pte-ajk-hot-uj-elnok

Döntöttek! Ő lett a PTE ÁJK HÖT új ügyvivő elnöke!

Mi a véleményed?
+1
+1
1
+1
+1
+1
+1
+1

Ahogyan arról beszámoltunk már Szkladán Dávid a PTE ÁJK HÖT elnöke lemondott a Hallgatói Önkormányzati Testületben betöltött pozíciójáról, mellyel a múlt héten feloszlott a PTE ÁJK HÖT.
Rövid várakozás után a mai napon a PTE EHÖK (Egyetemi Hallgatói Önkormányzat) Küldöttgyűlése megszavazta az új ügyvivő elnök és elnökhelyettes személyét.

A PTE ÁJK HÖT új ügyvivő elnöke: Horváth Dominik, míg az elnökhelyettes Tóth Ábel Dávid lett.

Dominikról…

Horváth Dominik a Pécsi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kar harmadéves jogász hallgatója, a Media Iuris alapítótagja és rovatvezetője. Nevéhez köthető a Scientificus című tudományos rovat. Emellett az ELSA Pécs általános elnökhelyettesi pozícióját is Ő tölti be. Már egyetemi pályafutása elején aktív szerepet vállalt a Kar életében, emellett kiemelkedő tanulmányi teljesítménnyel rendelkezik, amit bizonyít, hogy a tavalyi évben az ELSA Pénzügyi Esetversenyen különdíjasa lett csapattársával. Eddig is lelkiismeretes és kitartó munkájáról volt ismert, és ezt mostantól HÖT elnökként is tudja folytatni. Kinevezése és jövőbeli tervei kapcsán kérdeztük a mai napon újonnan kinevezett ügyvivő elnököt.

Interjú

Először is gratulálni szeretnék a kinevezésedhez! Pár mondatban kérlek összefoglalnád, hogyan kerültél a Hallgatói Önkormányzati Testület élére és miként épül majd fel az új PTE ÁJK HÖT?

Horváth_Dominik_hot_elnokHorváth Dominik: Az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat Küldöttgyűlése döntött személyemről. Arról, hogy a PTE ÁJK HÖT ügyvivő elnöki tisztségét a mai naptól én töltsem be. A Küldöttgyűlés egyhangúan megszavazta pozíciómat. Elnökhelyettesemnek Tóth Dávidot szerettem volna, kinek személye felől is egyhangú szavazással döntött a küldöttgyűlés.

Hogyan fogadtad a kinevezésedet?

Horváth Dominik: Nagyon örülök a megtisztelő feladatnak és bízom abban, hogy a jövőben gördülékenyen tudom majd irányítani a testület munkáját a jelenlegi helyzetben.

Mi a fő célod elnökként? Mire számíthatnak a pécsi jogi kar hallgatói az új HÖT-től?

EZT OLVASTAD MÁR?  Szabó Barbara - a Nemzet Szépe jelöltje

Horváth Dominik: Az elkövetkezendő időben szeretném visszaállítani a hallgatói érdekképviselet zavartalan működését, a szolgáltatások rendeltetésszerű használatának lehetőségét. A HÖT további tagjainak kinevezéséről a későbbiekben döntök.

Több kari szervnek is oszlopos tagja vagy. Mi motivált az egyetemi életben való aktív részvételre?

Horváth Dominik: Olyan embernek tartom magam, aki sokkal jobban szeret adni, mint kapni. Ezért gyakran vállaltam szerepet a kar életében, rendezvények, események megszervezésében, lebonyolításában. Karunk médiahálózatának működtetésében továbbra is aktív szerepet vállalok majd.

Gratulálunk, és eredményes, sikeres munkát kívánunk az új Elnöknek!