Online kiállítás megnyitó – Klónia

Mi a véleményed?
+1
+1
+1
+1
+1
+1
+1

A járványhelyzet során a kulturális intézmények is keresik a megoldásokat, hogy a potenciális nézőközönség ne maradjon élmény és művészet nélkül. Most Ferenczy Zsolt Klónia című tárlatának online megnyitóját ajánljuk, melyet 2020. 11. 21-én délután 4 órától közvetít a debreceni Modern és Kortárs Művészeti Központ.

A MODEM Debrecen városának kortárs művészeti intézménye, ahol többek között korábban a Helmut Newton fotóinak tárlata – Privát, Helmut Newton fotói –, a Kísérlettől a művészetig: Man Ray fotógráfiái, a Global Control and Censorship, vagy az Impressziók című kiállítások arattak nagy sikert. Természetesen a COVID-19 teljes mértékben átírta a múzeumi és látogatói magatartást, valamint megváltoztatta a lehetőségeseket is. A színházat felváltotta az online színház, a könyvbemutatót felváltotta az online bemutató, továbbá már a kiállítás megnyitóját is tudjuk a nappalink kényelméből élvezni. – Főként, ha az éppen egy szombati napra esik. Az online megnyitók egyik legfőbb előnye, hogy eljuthat bárki olyan virtuális kiállításra, ahová egyébként személyesen lehet több időre, energiára és anyagi áldozatra volna szükség.

Ferenczy Zsolt hazai festő-és képzőművész, aki számos díj és ösztöndíj nyertese, alkotásai egyéni és csoportos kiállításokon jelennek meg a nagyérdemű előtt. Valójában azonban mit ígért Ferenczy legfrissebb tárlata?

A tárlat drámai, traumatikus, máskor humoros, abszurd, sőt imaginárius képeket idéz meg festményeken, rajzokon, kisfilmeken, installációkon és objekteken keresztül.” – Írja a MODEM a honlapján. Az ajánló alapján a tárlat kritikai és reflexiv, így még inkább érdekes lehet az esemény.

A kiállítás megnyitója Ferenczy Zsolttal és Virág Ágival az alábbi linken november 21-én (szombaton) 16 órától elérhető: https://www.youtube.com/watch?v=80OscVc0blo&feature=emb_title

Jó szórakozást, kellemes időtöltést kívánunk!

Forrás:

http://www.modemart.hu/klonia-ferenczy-zsolt-kiallitasmegnyitoja/

1 thought on “Online kiállítás megnyitó – Klónia

Comments are closed.