Phineas és Ferb igaz története – A szomorú igazság

Mi a véleményed?
+1
3
+1
+1
2
+1
1
+1
11
+1
1
+1

A 90-es években született gyerekek közül, nincs olyan, aki ne ismerné a Phineas és Ferb nevet, illetve a róluk alkotott animációs sorozatot, amelyet 2007-től egészen 2015-ig készítettek.

Bárki rájuk gondol, egyből a fülbemászó betétdal, a nyáriszünet, a szuper hihetetlen találmányok, és az ügynök háziállat jut az eszünkbe. A cselekmény arról szól, hogy a testvérpár a nyár minden napján, valami innovációt épít, amihez mindenki túl fiatalnak találja őket, mégis valamilyen furcsa módon általában engedélyt kapnak rá. Nővérük, Candace megpróbálja megakadályozni a vívmányaik elkészítésében, és lebuktatni őket az anyjuk előtt, ellenben, ő ezt nem hiszi el, mivel az események mindig úgy alakulnak, hogy azt gondolja, Candace csak fantáziál, ugyanis az utolsó-utáni pillanatban, mikor az anyuka megláthatná az igazságot (az egyik építmény) az eltűnik. Így Candacénak sosem sikerül lebuktatni a testvéreit.

Azonban, ez így mind szép és jó, de szokták mondani, hogy mindennek van egy alapja, ahogyan ennek a sztorinak is. Nem szeretném elrontani senkinek sem a gyerekkorát, úgyhogy aki még nem hallott az igaz történetükről, csak akkor olvasson tovább, ha készen áll a való tényre, és kezébe fogott egy csomag zsebkendőt.

Az animációs mese, egy igaz történet alapján lett megírva, miszerint nem Phineas és Ferb szemszögéből, hanem Candiceből látjuk a történéseket, ugyanis a két testvérpár egy szerencsétlenül sikerült kalandjuk során az életüket vesztették, amit a nővérük nem tudott feldolgozni, és mentálisan beteg lett. A tragédia annyira megviselte a lányt, hogy elkezdte beképzelni jelenlétüket, ezzel is őrizve emléküket. Ebből fakadóan gondolja mindig azt, hogy a srácok valami rosszaságon törik a fejüket. Az anyukájuk pedig azért nem ér soha oda, mert csupán Candice képzelgései, és folyton győzködnie kell őt, hogy a fiúk nem csináltak semmi rosszat, miközben már rég a fellegekből néznek le rájuk.

Valamint olyanról is van szó, hogy Dr. Doffenshmirtz, valójában Phineas (és Candice) apja, amit a következőkkel lehet megmagyarázni: hasonló formájú a fejük, mivel Doffenshmirtz tudós, ez megmagyarázza, hogy Phineas miért is annyira okos, illetve a két ifjú „tudós” nagyon sok alaphoz hozzáfér, mert a rég elhunyt apjuk által létrehozott alapítvány pénzügyi támogatást nyújt a számukra. Továbbá az egyik epizódban ki is derül, hogy Dr. Doffenshmirtz és Linda (az anyuka) hajdanán randizgattak. Szintén az elmélet mellett szól, hogy Ferbbel ellentétben a másik két gyereknek kék szeme van és olyan vékony nyaka, mint Lindának és a gonosz Professzornak. Ezzel szemben a nevelőapának, Lawrencenek és Ferbnek fekete a szeme és vastagabb a nyaka. Ezeknek a tényeknek a feltárása, valóban megerősítést adhat hitünknek, azonban ez nem 100%-os mivel lehet csupán az öröklődésről is szó, hogy az anyjuk vonásait örökölték, és a gonosz tudósnak semmi köze az egészhez. (Viszont az már többet elárul, hogy Doofenshmirtz alacsony volt a korához képest gyerekként, és Phineas is kissé alacsony növésű a kortársaihoz képest.)

EZT OLVASTAD MÁR?  Az idei Szilveszter, ahogy a Pécsi Egyetemisták látták

A történet realitásának, azonban még nincs vége, ugyanis e tekintetben egy fontos szereplőt még meg sem említettem, Vanesszát, a tudós lányát, aki Charlenetől származik. Vanessza körülbelül 17 éves lehet, Candace 15, Phineas pedig valamivel kevesebb: 12 körül. Ezek alapján pedig teljesen reálisnak tűnhet, hogy Charlenenel való szakítás után Lindával két közös gyermeke született. Ugyanakkor, ez akkor lenne igazán furcsa, hogyha Candace idősebb lenne Vanesszánál. Vannak azonban, olyanok is, akik azt állítják, hogy mindkét gyerek fogantatása idején Dr. Doffenshmirtz még házas volt Charlenenel, tehát félrelépett. Ezt alátámaszthatja az, hogy Charlene a jelenben nem igazán kedveli volt férjét, fordítva viszont nincs ellenségeskedés.

Bármi is az igazság, egy biztos, hogy 10 évesen a mamánál, a tv előtt ülve, senki nem gondolta volna, hogy ennek a sztorinak ennyire letargikus háttere van. Ennél a mesénél biztosan igaz a mondás, hogy minél kevesebbet tud az ember, annál boldogabb.