Online nyílt nap az ETK-n

Mi a véleményed?
+1
+1
+1
+1
+1
+1
+1

Amikor az egyetemi időszakra gondolunk, akár előtte állunk, akár utána vagyunk, annak mindig izgalmasnak kellene tűnnie. Azonban ez annyira most nem mondható el, hiszen lassan már 1 éve nem élünk teljes, igazi egyetemi életet. A koronavírus nagyon sok mindentől megfosztott minket ebben az évben és ide sajnos az iskola is bele tartozik, amelyet én személy szerint már a gimnázium kezdete óta rettenetesen vártam.

Szerencsésnek mondhatom magam, hogy az ETK hatalmas családjába tartozok, hiszen annak ellenére, hogy személyes programokat nem tudunk szervezni, mindenki megpróbálta a lehető legjobbat kihozni a helyzetből.

Választás előtt állsz, de még nem tudod mi az, amit szívesen csinálnál? Rengetegszer próbáltad már bizonyos helyzetekben elképzelni magad és azt, hogyan illene hozzád az adott munka? Képzelted magad már orvosnak, könyvelőnek, nagymenő bírónak, aki mindenki felett képes jogos és igazságos döntést hozni? Kattogtál már azon órákat, napokat vagy akár heteket, hogy ahhoz, ami az álom szakod mennyit kell tanulni? Vagy azon, hogy egyáltalán mit és hogyan kell majd csinálni, mennyire lesz nehéz? Az interneten kerestél már rá az adott szakra, miközben azt sem tudtad, hogy pontosan mit is kell keresned, mert még friss vagy az egyetemi élet rengetegében?
Ezek a kérdések szerintem minden friss hallgatóra igazak, hiszen el sem tudjuk képzelni azt, hogy középiskola után mi várhat ránk a hírhedt egyetemi falak között, amelyekről mindenki beszél. Természetesen a bulikat nem nehéz elképzelni, de az érzés, ami akkor tör fel az emberben, amikor a gólyatábor küszöbét átlépi, leírhatatlan és elmondhatatlan.
Célunk a nyílt napokkal nem más, minthogy azokkal, akik életre szóló hivatást szeretnének választani, megismertessük azokat a szakokat, amelyeket egyetemünk nyújt. Hiszen amikor valaki eldönti, hogy melyik egyetemre is szeretne jelentkezni és milyen szakra, akkor ott még semmivel sincs tisztában az adott személy. Sokszor azoknak, akik benne vannak az egészben, értelmes, amit az adott kar kiír követelménynek. De azok számára, akik csak pusztán érdeklődni szeretnének, nem sokat mond a ZH, a kollokvium, a szigorlat, a vizsgaidőszak és egyéb, más sokszor sok éves hallgatók számára is ismeretlen szavak.
Ezen a napon, azon felül, hogy mindenkit megismertetünk ezekkel az ismeretlen, ámbár igencsak fontos szavakkal, bemutatjuk az egyetemet és az egészségtudományi kar egész területével megismerkedhetnek a gólyák. Tudomást szereznek arról, hogy milyen demonstrációs és oktatástechnikai eszközökkel dolgozunk. 

Mint említettem, nem csak az egyetemi élet változott meg, kénytelenek vagyunk alkalmazkodni ahhoz is, hogy most jelen helyzetben nem tudunk személyesen nyílt napot tartani a friss gólyák számára.
Ezért szeretettel várunk minden érdeklődőt, online nyílt hetünkön, ahol egy virtuális programsorozat keretein belül kerül bemutatásra egy-egy szak.
Az esemény regisztrációhoz között, amelyet ITT tudtok elérni. 

A nyílt héten bemutatkozó képzéseink pedig a következők:

  1. JANUÁR 11. (HÉTFŐ)

09:00 Egészségügyi szervező BSc (egészségturizmus szervező specializáció, egészségbiztosítás specializáció)
11:00 Rekreáció és életmód BSc
13:00 Ápoló BSc

  1. JANUÁR 12. (KEDD)

10:00 Gyógytornász BSc
13:00 Dietetikus BSc

  1. JANUÁR 13. (SZERDA)

09:00 Szociális munka BA
11:00 Csecsemő- és kisgyermeknevelő BA
13:00 Szülésznő BSc

  1. JANUÁR 14. (CSÜTÖRTÖK)

9:00 Radiográfus BSc
11:00 Orvosi diagnosztikai laboratóriumi analitika BSc
13:00 Védőnő BSc

  1. JANUÁR 15. (PÉNTEK)

10:00 Mentőtiszt BSc
13:00 Népegészségügyi ellenőr

Reméljük sokan részt vesztek ezen az eseményen és szeptembertől rengeteg lelkes gólyával bővül az ETK család!

 

1 thought on “Online nyílt nap az ETK-n

Comments are closed.