„Nem egy méltó ellenfél, hanem a sérülésem győzött le” Interjú Kocsis Lili Bajnok exatlonistával

+1
7
+1
1
+1
16
+1
0
+1
0
+1
0

A kezdő Bajnok csapat utolsó női versenyzője, Kocsis Lili a következő sorokkal szólt követőihez az Exatlon Hungary kezdetekor: „Minden nap azon leszek, hogy kihozzam magamból a maximumot, a többit pedig majd a sors eldönti.” – írta Lilkó egy Instagram poszt alatt. Esetében a sors döntött, ugyanis egy szerencsétlen kézsérülés miatt, 89 napot háta mögött hagyva, távoznia kellett a versenyről. 

Korábbi cikkeinkben olvashattok a verseny menetéről, illetve pár exatlonista már nyilatkozott (különböző szériákból) magazinunknak a műsorban szerzett élményeiről: Bors Máté, Szabó Benedek, Szabó-Thomka Hanna, Török Lívia és Tóth Janka.

Kocsis Lili – nézők által ismert Lilkó -, tizenháromszoros show tánc világbajnok, valamint fitness Európa-bajnok sportolónő. A műsor alatt csupán egyszer kényszerült párbajra, amely végén győztesként került ki Szendy Lilla ellenében. Viszont a legjobban az zavarta, hogy nem egy méltó ellenféllel szemben maradt alul, hanem sérülése miatt kellett távoznia. Volt szerencsém felkérni egy interjúra, amelyben megosztotta velünk kint szerzett tapasztalatait, élményeit.

Kocsis Lili bemutatkozó videója:

 

Elsősorban az lenne a kérdésem, hogy vagy most jelenleg?

Kocsis Lili: Nagyon szépen köszönöm a felkérést! Egy ideje készültem arra a hírre lelkileg, hogy abba kell hagynom a versenyzést. Ugyanakkor nem engedtem el teljesen a reményt, hogy visszaállhatok majd a pályára. Így nem ért engem teljesen hideg zuhanyként az, hogy számomra véget ért ez a dolog. Viszont azt nagyon nehéz volt feldolgozni, hogy a célegyenes vége fele kellett távoznom egy sérülés miatt, ezáltal nem küzdhettem egy utolsót a bennmaradásért. Ettől függetlenül nagyon jól érzem magam, rengeteg élménnyel, tapasztalattal és ajándékkal gazdagodhattam ez idő alatt, ezért csak ezekre gondolok felépülésemkor. 

 

 

Egyes pályák igencsak megterhelőek voltak, ez okból olykor Lilkó könnyekben tört ki félelmei miatt. 

Számodra a tested a munkaeszközödet is jelenti. A derekadon kívül, más testrészedet is féltetted a futamok közben?

Kocsis Lili: Igyekeztem mindent kizárni, ami befolyásoló tényező lehet verseny közben. Természetesen minden egyes futamnál tudatosan mozogtam, továbbá mindegyik lépésem megfontolt volt. Tudtam, mit csinálok a testemmel, mert nagyon fontos számomra az, hogy a szakmámban a magam módján vehessem igénybe minden egyes testrészemet. Sajnos a kint létem vége felé ez nehezen tudott megvalósulni, mivel a kézközépcsontomat érte baleset. Ha csupán az ujjam sérül meg, akkor lett volna még esélyem folytatni a versenyt. 

Sokak szerint – személyem is így vélekedik – a legnagyobb fejlődés a Te játékodon volt megfigyelhető a női exatlonisták közül. Csapaton belül kik segítettek Téged a legjobban és hogyan?

Kocsis Lili: Nagyon örülök ennek az észrevételnek. Igazából napi szinten arra törekedtem, hogy fejlődjek és levonjam a tanulságokat az adott futamokból. Tudniillik az önfejlesztés volt a legfőbb célom a verseny alatt. Boldoggá tesz az, hogy valamelyest sikerült is egy növekvő tendenciát mutatom a nézők számára is. 

A kérdésre reflektálva, egy hihetetlenül összetartó csapatot alkottunk, így mindig segítettük egymást, bármiről is volt szó. Talán a legtöbbet Szabó Francival köszönhetünk egymásnak, mert jóban-rosszban támogattuk a másikat. Férfi atléták közül Móricz Danival találtam meg azonnal a közös hangot mindenféle tekintetben. 

Bár Lilkó a tenger és a napfény szerelmese, tartott a vizes pályáktól

A műsort követően, milyen viszonyban vagy most a vízzel?

Kocsis Lili: Kalandosan indult az utunk a vízzel. Ezt a félelmemet teljes mértékben le tudtam győzni, így azt mondom, hogy egész jó kapcsolatom van most már „vele”. Nem azt mondom, hogy legjobb barátok lettünk, de mostantól nem fogok megfutamodni semmilyen hasonló feladattól. – mesélte nevetve

Kik ellen szerettél a leginkább futni?

Kocsis Lili: Voltaképp mindenki ellen élvezetes volt futni, mert nagyon szeretek versenyezni. Hatalmas küzdőszellem van bennem, ezért is fáj az, hogy nem egy méltó ellenfél, hanem a sérülésem győzött le.  A Kihívó női atléták közül Buzás Dórival és Kőnig Annával különösen szerettem rajthoz állni, mert mind a ketten hihetetlenül gyorsak a pályán. Szeretem azt, ha valaki húz engem, és a lányok ebben a tekintetben ilyenek voltak. 

Mit hoztál haza magaddal Dominikáról?

Kocsis Lili: Szerintem ezt nem lehet megfogalmazni, hogy mit is adott nekem az Exatlon. Rengeteg mindent tanultam, ugyanakkor hatalmas barátságokat kötöttem. És ez a kötelék fenn is fog maradni a továbbiakban, mivel nem hiszem, hogy ez a bezártság miatt alakult volna ki a kint töltött időszak alatt. Volt egy kis piros családunk: Szabó Franci volt az anya, Szarka Ákos az apa és mi voltunk a gyerekeik. Ez pedig nem látszat volt, hanem egy igazi kapocs. Ugyanis valóban szeretjük egymást, nemcsak egy körítés volt ez a műsor kedvéért. Mikor felkeltünk reggelente a faházban vagy a villában, olyan volt, mintha otthon lettünk volna. És ezek az emberi értékek felbecsülhetetlenek. 

A 3. évad Bajnok csapata:  

Mihamarabbi felépülést kívánunk Lilkónak a Pécsi Egyetemisták Magazinja nevében! Fuego!

Forrás: 1