National Council Meeting @ Győr – beszámoló

Mi a véleményed?
+1
+1
+1
+1
+1
+1
+1

Az ELSA Pécs is részt vett a National Council Meetingen (NCM) ami, az ELSA Magyarország közgyűlése és féléves szakmai-közösségi összejöveteléért felelős találkozó. A meeting célja az, hogy összehozza a hazai ELSA tisztségviselőket a szervezet fejlesztése, tapasztalatcsere, valamint közgyűlési döntéshozatal érdekében.

Fotó: Horváth Dominik

Pénteken (04.05.) este felé érkeztünk meg Győrbe és neki is láttunk a másnapi megbeszélésre való felkészülésnek, de előtte még találkoztunk a többi résztvevővel is.

Másnap délelőtt (04.06.) 10:00-kor kezdődött el a közgyűlés, aminek az első része a workshopok voltak. Szerencsére a szállásunktól a Széchenyi István Egyetem Deák Ferenc Állam- és Jogtudományi Kar egyáltalán nem volt messze.

Workshopok

A workshopokon belül lehetőség volt információcserére, beszélgetésekre, interaktív játékokra, aminek köszönhetően a résztvevők hasznos információkkal gazdagodtak. Nagyon jó volt látni, hogy látszott mindenkin az igyekezet, és ez meg is mutatkozott, mert minden résztvevő helyi szervezet nagyon felkészült volt. Minden területen látszott a rengeteg idő és belefektetett munka.

Fotó: Horváth Dominik

Ezt követte az ebédszünet, amikor pizzákat rendeltünk a helyszínre.

Az ebédszünetet követően elkezdődött a Közgyűlés. A közgyűlés az ELSA legfőbb döntéshozó szerve, melynek döntései a Tagok javaslatain, valamint a nemzetközi ELSA szabályzatnak és hazai jogszabályoknak való megfeleltetésen alapszik. A közgyűlés során az összes tisztségviselő jelen lehet, függetlenül az általa képviselt területtől, de a Tagnak, csak egy szavazata van. A közgyűlésen több ELSA vezetőségi pozíciót megszavaztunk, mert volt még néhány megüresedett titulus.

A közgyűlés után volt egy kis szabadidőnk, amíg körül tudtunk nézni Győrben. A kis városnézést követően pedig részt vettünk a többi taggal együtt egy közös vacsorán. Este pedig búcsúzóul elmentünk egy helyi bárba megbeszélni a forgalmas napunk eseményeit.

Ennek a meetingnek a célja az, hogy lehetőséget biztosítson az összes tisztségviselő számára, hogy találkozzanak, információt gyűjtsenek más helyi szervezet működéséről, egymással tippeket, tapasztalatokat osszanak meg az ELSA területek minél hatékonyabb irányítása érdekében. Ez szerintem teljes mértékben megvalósult.

EZT OLVASTAD MÁR?  Záróvizsga a krízishelyzetben

Őszintén nagyon jó érzés egy ilyen összetartó csapatba tartozni, ami ráadásul egy olyan szervezettel foglalkozik, amiben rengeteg potenciál van. Akit kicsit is érdekel egy külföldi jogi egyetem vagy egy joghallgató hétköznapjai vagy egy ügyvédi iroda vagy egyéb lehetőségek. Akkor neki mindenképpen csak ajánlani tudom, hogy bátran kérdezzen az ELSA-tól, és az ELSA mindenképpen szívesen segíteni fog neki, hogy megvalósulhasson ez a vágya.

Beszámoló: Horváth Dominik – mediaiuris