pecsi-unnepi-konyvhet-pecsi-egyetemistak-magazinja

Elkezdődött a Pécsi Ünnepi Könyvhét

Mi a véleményed?
+1
+1
+1
+1
+1
+1
+1

„Pedig tényleg,

csak el kéne engedni mindent.

Helyet csinálni magunkban az újnak.

Összeszorított szájjal tűrni, hogy

zuhanunk.

Mégis,

hány hónapig tart egy mozdulat Uram?”

Nem tudom, hogy kiben milyen érzéseket keltenek Terék Anna költőnő velős sorai, de bennem újabb és újabb kérdések fogalmazódnak meg akárhányszor csak elolvasom. Ha Ti is hasonlóképp vagytok, nagyon hírrel szolgálhatok Nektek, ugyanis a kérdéseinkre talán válaszok is érkeznek, mégpedig magától, az imént idézett „Háttal a napnak” című vers szerzőjétől.  Mindez a Hild udvarban, a 91. Pécsi Ünnepi Könyvhétnek köszönhetően, ami a mai nappal kezdetét veszi!

Mint tudjuk Pécs nem csak a Zsolnay Kulturális Negyedről, a Csontváry Múzeumról vagy megannyi magyar zenekaráról híres, hanem írókkal, költőkkel, művészekkel is büszkélkedhet. A Jelenkor folyóirat és a Csorba Győző Könyvtár megrendezésében a Művészetek és Irodalom Házának belső tere, az úgynevezett Hild udvar ad otthont, a nagy hagyománnyal rendelkező Pécsi Ünnepi Könyvhétnek. Az eseményt eredetileg júniusra tervezték, de a járványhelyzet miatt, most tud csak megvalósulni a tervezett formájában. A szeptember 20-ig tartó, négy napos rendezvény célja, hogy megismertesse a nagypublikummal azon írók, művészek elmúlt évben megjelenő, vagy éppenséggel kiadásra váró műveit, akik valamilyen módon kötődnek Pécshez. Némely meghívott vendég talán ismerős lehet számunkra az egyetemi campusról is. Igen, itt például többek között Beck Zolira a 30y zenekar frontemberére, a Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar egyik tanárára is gondolok. A pénteki nap folyamán bizonyára szó esik majd a 2020-as megjelenésű „A megszólalás üres helye – Romológiáról és más dolgokról” című könyvéről is. Műve kapcsán sok más mellett arról is közösen gondolkodhatunk, hogy pontosan mi is a roma irodalom. Majd vasárnap Milbacher Róbert egyetemi docenssel találkozhatunk a Hild udvarban, akinek várhatóan októbertől lesz kapható „Angyali üdvözletek” című bibliai kérdéseket feszegető regénye. Ám természetesen így sem teljes a meghívott vendégek sora… szó ami szó, tessék a naptárba felvésni, hogy szeptember 17 – 18 – 19 – 20 : Pécsi Ünnepi Könyvhét.

EZT OLVASTAD MÁR?  Libri kedvezmény a PTE polgárainak!

A könyvbemutatók pontos menetrendjéért böngésszétek át a facebook eseményt:

Csütörtöktől vasárnapig tart majd a pécsi könyvhét, amely naponta két beszélgetéssel várja az olvasókat. Ma Aknai Péter…

Közzétette: Csorba Győző Könyvtár – Pécs – 2020. szeptember 17., csütörtök

 

2 thoughts on “Elkezdődött a Pécsi Ünnepi Könyvhét

Comments are closed.