Öt krimi dokumentumfilm/sorozat Netflixen amit érdemes megnézni

Mi a véleményed?
+1
+1
+1
+1
+1
+1
+1

A Netflix mára már az egyik legtöbb nézettséggel, felhasználóval rendelkező médiaszolgáltatóvá vált. A járványhelyzet alatt sokan filmek és sorozatok társaságában igyekeznek elütni az időt. Most a bűnügyi filmek kedvelőinek számára ajánljuk alábbi cikkünket, amiben összeszedtük az általunk  legjobbnak ítélt krimi dokumentumfilmeket a Netflixen. 

Az Éjszakai Lopakodó- The Night Stalker

A sorozat négy részben egy igaz történetet dolgoz fel egy sátánista sorozatgyilkosról, Richard Ramirezről, aki összesen 13 ember életét ontotta ki egy év alatt. A holttesteken általában sátánista jeleket hagyott, így tudták, hogy egy sorozatgyilkos volt a tettes. Gyerekkorában az idősebb unokatestvére nem mutatott jó példát. Olyan fényképeket nézettetett vele, amelyek holttestek, levágott női fejek voltak, emellett mindössze 13 éves korában végig nézte, ahogy a férfi megöl valakit. Ezek után beleszeretett a sátánizmusba és innentől tetteit, viselkedését ez irányította. A sorozatban megtudhatjuk magánéletét, gyerekkorát, öldöklésének körülményeit és, hogy mi vezetett bukásához.  

Amerikai gyilkosság: A szomszéd család- American Murder: The Family Next Door

Még 2018-ban rázta meg a világot Shannan és gyermekei halála, akiknek a történetéről 2020-ban a Netflix egy dokumentumfilmet forgatott. A nő férjével és két lányukkal élt együtt 2012 óta egy kisvárosban. Shanann egy kisfiút hordott a szíve alatt, amikor megromlott a kapcsolata a párjával. A férfi beleszeretett egy másik nőbe és új életet szeretett volna kezdeni, ezért pedig bármit megtett volna.  A dokumentumfilm remekül feldolgozza a tragédia megtörténte előtti eseményeket, illetve nyilvánosságra hoz családi videókat, kihallgatáson készült felvételeket is mellyel a néző sokkal közelebbi betekintést nyerhet a család életébe. 

 

Ki ölte meg Grégory-t? -Who killed little Grégory?

 

A film egy 36 évvel ezelőtt Franciaországban történt bűnügyet dolgoz fel, amit egy családi viszály hálózott be. A négyéves Grégory kint játszott az udvaron, miközben anyukája bent a házban tevékenykedett. Azonban egy végzetes telefonhívást követően a gyermeknek már csak a holtteste került elő egy 3 kilométer messzire lévő folyóban. A kisfiú elrablása és halála azért különös, mert mint kiderült Grégory nem próbált meg elmenekülni, ezért valószínűsíthető, hogy olyan ember tette, akit már ismert a fiú. A nyomozók eleinte jól haladnak az ügy megoldásában, azonban váratlan fordulatokat vesz a történet, aminek hatására még mindig megoldatlan rejtélynek mondható.

Gabriel Fernandez-akta -The Trials of Gabriel Fernandez

Az egész világot megrázta a 8 éves kisfiú tragikus halálának körülményei, a négyrészes dokumentumfilmsorozat ennek a történetnek jár utána. Gabrielt az anyukája és az ő párja embertelen körülmények között tartotta, illetve, olyan bánásmódban részesítették, amely végül a fiú halálához vezetett. Amikor a kórházba szállították, a fiú élet halál között küzdött és nem volt a testén olyan pont, ahol ne lett volna sérülés, zúzódás. A sorozat nem tágít és nem fél megmutatni a valóságot a nézőknek, így még szörnyűbb képet kaphatunk tragédiáról. Még a tárgyaláson sem derül ki, hogy miért tették ezt a fiúval, de megbánást nem tanúsítva állták végig az ítélethozatalt. 

Tetthely: A Cecil Hotel -Crime Scene:The Vanishing at the Cecil Hotel

Los Angelesben van egy negyed, ahová azokat az embereket szeparálták el messze a belvárostól, akik otthon nélkül maradtak, illetve a börtönből hazaengedett bűnözőket is ide vitték. Ezen a helyen ma is áll egy hotel, amely kicsiny összegekért várja a vendégeket, turistákat. Ebben a szállodában lakott egy időben Richard Ramirez, az éjszakai lopakodó is. A dokumentumsorozat Elisa Lim történetét dolgozza fel, aki 2013-ban tűnt el, majd találták meg a holttestét a szálloda tetőterében lévő tartályokban. A lányt utoljára a liftben készült felvételei alapján tudták beazonosítani, amelyet annyira különösnek tartottak akkor a nyomozók, hogy nyilvánosságra hozták őket. A mai napig nem tudnak biztos információt arról, hogy ki üldözhette és végül ki ölhette meg a 21 éves diáklányt. 

Ezek a filmek és sorozatok sokszor tartalmazhatnak elrettentő képsorokat, hátborzongató felvételeket és igaz történeteket dolgoznak fel. Ennek fényében erős idegzetű olvasóinknak ajánljuk őket.