oszi-sorozatajanlo-pecsi-egyetemistak-magazinja

Őszi sorozatajánló

Mi a véleményed?
+1
+1
+1
+1
+1
+1
+1

Mi jut eszünkbe az őszről? Kezdődik az iskola, hideg van, sárgulnak a falevelek és az egész világ mintha egy másik köntösbe burkolódzna. A legtöbben érezzük magunkon, hogy nincs kedvünk semmihez és legszívesebben bezárkóznánk a meleg lakásba, betakaródznánk, forró teát vagy kávét innánk, közben pedig olvasnánk vagy sorozatot néznénk. Ezt sajnos időnk nem mindig engedi, a hét nagy részében ki kell lépnünk a hideg időbe és végezni a feladatainkat. Azonban, ha szabad a hétvégénk és valóban nincs kedvünk semmihez, akkor az alábbi sorozatokat ajánlom nektek.

Sabrina hátborzongató kalandjai

oszi-sorozatajanlo-sabrina-pecsi-egyetemistak-magazinjaMiről szól?

A főszereplő, Sabrina Spellman (Kiernan Shipka) félig halandó, félig boszorkány, ettől pedig különleges, hiszen ő az egyetlen. Természetfeletti énét titkolnia kell barátai és szerelme előtt is, akik azt hiszik, ő is csak egy átlagos tinilány, átlagos iskolai problémákkal. Azonban, mikor eljön a tizenhatodik születésnapja, Sabrina új megoldandó feladatokkal kerül szembe. A Sötét Úrnak nagy tervei vannak vele, így a boszorkány léte kezdi veszélyeztetni családját és barátait.

Miért ajánlom?

A sorozat hangulatvilága teljesen illik egy borongós, őszi naphoz, mikor teljes sötétséget borítunk a szobánkra és csak egyedül szeretnénk lenni. Az alaptörténet sötét és rémisztő, de rengeteg benne a vicces jelenet és romantikából sincs hiány. Az akció jelentek megvalósítása is igényes, így bármilyen hangulatunkban kezdünk neki a sorozatnak, valószínűleg nem tudjuk majd abbahagyni. Sabrina hátborzongató kalandjai című sorozat tele van mitológiai és bibliai motívumokkal, melyek olyanok, mintha egy kicsit véresebb és hátborzongatóbb gyermekmesét néznénk. A sorozat az expozíció alatt felvezeti egy olyan város képét, ami olyan, mintha mindig Hallooween lenne, ez pedig végigkísér minket az összes részen, így még jobban hangulatba hoz minket.  A főszereplő egy rendkívül erős női karakter, ahogy a többi szereplő is, így nem félnek harcolni, szembe szállni a sötét erőkkel és szörnyekkel, miközben egy igazi tinidráma kellős közepén vannak.

Évadok száma: 3 évad

Megjelenés: 2018

Dokik

oszi-sorozatajanlo-dokik-pecsi-egyetemistak-magazinja

Miről szól?

Az Emmy-díjas sorozat a főszereplő, John Dorian életét mutatja be, ahogyan próbál a magánéletében és a munkahelyén, a kórházban is helytállni, ahová legjobb barátjával, Turkkel érkezik. „JD” a sorozatban folyamatosan narrálja az életét és folyamatosan fantázia világba képzeli magát, ahol vicces és lehetetlen helyzetekbe kerül. A fiú mentoraként és apa-figuraként is tekint főnőkére, Dr. Cox-ra, aki ennek ellenére folyamatosan gonosz módon csipkelődik és gúnyolja a rezidenseket, szinte már-már hobbi-szerűen. J.D. szerelmi élete is itt, a kórházban kezdődik el, Elliot személyében, akivel évadokon át egy „se-veled-se-nélküled” játszmát folytatnak, míg J.D. legjobb barátja Turk is megtalálja igaz szerelmét. Az ő életüket mutatja be a sorozat, rengeteg humorral és drámával fűszerezve.

EZT OLVASTAD MÁR?  Daniel Tudor – Kérdezz meg egy észak-koreait!

Miért ajánlom?

Ha a rossz idő neked is úgy el tudja rontani a kedvedet, mint nekem, akkor nézd meg ezt a 9 évadon át tartó humorlöketet. A sorozatban nincs semmi természetfeletti, a mindennapi életet mutatja be, mindennapi gondokkal, problémákkal és magánéleti mozzanatokkal, mint a párkapcsolat, szakítás, házasság, gyermekvállalás, halál. A színészek hihetetlenül tehetségesek és ennél összekovácsoltabb szereplőgárdát el sem lehetne képzelni. Habár a humor határozza meg leginkább a sorozatot, a drámai elemek sem elhanyagolhatóak. A karakterek igazi idióták – teljesen jó értelemben – akik, mintha örökre gyerekek maradnának, de mivel a kórházban mindennaposak a halálesetek, a drámai jelenetekben tudják, hogyan kell viselkedni és reagálni, ami eszünkbe juttatja, hogy az élet nem mindig vicces és sokszor kegyetlen.

Évadok száma: 9 évad

Megjelenés: 2001

A bosszú

oszi-sorozatajanlo-bosszu-pecsi-egyetemistak-magazinjaMiről szól?

Főszereplőnk egy rettentő erős és leleményes női karakter, Emily Thorne, visszaköltözik Long Islandre, ahol kislánykorában élt kettesben édesapjával. Azonban a szomszéd lakók tönkretették a családját, apját börtönbe juttatták, ahol végül meg is halt. Ezért tért vissza ide Emily, hogy bosszút álljon mindezekért.

Miért ajánlom?

Kicsit hajaz a klasszikus szappanoperákra, de ha ezt nem bánod, akkor biztosan tetszeni fog a sorozat, hiszen tele van váratlan fordulatokkal, csavarokkal. A fő téma a bosszú, amelynek érdekében az alkotók nem féltek kegyetlen és véres elemeket felhasználni. A történet eléggé vontatott, lassan forrja ki magát, közben olyan sokan halnak meg, tűnnek el, térnek vissza, feltámadnak, hogy szinte követni is nehéz.

Évadok száma: 4 évad

Megjelenés: 2011