pen-diakrektor-valasztas

PEN Diákrektor Választás a főszervező szemén át – Interjú Hosszú Krisztinával

Mi a véleményed?
+1
+1
+1
+1
+1
+1
+1

A PEN Diákrektor Választás 2020-ban is megrendezésre kerül! A jelenlegi információink alapján 8 kar sikeresen leadta nevezését, így az ÁJK, BTK, ETK, KPVK, KTK, MK, MIK, és a TTK csapatai szállnak harcba a PTE kulcsáért.

Hosszú Krisztinával a Pécsi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kar negyedéves jogász szakos hallgatójával beszélgettünk, aki a PTE EHÖK marketing referense és a Diákrektor Választás főszervezője.

INTERJÚ

Media Iuris: A PEN Diákrektor Választás egyik főszervezőjeként, mit gondolsz, miért olyan népszerű ez a vetélkedő a PTE hallgatói körében?

hosszu-krisztinaHosszú Krisztina: Úgy gondolom a PEN Diákrektor Választás régi hagyományokra nyúlik vissza, hiszen már több mint 10 éve versengenek egymással a hallgatók a Pécsi Egyetemi Napokat megelőző néhány hónapban. Én csak 2019 óta követem közelebbről az eseménysorozatot, de borzasztóan jó érzéssel tölt el azt látni, hogy a különböző karok hallgatói nem elkülönülve, hanem közösen élik át az egészet. Es nem is csak a versengésről szól, hanem inkább arról, hogy jól érezzük magunkat együtt. Azt hiszem ez az igazi #ptecsalád érzés, ami a PEN-en és előtte történik a Diákrektor Választáson és ez adja az egésznek a népszerűségét is.

Media Iuris: Már második alkalommal vállaltad a szervezői pozíciót amellett, hogy a pécsi jogi kar negyedéves hallgatója vagy. Hogyan tudod összeegyeztetni ezt a hatalmas feladatot az egyetemi teendőiddel, illetve mit tanácsolnál azoknak, akik félnek jelentkezni azért, mert esetleg a választással járó feladatok elveszik a figyelmét a tanulásról?!

Hosszú Krisztina: Tavaly vettem részt először szervezőként a Diákrektor Választáson, sok időt és energiát igényelt, de meg kellett tanulnom jól beosztanom az időmet. A szervezői munkák mellett ugyanúgy tanultam a ZH-kra, vizsgákra, sőt még a jogi szaknyelvet is megcsináltam, aminek az írásbeli része a PEN utolsó napján volt. Ezeket természetesen a kiváló csapatnak is köszönhetem, akikkel együtt csináltuk az egészet, így nem csak, hogy teljesítettem a kötelezőket, hanem jó eredménnyel is zárult a félévem. Összességében azt mondanám, hogy fontos a jó időbeosztás, de ez az az esemény, amit senkinek sem szabad kihagynia, ha itt van a PTE-n. Egy percét sem bántam meg, sőt olyan életre szóló élményekre és barátságokra tettem szert, amiért mindig hálás leszek.

Media Iuris: Számodra, mint aki kicsit külső, de mégis belső szemlélője voltál már a tavalyi választásnak is, milyen élmény volt, illetve hogyan látod, mit adott a csapatoknak, csapattagoknak a Diákrektor Választás?

Hosszú Krisztina: Ez érdekes kérdés, hiszen tényleg egyszerre voltam külső és ugyanakkor belső szemlélője az egésznek. Mi nem versenyeztünk a többiekkel, de mindig ott voltunk velük, tudtunk mindenről és néha kicsit úgy éreztem magam, mintha a „PEN-es anyukájuk” lennék. Ezt már a rendezvényeken is láttam, hogy mindenki jól érzi magát és családdá váltunk, de biztosan állíthatom, hogy ez az, amit sosem fognak elfelejteni az egyetemi évekből. Születtek barátságok, ismeretségek, szerelmek és sok-sok vidám pillanat. Ezt onnan tudom, hogy a mai napig látom, hogy a tavalyi csapatok együtt csinálnak programot, tartják a kapcsolatot, képeket posztolnak a különböző platformokon. Ahogy meghirdettük az ideit, szó nélkül kerültek ki tavalyi képek és videók a 2019-es csapattagoktól, pedig nem mi kértük őket. Úgy gondolom ezt jelenti a  #sosincsvége, hiszen ez örök emlék marad.

EZT OLVASTAD MÁR?  Poór Andris: Nekem csalódás volt az egyetem – Interjú ByeAlex-szel és zenekarával

A Pécsi Egyetemi Napok idén április 30. és május 3. között kerül megrendezésre. Az eseménynek ismét a tavalyi év sikereit után a pécsi EXPO Center ad otthont. Csatlakozzatok a facebook eseményhez, hiszen hamarosan nyilvánosságra hozzák az idei év fellépőit. Az biztos, hogy a PEN Diákrektor Választás 8 csapata biztosan jelen lesz az eseményen, ahol kiderül majd, hogy melyik kar nyeri a több héten át tartó versenyt.