek az aromák? 

Recharge: Ezen nem kell aggódni, hiszen egy rendben karbantartott, és rendszeresen tisztított Nespresso kávégép biztos nem okoz ilyen gondot. Azonban ajánlani tudjuk azt, hogy a vízkövességre nagyon figyeljenek oda, mert az gyengíteni tudja a gép teljesítményét, emiatt a kávé-, vagy egyéb alternatíva íz élményét tönkre tudja tenni. Az ajánlás az, hogy körülbelül a 100. kapszula után tisztítsuk meg a kávégépünket vagy a Nespresso saját tisztítószerével, vagy ecettel. Ezt a tettet a kávégépünk biztos, hogy meg fogja hálálni.

A Covid-19 járvány nagyon sok embernek felnyitotta a szemét, hogy sokkal többet tehetnénk azzal a bolygónkért, ha sokkal tudatosabban étkeznénk, élnénk. Milyen ötletekkel látnátok el az embereket ezzel kapcsolatban?

Recharge: A Covid-19 járvány minket arra ébresztett rá, hogy nem csak a környezetünkre, bolygónkra, hanem magunkra is folyamatosan figyelni kell. Amennyiben csak egy kávé adagunkat helyettesítjük egy alternatív itallal naponta, aminek a csomagolása is teljes mértékben környezetbarát, már azzal is rengeteget tettünk magunkért és környezetünkért. 

Milyen terveik/terveitek vannak a jövőben?

Recharge: Szeretnénk, ha minél többen megismerjék a kávéalternatíváinkat, ezen felül minél több olyan lebomló csomagolással rendelkező terméket szeretnénk létrehozni, amivel nemcsak jó érzésünket, hanem egészségünket és a környezetet is szolgálják!

Számomra különleges, és hihetetlen élmény, hogy ilyen fiatal, és újonnan indult csapatokat mutathatok be szinte elsőként. A környezettudatosság, és a hulladékmentesség fogalma már nemcsak egy felületes, éppen hogy kommunikáció szinten érintett dolog, hanem bizony köztünk él, és a fiatalabb generációk alakítják, mélyítik. Számtalan egyéb módon tudjuk kímélni a környezetünket, és még amellett a szellemi, testi, és lelki egészségünket is karban tudjuk tartani. 

Érdekel az alternatív, biológiailag lebomló kapszulák világa? Kövesd a ReCharge Yourself csapatát az Instagramon, vagy nézz körül a weboldalukon!

Szeretnéd otthon is elkészíteni a kávépótló italokat? Esetleg kíváncsi vagy, mik is a kapszulák alapitalai? Kattints ide

 

 

A képek a Recharge csoport kizárólagos tulajdonát képviselik!