oriaskerek_pecs_eye_pecsi_egyetemistak_magazinja

Óriáskerék épül Pécs szívében – SZAVAZÁS!

Mi a véleményed?
+1
+1
+1
+1
+1
+1
+1

A lokálpatriotizmus kétélű fegyver, de beszéljünk kicsit a jó oldaláról ebben a rövid kis írásban. Mint teljes szívvel budapesti fiatal, – aki a Pécsi Tudományegyetem hallgatója – tudom milyen a város legmagasabb pontján egy üveg borral magunkba szívni az előttünk elterülő betonrengetegből áradó történelmi és kulturális csodát, amit boldogan nevezünk otthonunknak.

A TV-torony, a Niké szobor és a Tettye után a pécsiek kapnak még egy alternatívát, aminek tetejéről gyönyörködhetnek a kultúra fővárosában. 8-10 nap múlva készül el a Lánc utcai rendelőintézet előtt a „Pécs Eye”. Az 50 méter magas óriáskerék május végéig lesz látogatható, majd népszerűségének és hasznának mérlegelése után dönt a városvezetés, hogy nyárra is elérhetővé teszi-e a nagyközönségnek. Az alpolgármester pecsma.hu-nak tett nyilatkozata szerint a „Pécs Eye” fellendíti majd a gyalogos forgalmat a belváros és a Zsolnay-negyed között. Ruzsa Csaba alpolgármester szerint az óriáskerék tetejéről belátható Zsolnay-negyed látképe fellendíti majd a kulturális városrész turizmus-forgalmát.

Szerinted szüksége van Pécsnek egy óriáskerékre?
412 votes

A hír megjelenése óta kommentáradat lepte el a különböző pécsi hírportálok oldalait a pro és kontra érveket felsorakoztatva. Ugyanakkor, ha úgy gondolunk rá, mint egy újabb lehetőségre, hogy megmutassuk a világnak, – és egyben mi magunk is, újra meg újra rájöjjünk – hogy milyen gyönyörű város fekszik a Mecsek lábánál, akkor inkább nyomjuk el rossz gondolatainkat, és csodáljuk együtt Pécset.

Sokan a nem megfelelő helyszínválasztást boncolgatják. Kommentben várjuk a helyszín-ötleteket!

Te hol látnád szívesen Pécs városában a Pécs Eye-t?

Fotó: Hideg Norbert – Pécsi képek facebook

 

 

1 thought on “Óriáskerék épül Pécs szívében – SZAVAZÁS!

Comments are closed.