gólya

Ilyen lesz a PTE KPVK gólyatábora 2021-ben Szekszárdon!

+1
0
+1
0
+1
2
+1
0
+1
0
+1
0

Sikerült? Felvételt nyertél a PTE-re? Akkor valószínűleg az első dolog, ami közvetlenül eszedbe jut, az a gólyatábor, ugye? Az év ezen időszakában minden újdonsült gólya várja türelmetlenül, mikor derülnek ki újabb és újabb részletek, illetve információk a gólyatáborról.

Lassan a gólyacsomagjaitok is megérkeznek, és elkezdődhet a jelentkezés a táborba! Ez minden elsőévesnek rengeteget jelent, hiszen itt megismerkedhetsz jövendőbeli szaktársaiddal, barátaiddal, rátalálhatsz az új legjobb barátodra, barátaidra is akár. A tábor feladata, hogy összehozzon minket, hallgatókat, bevezessen az egyetemi élet rejtelmeibe és hogy egy felejthetetlen buliban legyen részünk. De mi a helyzet a szekszárdi gólyatáborral? A mai cikkünkben erről olvashattok!

Ami eddig hatalmas kérdés volt, hogy egyáltalán lesz-e az idén gólyatábor. A válasz pedig az, hogy igen, lesz! A HÖK pedig nemrégiben azt is bejelentette, hogy mivel a tavalyi évben sajnos az elsőéveseknek, köztük az én szakomnak is elmaradt a gólyatábor, lehetőségünk van az újonnan érkező elsőévesekkel jelentkezni és bepótolni ezt a kimaradt eseményt. Ami egy hatalmas hír szerintem, így nem kell a tavalyi szakoknak sem kimaradni ebből az igazán eseménydús 4 napból! Ha meglepett a hír, akkor érdemes elmondanom, hogy a jelentkezési folyamat majd az elsőévesekkel együtt fog megtörténni, ezen a  linken. 

A program 4 napot vesz majd igénybe, és augusztus 31-től szeptember 3-ig tart. Ez az idő egy kis feltöltődési idő is egyben, hiszen a nagy szeptemberi rajtolás előtt lehetőséged van még egyszer megpihenni és kikapcsolódni. Ezen kívül rengeteg hasznos információval lehetsz gazdagabb, hiszen itt megismerheted egyetemünk, rendszereink és a Neptun működését is. 

Fontosnak tartom megemlíteni, hogy az esemény védettségi igazolványhoz kötött!

Na de nézzük is meg, milyen programok várhatóak idén!

A tábor augusztus 31-én indul, viszont a hagyományokhoz híven megrendezése kerül a 0. nap 30-án, amikor a seniorok és a szervezők vannak csak jelen. Ilyenkor kerül sor az utolsó simításokra, ellenőrzésekre, és lecsekkolják, minden eszköz, játék és felszerelés megvan-e, ami szükséges. 

Az első napon, azaz 31-én 12:00-től várjuk a gólyákat. Ezen a napon az ismerkedésen és a csapatépítésen van a hangsúly. Sokféle szórakoztató és játékos feladatokkal készültek a szervezők. Ezen feladatok célja, hogy a csapatok családdá kovácsolódjanak össze. 

A második napon kerül sor egy vetélkedőre, melynek témája Szekszárd, hogy egy kicsit jobban megismerkedjünk magával a várossal. De készüljetek, mert nem csak rengeteg izgalmat fog hozni ez a játék, de rengeteg kihívást is!

A harmadik napon a szekszárdi strandra látogatunk, ahol a fürdőzés mellett szintén jelen lesznek a játékos feladatok és vetélkedők. 

gólyatábor

Nyilván mindhárom este hatalmas bulival zárul, de a szórakozáson kívül lehetőség lesz szakmai előadásokra is ellátogatni. 

A tábor egyik sztárvendége STRONG R. lesz. Illetve jelen lesz egy MEGLEPETÉS sztárvendég is, aki még ennél is hatalmasabb népszerűségnek örvend, viszont az ő kilétét egyelőre nem fedhetjük fel! Hamarosan az ő neve is kiderül, kövessétek figyelemmel a felületeinket.

Megkerestük az egyik szervezőt, Cseke Dalmát, aki a PTE KPVK HÖK egyik munkatársa is egyben, és megkértük, hogy ossza meg velünk saját véleményét és tapasztalatait!

Miért lenne érdemes eljönnie mindenkinek a gólyatáborba, aki megteheti? 

gólyatáborCseke Dalma: Azért érdemes mindenkinek legalább egyszer részt vennie egy gólyatáborban, mert egy ilyen eseményen halmozottan megvalósul a közösséghez való tartozás élménye. A halmozottan szót külön kiemelném. Biztosan sok gólyánk hallott már a PTE életérzésről, illetve a PTE családhoz való tartozásról. Úgy gondolom, hogy egy ilyen eseményen többszörösen élhetjük át azt az érzést, amely miatt minden volt PTE-s hallgató örömmel gondol vissza sok év múltán is a Pécsi Tudományegyetemre. 

Te részt vettél a sajátodon? Ha igen, mesélj nekünk róla egy kicsit. 

Cseke Dalma: A saját gólyatáboromon sajnos nem tudtam részt venni. De! Szerencsére az azt követő évben a HÖK online felületeinek kezelése miatt lehetőségem adódott pótolni ezt a hiányosságot. Ugyan már nem gólyaként voltam jelen, de mégis egy örök élménnyel lettem gazdagabb a 4 nap után. A saját gólyatáborom elmulasztása után éreztem, hogy akik részt vettek az eseményen, sokkal könnyebben igazodtak el az első napokon, otthonosabban mozogtak a kari egységekben és számos ismertségre tettek szert, még mielőtt a nagybetűs egyetemi életük elkezdődött volna. Nekem szerencsém volt, hogy később átélhettem az említett élményt, valamint tavaly már szervezőként vehettem volna részt a táborban, de titeket arra buzdítalak, hogy ha lehetőségetek van rá, gyertek el és döntsétek el ti, hogy megérte-e! A tábor után majd beszélünk róla!

Igazán izgalmasnak ígérkezik ez a program. Ugyebár sajnos az enyém tavaly elmaradt, viszont lehetőségünk van idén ezt bepótolni és az új elsősökkel részt venni rajta. Mivel védettségi igazolványhoz kötött rendezvény, ezt sajnos nekem ki kell hagynom, de biztatok mindenkit, hogy aki teheti, mindenképp vegyen rajta részt, hiszen ez egy életre szóló lehetőség és életre szóló élmény is egyben! A meglepetés sztárvendég pedig még hozhat váratlan fordulatot, mindenképp kövessétek figyelemmel az oldalainkat, ha érdekel titeket, ki is lesz ő!

gólyatábor

Ha pedig érdekel, hogy melyik egyetemnek mikor és hol lesz gólyatábora, akkor kattints ide. Arról pedig, hogy milyen is egy tábor ide kattintva olvashatsz. 

Kép forrása: PTE KPVK HÖK