Mi a véleményed?
+1
1
+1
1
+1
3
+1
+1
+1
+1

Ahogyan nyár elején megjósolták, a világjárvány második hulláma utat tört magának idén ősszel, aminek a következtében az iskolák bezártak, és minden hozzájuk kapcsolódó esemény eltörlésre, vagy halasztásra került. 

Ennek ellenére, az ETK-s HÖK csapat nem adta fel a programok szervezését, hanem megmutatták, hogy semmi nem állíthatja meg őket a hallgatói szórakoztatása, és a rekreációs képességek fejlesztése érdekében, így tehát a Sportreferensük megalkotta a kar legelső online Sportquizét! 

A vetélkedő a Redmenta felületén zajlott és 4 fordulóból tevődött össze, amelyek heti rendszerességgel jelentek meg. Minden kvízben 20 kérdésre kellett válaszolniuk a kitöltőknek, amelyekre kérdésenként 30 másodpercük volt, kivéve az utolsó héten, amikor a kérdések száma a felére csökkent, és erre mindössze csak 4 perc állt a rendelkezésükre. A témakörök nagyon vegyesek voltak, ugyanis Sportreferensük egyaránt gondolt a férfi és női résztvevőkre is. Voltak futballal, szertornával, floorballal, dartsszal, búvárkodással, olimpiával és lovaglással kapcsolatos kérdések, igaz-hamis állítások és még évszámok is. De ez csak néhány, a sok-sok érdekfeszítő kérdés közül. Vajon a következő forduló egy adott tematika szerint lesz megvalósítva, vagy esetleg megint vegyesen? 

 

Ugyebár mindennek van eredménye, ahogyan a kemény munkának is, így a nyeremények itt sem maradhattak el. Az utolsó fordulót követően kisorsolták a dobogós nyerteseket. A 2. és 3. helyezett PTE-s ajándéktárgyban részesült, a quiz legjobbja pedig egy nagyobb összegű Decathlonos ajándékutalványt tudhatott a magáénak. 

Nagyon pozitív visszajelzések érkeztek, ezért hamarosan lehet számítani egy újabb ETK-s Sportquizre, ami várhatóan 2021 januárjában fog megkezdődni. Az egész csak pár perc, mégis olyan sokat tanulhatunk belőle, fejleszthetjük magunkat, és még ajándékokat is kaphatunk érte. Ki ne akarna részt venni rajta? Mindössze a nevünkre és a Neptun kódunkra van szükség és indulhat is a játék! Mindezt a PTE ETK HÖK és az InfoZió-Magazin (az Egészségtudományi Kar magazinja) facebook, és instagram oldalán találhatjátok majd meg. 

Ki van benne egy kis online mókában?

1 thought on “PTE ETK – Sportquiz

Comments are closed.