pte_hangja_2020_2021

PTE HANGJA – Hogyan tovább?

Mi a véleményed?
+1
+1
+1
+1
+1
+1
+1

A PTE EHÖK az elmúlt években nagy sikerrel rendezte meg a „PTE HANGJA” tehetségkutató versenyét, melynek célja a PTE-s hallgatóknak platformot biztosítani zenei tehetségük megmutatására.

A korábbi években a népszerű verseny zsűrije azokat az aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkező, tehetséges egyetemi polgárokat kereste a válogatók során, akik szeretnek és tudnak is énekelni, és nem tántorítja el őket egy színpadi fellépés sem. Az előválogatóba mindig a szabadon választott, vagyis a versenyző hozott dala mellett a szervezők által előre meghatározott két dal közül egyet szintén be kellett gyakorolni. A legjobbak a zsűri előtt történő megmérettetés után pedig a döntőbe kerülve mérettettek meg egymás között.

 

2017-ben rendezték meg először a versenyt, azóta pedig töretlen sikerrel, hagyományfolytató szándékkal meghirdetik évről évre. Tavaly (2019) a Pécsi Egyetemi Napok O. napján az Expo Centerben tartották a döntőt, ahol Zoric Szonja, a PTE Közgazdaságtudományi Karának hallgatója lett a győztes. 2018-ban a jogi kar hallgatója, Édelmann Szofi nyert, előtte, pedig az első alkalommal (2017) Mino Rabenjafimanantsoa, madagaszkári PTE ÁOK-s hallgató vitte el az első helyet. Minden alkalommal szakmai zsűri válogatja ki a legjobbakat, akik megmérkőzhetnek egy nagyszabású show közepette. De vajon hogyan tovább?

Korábban, a tavasszal meghirdetett verseny a járványügyi korlátozások miatt elmaradt. Akkor a szervezők azt ígérték, hogy az eseményt majd egy későbbi időpontban bepótolják.

Hamarosan újabb részletekkel jelentkezünk, kövessetek minket, a Pécsi Egyetemistákat!

A korábbi versenyekről a PTE EHÖK honlapján tudtok tájékozódni.

URL.: http://pteehok.hu