civil_szervezet_pecsi_egyetemistak_magazinja

Online adománygyűjtés a pécsi civil szervezetekért

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

A kialakult járványhelyzet miatt a civil szervezetek nehéz helyzetbe kerültek. Mivel többen szeretnek megbizonyosodni arról, hogy az adomány, amit felajánlanak jó helyre kerül, így személyesen szeretnék átadni azt. Azonban a jelenlegi járványhelyzet miatt ez nehezen megvalósítható, így sok civil szervezet nem szervezhet nyilvános, fizikai megjelenésű adománygyűjtést a korlátozások miatt. Ezzel viszont rengeteg támogatót veszíthetnek el.


Ezért a Miniszterelnökség az ünnepek alatt egy rendhagyó, online módon zajló adománygyűjtést szervez a Civil Központok országos hálózatának segítségével. Az Adventi Civil Börzének a célja, hogy minél több szervezetnek (ezáltal a nehéz helyzetű családoknak is) segíthessenek és juttathassák el a felajánlásokat, illetve ebben a vírus helyzet se lehessen akadály. A programban megyénként két-három civil szervezet vállal szerepet. Az alapítványok kiválasztásakor figyelembe kellett venniük a céljaikat, hogy mekkora hatáskörre terjednek ki, illetve, hogy az idei év mekkora nehézségeket okozott számukra.


A baranyai megyei szervezetek: Misina Természet -és Állatvédő Egyesület, Pécs-Egyházmegyei Katolikus Caritas Alapítvány és a Pécsi Székesegyház Nagycsaládos Egyesület. A kijelölt alapítványoknak készíteniük kellett egy bemutatkozó videót, melyben elmondták, hogy miért az ő szervezetüknek van szüksége segítségre. A nehéz gazdasági helyzet, illetve a pandémia miatt még nagyobb jelentőséggel bírtak/bírnak ezek a szervezetek. Mivel egyre több család kerül nehéz gazdasági helyzetbe, így az adományozó központok bevételei is csökkentek.  Ahhoz, hogy segíteni tudjanak és továbbra is fent maradhassanak, szükségük van a támogatásunkra, adományainkra.

Az adományozásban bármely magán -és jogi személy részt vehet, bármekkora összeggel. A támogatásokat banki úton lehet eljuttatni a szervezetek számára, átutalással, a közleményben az „Adventi Civil Börze” megjegyzést kell hozzáfűzni. Egy személy akár több szervezetnek is adományozhat, attól függően, hogy melyik alapítvány bemutatkozó videóját találta meggyőzőnek.
A civil szervezetik bemutatkozó videói az alábbi linkeken érhetőek el:
Misina Természet -és Állatvédő Egyesület
Pécs-Egyházmegyei Katolikus Caritas Alapítvány

Pécsi Székesegyház Nagycsaládos Egyesület

Az adományozáshoz szükséges tudnivalók, illetve több érdekesség is megtalálható kampány honlapján, ezt ide kattintva érhetitek el.