Randi a pandémia alatt?

Mi a véleményed?
+1
2
+1
4
+1
+1
+1
+1
+1

A vírushelyzet nagyon sok mindent felülírt az életünkben. Sokunk számításait és terveit keresztülhúzta, végzős diákok utolsó, csodálatos évét vette el a középiskolából, s ez csak töredéke azoknak a nem túl pozitív dolgoknak, amiket a koronavírusnak köszönhetünk. Ezen túl azonban van más is…

Sok egyedülálló ismerősömtől hallottam, hogy ebben a helyzetben az ismerkedés szinte lehetetlen feladatnak tűnik, tekintettel arra, hogy az ember nem tud elmenni egy bálba, egy buliba, egy rendezvényre, de még az iskolába se, ahol esetleg találkozhatna a nagy Ő-vel. Vannak ugyan, akik az internet adta lehetőségeknek köszönhetően rálelnek a megfelelőnek vélt személyre, viszont a személyes ismerkedés itt is nehezen megoldható. De miért? 

Klasszikus esetben egy első randi során a két ember elmegy egy presszóba, étterembe, hogy egy finom kávé, vacsora vagy ebéd mellett tudjanak beszélgetni, többet megtudni a másikról. A másik gyakran választott, általam kevésbé preferált randiprogram a mozi. Akármelyiket is nézzük, a jelenlegi helyzetben sajnos egyik sem játszik. Akkor mégis milyen lehetőségek közül választhatnak azok, akik ilyen helyzetbe kerülnek? Jöjjön most egy pár tipp, természetesen a teljesség igénye nélkül.

#1: Közös séta

Legyen az egy közeli parkban, a városban, vagy bárhol, a közös séta tökéletes választás lehet első randis programnak. Egy hosszú gyaloglás közben sokat lehet beszélgetni, sztorizgatni, az egyik legjobb módja annak, hogy többet megtudhassunk a másikról a társalgás során. Séta során beszerezhetünk egy elviteles kávét, vagy teát is esetleg, amit közösen el lehet kortyolgatni. Sajnos a jelenlegi téli idő miatt nem feltétlenül a legoptimálisabb választás, ha valaki hosszabb randevút tervez, de nézzük a jó oldalát: ha nem szimpatikus a másik, akkor a hidegre hivatkozva könnyedén véget lehet vetni a találkának. 

#2: Autókázás

Egyik személyes kedvenc programom a jelenlegi helyzetben. Akik esetleg hozzám hasonlóan kevésbé bírják a hideget, azoknak jó program lehet beülni egy fűtött autóba, közösen zenét hallgatni, és bejárni a környéket, vagy a várost. Természetesen az elviteles kávé vagy étel itt is jó ötlet lehet, amit esetleg egy szép helyen megállva közösen elfogyaszthatunk. Pécsen nagyon sok ilyen gyönyörű hely van, amiről szerkesztőtársam, Tulézi Eszter már írt is, úgyhogy ötletekért szívből ajánlom a cikk elolvasását. Ezek a helyek egyébként kirándulásnak sem utolsók, hiszen a Pécsen és környékén lévő látványosságok hóban is meseszépek. Számomra a legkedvesebb hely egy ilyen programhoz Pécs környékén Orfű, hiszen mi lehet jobb környezet egy jó beszélgetéshez és falatozáshoz, mint a gyönyörű tó és a Mecsek látványa. 

#3: Közös sportolás

A jelenlegi helyzetben sajnos itt is eléggé limitáltak a lehetőségek, tekintettel arra, hogy az edzőtermek, illetve a jégcsarnokok és a korcsolyapályák is zárva vannak (ha valaki tud utóbbiból olyat, ami nyitva van, ne tartsa magában, írja meg nekünk). Jó ötlet lehet azonban egy közös futás, vagy esetleg a közös síelés és szánkózás. Magyarországon is vannak nagyon jó sípályák, sőt, nem is kell ezért akár Eplényig menni, hiszen Pécsen is van erre lehetőség a Mecsekben. Akik szeretik ezt a sportot, vagy közös pont, hogy mindketten meg akarják tanulni és kipróbálni, azoknak ez egy nagyon jó ötlet lehet az aktív kikapcsolódásra és ismerkedésre. 

#4: Házibuli

No igen, első vagy második randin nem feltétlenül szeretnénk, hogy a másik feljöjjön hozzánk, vagy esetleg mi hozzá. De! Egy esetleges házibuli szervezése – szigorúan 10 fő alatt – jó ötlet lehet, hiszen ilyenkor a barátaink is le tudják csekkolni a kiszemeltet. Ilyenkor sajnos a másikat nem lehet annyira mélyen megismerni, viszont már abból is sok mindent le lehet szűrni, hogy társaságban hogy viselkedik, és ami még ennél is fontosabb, hogy a baráti társaságunkkal kijön-e. 

#5: Közös vásárlás

Csajok, az a pasi, aki már az első randin képes elmenni veletek vásárolni, és nem is szenved tőle, nagy eséllyel lehet egy főnyeremény. Egy plázában való vásárlás során szintén lehet beszélgetni, ilyenkor is meleg helyen vagyunk, sőt, még a bevásárlást is el lehet intézni. Kellemest a hasznossal, ahogy a mondás is tartja. 

Ami biztos, hogy ez a helyzet nem könnyíti meg sem a szinglik életét, sem a párkapcsolatban élőkét, hiszen egy hosszabb ideje tartó kapcsolatban is fontos szerepe van a közös programoknak, kirándulásoknak. Bízzunk abban, hogy ez a helyzet hamarosan jobbra fordul, addig is szeretnék mindenkinek kitartást kívánni, szemezgessetek az ötletekből, és ha van egyéb tippetek, írjátok meg nekünk. 

Képek forrása: www.pexels.com www.nlc.hu

1 thought on “Randi a pandémia alatt?

Comments are closed.