nick_jonas

Híres emberek élete 4. rész: Nick Jonas

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Szerintem sokatoknak ismerősen cseng a név, Jonas Brothers. Hiszen én és sokan mások is közületek a Disney Channel szereplőivel együtt nőttünk fel. Téged is érdekel, mi lett az óta kedvenceinkkel? Hogyan élik mindennapjaikat gyermekkorunk tini bálványai? Tartsatok velünk! Előző cikkeimben olvashattok akár Hannah Montanáról, vagy Demi Lovato életéről. Mára viszont Nick Jonassal készültem, ha érdekel, olvass tovább!

De ki is az a Nick Jonas? Miért is olyan érdekes ő számunkra? Kezdjük az elején!

Texas állambeli Dallasban 1992. szeptember 16-án született Nicholas Jerry Jonas néven. Édesanyja tanár, édesapja Paul Jonas, pedig lelkész és egyben zenész volt. Amit sokan nem tudunk, hiszen a Jonas Brothers című sorozatban csak 3 testvér szerepel, hogy a való életben 4-en vannak! Frankie Jonas, aki az idén tölti be 21. életévét, valamint a híres testvérhármas: Joe Jonas, Kevin Jonas, Nick Jonas. 

Hogy jött vajon a zenész, színész pálya? 

Mivel apjuk lelkész volt, először kiskoruktól kezdve a gyülekezeti kórusban énekeltek.

Érdekesség: Már kisgyermek korában cukorbetegséget diagnosztizáltak nála. 

A tehetséges gyermek énekhangjára figyelt fel először egy Manager, mikor édesanyja magával vitte egy fodrászüzletbe, ahol Nick, Pán Péter dalokat énekelt. Majd ezután szerepet kapott több Musicalben is. Ezután az INO Records és a Columbia Records támogatásával felénekelte első, majd második dalát. A Columbia Records elnökének ugyan a dalok nem tetszettek, viszont a fiú hangja annál inkább, viszont mikor meghallgatta volna Nicket, ő már nem egyedül, hanem testvéreivel együtt érkezett, ahol előadták első közösen írt dalukat, így egy együttesként szerződtették le őket. Így megalakult először még Sons of Jonas, azaz Jonas fiai névvel a banda, viszont később mégsem tetszett nekik ez a név, így változtatták Jonas Brothersre. A fiúk 2005-2006 körül már olyan világhírű előadók után léptek fel, mint vendég előadók, mint például a Backstreet Boys. Majd napról napra egyre híresebbé váltak, és hallhattuk dalaikat például a Cartoon Networkon is.  Majd a Disney Channelen is debütáltak videóklipjeik. 

Egyszer 2007-ben még a Fehér Házban is felléphettek, ahol a nemzeti Himnuszt énekelték el.

nick_jonas

Jótékonyság:

Létrehoztak egy alapítványt gyermekeknek, Change for the Children néven. 2007-ben a banda a bevételük 10%-át, azaz körülbelül 1,2 millió dollárt adományoztak nekik. 

  1. augusztus 6.- óta Nick Jonas nagykövete a Bayer Diabetes Care-nek. Mely egy cukorbetegek gondozásával foglalkozó intézmény. 

A siker kezdete:

Majd megjelent második albumuk Jonas Brothers címmel, 2007. augusztus 27-én, ami hatalmas siker lett, és karrierjük kezdett beindulni. Ekkor már a Hollywood Records-sal álltak szerződésben. A Hannah Montana sorozat is ekkor kezdett beindulni, és hírnevet szerezni magának, ahol vendégszerepet kaptak a fiúk, és együtt énekeltek a tinibálvánnyal. Talán nem is tudtad, de Miley Cyrus volt Nick első komolyabb barátnője! Viszont nagyon sokáig titokban tartották, hogy együtt vannak. Nick egyébként később Selena Gomezzel, szintén Disney Channeles sztárral alkotott egy párt, viszont az elmondása szerint „se veled, se nélküled” kapcsolat volt. Ettől a perctől kezdve a turnék, és fellépések sora következett életükben. Viszont a fordulópont 2009 májusában jött el, mikor megkapták saját sorozatukat a Disney Channelen. A sorozat 3 testvérről szól, akik rocksztárként rendes iskolába járnak, és azt mutatja be, milyen így élni az életüket. Érdekesség, hogy a sorozatban igazi Jonas Brothers dalokat is hallhatunk.

 

A banda feloszlik? 2009 Nick Jonas & The Administration

Mikor Nick megalapította saját bandáját, 2009-ben olyan pletykák kezdtek el terjedni, miszerint feloszlik a banda. Majd ezt cáfolták. 

Szerepei:

A Rock Tábor, a Záróbuli című utolsó részében is láthatjuk, mint Nate. 

Ugyanebben az évben feltűnt a nyomorultak – 25. évfordulós díszelőadás című filmben. 

Mr. Sunshine és a Last Man Standing sorozatokban egy-egy epizód erejéig feltűnt 2011-ben.

2017-ben egy nagyobb szerepet kapott a Jumanji! című filmben.

Napjainkban:

2017-ben találtak egymásra Priyanka Chopra-val, aki indiai származású, és 10 évvel idősebb, mint Nick. Majd 2018-ban házasodtak össze, és esküvőt Indiában tartották. Napjaninkig boldog házasságban élnek. A tavalyi 2020-as évben az a hír röppent fel, hogy családot szeretnének alapítani, majd az idei évben pedig az a hír járta, hogy Nick Jonas apa lesz! Viszont úgy látszik ezek mind csak pletykák, hiába kezdtünk korán örülni a hírnek, sajnos még nincs láthatáron újabb Jonas baba! Dalai folyamatosan érkeznek, úgy látszik, nála az ihlet sosem fogy el! Valamint több filmben is láthattuk, mint például a 2017-es Jumanji! 

nick_jonas

Számomra rendkívül furcsa látni, hogy az imádott kedvenceink is felnőnek egyszer. Hogy a példaképeink, vagy épp első szerelmeink felett is elhalad az idő, és akikről álmodoztál, vagy épp azt hitted örökké fiatalok maradnak, családot alapítanak, vagy épp megőszülnek. Viszont rendkívül érdekes látni, hogy alakul az életük ennyi év után. Ha téged is érdekel mi lett kedvenceiddel, maradj velünk, és kövesd figyelemmel cikkeinket! 

Források: 1, 2

Képek: kiemelt, 1, 3