Ők nyerték a Jogklinika tényállás megállapító versenyét!

Mi a véleményed?
+1
+1
+1
+1
+1
+1
+1

2019. 04. 02-án a Pécsi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán a 2019-es JogÁSZ napok keretein belül lezajlott a Jogklinika által szervezett tényállás megállapítási verseny.

A verseny előtt a jelenlevő, még nem Jogklinika hallgatók megismerhették a Jogklinika által nyújtott gyakorlat orientált képzés előnyeit, illetve a képzésben rejlő lehetőségeket.

Ezt követően a versenyző 5 csapat elhagyta a termet. Ez idő alatt azok a hallgatók, akik nem vettek részt a versenyben megismerték a bűncselekményt, amelyet később a versenyzőknek fel kellett ismerniük.

Miután a hallgatók – mint tanúk – megkapták a szükséges információkat, a versenyző csapatoknak egyenként 7 percük volt kikérdezni a kb. 25 tanút az elkövetett bűncselekménnyel kapcsolatban. Nehezítés volt, hogy a versenyzők előzetesen semmilyen ismerettel nem rendelkeztek a felderítésre váró tényállással kapcsolatban. A tanúk között vegyesen oszlottak el a szem- illetve fültanúk, valamint néhányan közülük hamis tanúként vettek részt a kihallgatáson. A versenyzőknek az így szerzett információk alapján kellett kiszűrniük a valót és valótlant.

Utolsó lépésként a csapatoknak 10 perc állt rendelkezésükre, hogy írásban összefoglalják mi és hogyan történt, majd megállapítsák a megvalósult tényállást.

A III. helyezést Vajda Szabolcs és Március Máté, a II. helyezést Takács Olívia és Sándor Barbara, az I. helyezést pedig Kardos Enikő és Fazekas Cintia érték el.

Fazekas Cintia és Kardos Enikő

Gratulálunk Nekik az elért eredményhez!

Ezúton is szeretnénk megköszönni a Pécsi Ítélőtábla részéről közreműködő bíráknak, dr. Makai Lajosnak és dr. Turi Tamásnak munkájukat és segítségüket!

1 thought on “Ők nyerték a Jogklinika tényállás megállapító versenyét!

Comments are closed.