koltai-arnold-ehok-elnok-valasztas-2020-pecsi-egyetemistak-magazinja

Újraválasztották Koltai Arnoldot a PTE EHÖK elnökének!

Mi a véleményed?
+1
+1
+1
+1
+1
+1
+1

2020. november 5-én a PTE Egyetemi Hallgatói Önkormányzat (EHÖK) Elnökválasztó Küldöttgyűlést tartott. Ilyen küldöttgyűlést 2 évente rendeznek. Itt választják meg a következő két évre a szervezet elnökét, valamint annak vezetőségi tagjait. A választásra a sikeres pályázatok elbírálása után kerül sor.

A választáson a küldöttgyűlés tagjai, a részönkormányzati vezetők és az EHÖK vezetősége adhatta le szavazatát miután megismerte a pályázati feltételeknek megfelelt pályázatokat. A mai eseményen jelen voltak a HÖOK vezetőségének tagjai is, köztük a nemrégiben újraválasztott elnök, Murai László. Az eseményen részt vett még a Pécsi Tudományegyetem rektora, Prof. Dr. Miseta Attila, valamint a Pécsi Tudományegyetem új kancellárja is, Decsi István.

A következő 2 évre a részönkormányzatok szavazattal bíró elnökei Koltai Arnoldnak szavaztak ismét bizalmat. Szintén ezen az estén választották meg az EHÖK következő vezetőségét is: Rajczi Rudolfot, mint általános és stratégiai elnökhelyettest, Koczka Viktort, mint térítési és juttatási elnökhelyettest, és Bodaki Mátét, mint kabinetfőnököt.

A Pécsi Egyetemisták Magazinja a sikeres választás után készített interjút az újraválasztott Koltai Arnold Elnök Úrral:

Hogy értékeled az elmúlt ciklust?

Koltai Arnold: Azt gondolom, hogy a 2 évvel ezelőtt leadott programtervemben, több mint 2 évnyi időtartamnak megfelelő feladatot tűztünk ki magunk elé. Rengeteg olyan tervünk volt, ami mennyiségéből, illetve volumenéből fakadóan nem férhetett bele 2 évbe, de ezeket továbbra is szeretnénk megvalósítani. Akkor 41 programelemből álló tervet készítettünk el, és ebből 32-33 elemet már sikerült megvalósítanunk a mai napig. Ezen kívül nagyjából még 8 programpont van vissza, illetve egy-két részegységgel nem tudtunk még érdemben foglalkozni. Ezzel együtt azt gondolom, hogy nagyon erős, stabil alapokat építettünk a szolgáltatói EHÖK koncepciónak, amelyet akkor a zászlónkra tűztünk. Most, a még fennmaradó elemeket is szeretnénk megvalósítani!

Kérlek, a szolgáltatói EHÖK koncepcióról mesélj egy kicsit!

Koltai Arnold: Az egésznek az alapja, hogy a hallgatói érdekképviseletet szervezetileg és funkcióját tekintve is úgy kell fejleszteni, hogy az rugalmasan, – figyelembe véve a hallgatói igényeket, arra reszponzívan – a saját erényeit és gyengeségeit elismerve tudjon fejlődni, ne legyenek olyan hátráltató tényezők, akár az adminisztratív tervezésben és szervezésben, akár az operatív munkában, ami különben hosszú időre lassíthatná a fejlődési folyamatokat. Természetesen a szolgáltatások középpontjában a tanulmányi és pályázatokkal kapcsolatos tanácsadás, a lakhatással kapcsolatos, a hallgatói élethez kötődő kultúraszervezés, a hallgatók szakmai és tudományos életének a segítése, a jogsegély, a hallgatói kereslet alapú portfólió áll. Nem kimerítően, de nagy százalékban sikerült ezt megvalósítanunk. Ahogy minden rendszert ezt is lehet fejleszteni, és a következő 2 év vonatkozásában az eddig felépített alapokra és eredményekre építkezve, tovább szeretnénk csiszolni és javítani a minőségét ezeknek a szolgáltatásoknak.

koltai-arnold-ehok-elnok-pte-2020-2022-pecsi-egyetemistak-magazinja

Mik azok az eredmények az elmúlt 2 évből, amikre a legbüszkébb vagy?

Koltai Arnold: Ha választanom kell, azt gondolom, hogy óriási előrelépés volt, hogy a Modern Városok Program keretében létre tudtuk hozni az integrált ügyfélszolgálati terünket, ami minden pályázati és tanulmányi kérdéssel kapcsolatosan tanácsadást és jogsegélyt nyújt a hallgatóknak; megkönnyíti és gyorsítja az ügyintézést ezeken a területeken. Ez egy régóta fennálló hiátust pótol. Ezen túlmenően, jelentős portfóliót nyitottunk a külföldi hallgatók felé, természetesen a magyar közösséget is beleszámítva. A kultúraszervezés terén minden alkalommal elmondom, hogy a Pécsi Egyetemi Napok, ami a zászlóshajónk a szervezetben, ilyen tekintetben elindult a nemzetköziesedés útján, elindult a regionális fesztivállá válás útján. Természetesen ez nem egy kétéves folyamat, tehát egy hosszabbtávú stratégiai folyamatnak a része, de azt gondolom, hogy a 2 év alatt jelentős előrelépéseket tettünk. Emellé felépítettünk egy nemzetközi jelentőségű és nemzetközi fellépő gárdával rendelkező nagy rendezvénysorozatot, amiről úgy gondolom a jelenléti számokat tekintve, páratlan sikere volt. Elértük szervezti egység szintjén, tehát az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat a kari részönkormányzatokkal együtt az éves szinten több, mint 60.000 látogatót. Ezt mindenképp egy erős, jó eredménynek tekinteném. És ha még valamit ki kell emelni, akkor kitérnék a komprehenzív kollégiumfejlesztési javaslatainkra, például a Laterum kollégiumban, ami az egyetlen egyelőre nem felújított kollégium Pécsett, sikerült ágyszámot csökkentenünk, ami közvetlenül növeli a hallgatók komfortfokozatot.

EZT OLVASTAD MÁR?  Hogyan éljük túl a vizsgaidőszakot -Tanulási tippek 2.

Mi a vezetői filozófiád mind a mindennapok során, mind pedig az EHÖK vezetése alatt?

Koltai Arnold: Alapvetően azt gondolom, hogy a munkabírás, a kemény munka, és azoknak a standardoknak a megkövetelése a közvetlen munkakörnyezetemben és közvetlen munkatársaimmal szemben, amit magamtól is elvárok. Azt gondolom, hogy szerencsére egész jó munkabírással rendelkezem. Filozófiám az, hogy az ember inputokból dolgozik, én elemző típusnak tartom magam, összeszedem a környezetemből az információkat, a saját kognitív képességeimnek megfelelően feldolgozom, és ebből igyekszem stratégiát alkotni. Ami fontos és ebben sokat fejlődtem az elmúlt két évben, az az, hogyha a világ valahogy nem úgy működik, ahogy én azt elképzelem, és az én elképzeléseim nem feltétlen fedik le a valóságot, akkor vissza tudok lépni az álláspontomból. Pont ebben, nagyban támaszkodom a kollégáimnak a véleményére és javaslataira. Olyan embernek tartom magam, aki meg tud hozni döntéseket a, b és c opciókból, de mind a szűk csapatomnak, mind a kari hallgatói önkormányzatok vezetésének nyitott vagyok az ötleteire, és számtalan esetben újratervezünk.

Ezúton is gratulálunk Koltai Arnold nak és csapatának, illetve sikerekben gazdag munkát és kitartást kívánunk a következő ciklusukra.

1 thought on “Újraválasztották Koltai Arnoldot a PTE EHÖK elnökének!

Comments are closed.