pecsi_kocsma

Pécsi kocsmakalauz

+1
0
+1
0
+1
3
+1
1
+1
0
+1
0

Álszentség lenne azt mondani, hogy a kocsmai élet nem meghatározó az egyetemi életben. Teljesen természetes, hogy az ember egy egy nehezebb nap után megkíván egy két sört a csoporttársaival, lazítani a kedvenc, megszokott törzshelyén. Pécs rengeteg alternatívát tud nyújtani, a lehető legeldugottabb helyen is kocsmára lelhetünk, ha eléggé szemfülesek vagyunk. Számos jó hely van ahol meg lehet inni egy hideg csapolt sört vagy akár egy kellemes fröccsöt. Mivel az én elsős évemből eléggé hiányzott a bulik előtti alapozás, hiszen nem voltak zenés rendezvények, ezért ismerőseimet, barátaimat kértem fel, hogy segítsenek összeszedni az általuk legkedveltebb kocsmákat, ivászati egységeket. Természetesen azért nálam is kialakult egy kezdetleges lista, így az én két legkedveltebb helyem is helyet foglal a felsorolásban.   

Jobb Mint Otthon

A kocsma neve általában igaznak mondható. Nem egy nagy helyről van szó, de attól függetlenül sok lehetőség van a JMO-ban. Nekem mint művészeti karosnak biztosan ez a legkézenfekvőbb kikapcsolódási pont egy végiggyakorolt nap után. A Zsolnay Negyed utcájában megtalálható vendéglátó egységben minden nap történik valami és 2 naponta megtelik a belső tér és a belső terasz is művészetis és közgázos diákokkal.  Ha nem egy leülős iszogatásra vágysz akkor a JMO a te helyed, hiszen sörpongozás mellett akár a fröccspong lehetőség is adott. Emellett darts, csocsó és kari bulik alatt karaoke-re is van lehetőség.  

pecsi_kocsma

Csinos Presszó

A Csinos az szerintem Pécs legismertebb kocsmája. Az első pécsi látogatásom központja egyértelműen a váradi utcai romkocsma volt. Hangulatos, nappaliból átalakított belső tere rögtön megszerettette velem a helyet. Az iszogatáshoz társaságnak könyvek is találhatóak bármilyen témában. A terasz egy tipikus pesti romkocsmára hajaz. Bár többünknek az élmény már nem ugyanaz, hiszen kicsit átalakult a személyzet és a közösség, de ha még csak ismerkedsz Péccsel akkor mindenképp ajánlom a Csinos Presszót, hiszen tényleg bármilyen kultúra és társaság elfogadott a „lakáskocsma” falain belül. 

pecsi_kocsma

Vasutas Borkert & Fröccsölde

„A fröccsölde az elmúlt években kezdett népszerűvé válni, bár ha az ember nem ismeri nehéz odatalálni. A Vasutas Művház belső udvarán kialakított “bódé” kocsma csupa meglepetés. A Váradi Antal utcáról bizonytalanul belépsz egy művelődési ház ajtaján – biztos jó helyre jöttünk? – végigmész egy folyosón, ki az udvarra és hirtelen a leghangulatosabb kertben találod magad. Két hatalmas gesztenyafa árnyékában hordókból kialakított fotelok, növények, csend és nyugalom, igazi chill. A második meglepetés a pultnál ér, ugyanis 19 (!) féle folyóborral szolgálnak, mind pécsi-szekszárdi borászoktól. Kérjetek egy kancsó fröccsöt bármelyikből, nem bánjátok meg! Az árakon se kell aggódni, a minőséghez képest barátságosak 250/dl egységesen a folyóborokra, szóval aki szeretne elkezdeni megismerkedni a jó borok világával az a tökéletes helyen van. A fineszesebbek a komolyabb tételekbe is belenézhetnek, sőt rendszeresen vannak borkóstolók is a borászok részvételével. A pultosok irtó jófejek. Péntek-szombaton komoly pörgés van, de a hét többi napján igazi chillezős randihely. Vigyázat, könnyű odaszokni! (1 negatívum, csapolt sör nincs!)” – Nyilatkozta Szatmári Benedek, a Fröccsöldének a beugrós pultosa. 

pecsi_kocsma

Kiskorsó

„Ha TTKedd, akkor Kis Korsó! Bizony, az esemény is azt taglalja, hogy minden fergeteges este előtt ott kell alapozni. Vigyázz, nyomokban ittas személyeket tartalmaz! A pécsi egyetemisták egyik legkedveltebb italozója, ahol minden Sörházas buli előtt fel lehet pörögni. Ha TTK-s leszel, csatlakozz a törzshöz, ugyanis félig ez a hely lesz az otthonod!” – mesélte Varsányi Dorci, a Pécsi Egyetemisták Magazinjának munkatársa.

pecsi_kocsma

Váci Presszó

„Szerintem Pécsen van egy olyan szabály hogy több törzshelyed is van egyetemistaként de ezek közül a szívedhez az áll a legközelebb az amelyik a legközelebb van az egyetemedhez. Nálunk, az ÁOK-n ez nyilván a Váci presszó. Egyébként  viccen kívül itt voltak a legjobb élményeink. Két panelgarázsból összerakott álomhely, ahol simán megfér egymás mellett a fiatal értelmiség és a megfáradt, megöregedett, bánatát alkoholizmusba fojtó törzsvendégek. Ott semmi feszkó nincs és mindig tudsz valamit tanulni tőlük az életről. Szocialista utópia a paneldzsungel közepén, ahol a csapból is fácán folyik.” – mesélte Bécsi Bálint az ÁOK 5-öd éves orvostanhallgatója. 

pecsi_kocsma

Pollack B-Klub

„A B-klub különlegessége hogy a Boszorkány kollégium földszintjén található. Ideális helyszín sörház buli elötti alapozáshoz , mivel a bulihely gyalog 5 percre megtalálható. Emellett itt tartanak néhány MIK-es kari bulit (Oktoberfest) és az árak is illeszkednek a hallgatók pénztárcájához. Egyszóval nyugodt szívvel tudom ajánlani!” – újságolta Szabó Zsolt a Pécsi Egyetemisták Magyazinjának szerkesztője.

pecsi_kocsma

Remélem, segíthettünk megtalálni a számotokra a legmegfelelőbb törzshelyet. Természetesen a lista nem teljes, hiszen a Király utcáról nem ejtettem szót, viszont ott is érdemes körbenézni, hisz ott is jobbnál jobb lehetőségek vannak a kikapcsolódásra. 

Képek: Facebook,étterem.hu