Online nyílt nap a Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Karán – Beszámoló

Mi a véleményed?
+1
+1
+1
+1
+1
+1
+1

Az eddigi évek nyílt napjai személyes találkozóval zajlottak, így a tanulók közelebbről megismerhették az egyetem által kínált lehetőségeket. Idén azonban rendhagyó módon került megrendezésre ez az esemény. 

Annak érdekében, hogy biztosítani tudják a felvételiző diákok egészségét, az előadások és a programok online formában, személyes megjelenés nélkül zajlottak le. A leendő hallgatók egy előzetes regisztrációt követően tudtak részt venni a nyílt napon. A szervezők igyekeztek az eddigi évekhez hasonló programokkal készülni a résztvevők számára, akik olyan előadásokat hallgathattak meg, mint a dékáni köszöntő, továbbá az idei pontszámításról, felvételi követelményekről tudhattak meg többet, illetve megismerhették a diákhitel működését. 

Emellett a nyílt nap biztosította azoknak a tanulóknak a lehetőséget a képességeik jobb megismerésére, akik valamiért bizonytalanok saját tudásukban. Erre adott lehetőséget 20 résztvevő számára egy karrier teszt, illetve 10 jelentkezőnek egy pályaorientációs tanácsadás. 

Az egyetem egy online kérdezz—felelek szekciót is indított azok számára, akik kétségek között vannak: ezzel szerették volna a szervezők a döntésüket támogatni. A jövőbeli hallgatók részt vehettek valamennyi szak minta előadásán. Ezzel a lehetőséggel jobban bepillantást nyerhettek az egyetemi életbe. Az utóbbit a diákszervezetek előadásai szintén támogatták.

Habár személyes találkozó hiányában az egyetemnek nehéz dolga volt a nyílt nap megszervezésével kapcsolatban, színvonalas nyílt napot sikerült szervezni. Mivel az online formában tartott események nagy része apró technikai problémákba szokott ütközni, így kockázatos volt ennek a lebonyolítása is. A szervezők helyt álltak, a programok pedig gond nélkül meg lettek tartva. A felvételizők minden segítséget megkaptak a leendő döntéseikhez, illetve jobban megismerhették a Közgazdaságtudományi Kar nyújtotta lehetőségeket.

 

belsőkép: Kelly Lacy fotója a Pexels oldaláról