„Művészettel egy igazibb karácsonyért” – Online jótékonysági árverést szervez a Műszaki és Informatikai kar

Mi a véleményed?
+1
+1
+1
+1
+1
+1
+1

A korábbi évekhez hasonlóan, idén is jótékonysági akciót szervez a Műszaki és Informatikai Kar Hallgatói Önkormányzata (MIK-HÖK). A korábbi élő eseményeit (mint pl: süteményvásárt) azonban a COVID-19 miatti egyetembezárás, és rendezvénytilalom miatt nem tudja megtartani.

Ezért a Hallgató Önkormányzat úgy döntött, hogy egy online aukciót szervez, melynek címe : Művészettel egy igazibb karácsonyért. Az aukcióra többek között festményeket, grafikákat, domborműveket, szobrokat vagy dekorációs tárgyakat várnak, melyeket a hallgatók saját kezüleg készítettek el. A beérkezett legjobb 16 pályaművet a Jókai utcai Főposta aulájában időszakosan kiállítják.

Az aukció szervezésének nehézségeiről, kihívásairól kérdeztem Kovács Norbert Hunort, MIK-HÖK ügyvivő elnököt, és Vukovics Vivien építész hallgatót.

A jelenlegi járványügyi veszélyhelyzet nem feltétlenül tette nehezebbé magát a szervezési folyamatot, aktuálisabbá viszont annál inkább. A korábbi évek tárgyi gyűjtéseihez és sütivásáraihoz képest most a szervezési folyamatok újabb ösvényeire terelődtünk át, szélesebb megoldási körökben kellett ötletelnünk, hogy a jelenleg hatályban lévő egészségügyi és biztonsági előírások betartása mellett is működőképes rendszert alakítsunk ki. Ehhez persze az is kellett, hogy mindenki, akihez fordultunk, pozitívan álljon az ügyünk mellé és lelkesen támogassa azt. A jövőre nézve, ha reményeinknek megfelelően jelentős sikkerrel zárul a kezdeményezésünk, a korábbi jótékonysági rendezvényeinket akkor sem gondolnám, hogy teljes mértékben kiváltaná. Inkább kiegészítené, hogy színesebb legyen a lehetőségek palettája, és szélesebbé tegye azt a szimbolikus tenyeret, melynek segítségével a jószívű emberek adakozni tudnak a rászorulóknak, legyenek azok akár bajba jutott kisállatok, akár nehéz sorsú embertársaink.” – Kovács Norbert Hunor

„Teljesen más lesz, mivel online zajlik a nagy része, ha minden igaz lesz azért kiállítás a Jókai utcai postán, amit ezúton is köszönünk! Ugye a kialakult fertőző veszély miatt a szokásos cipősdoboz akció nehezen kivitelezhető, de ezek ellenére sem akartuk a gyerekeket magukra hagyni. Mivel mindannyian szeretünk alkotni, és az alkotás örömet is okoz nekünk, emiatt gondoltuk, aki ugyanígy érez és kedve van, bátran csatlakozzon hozzánk.” – Vukovics Vivien

EZT OLVASTAD MÁR?  A TTK 2020-as éve

Az alkotásokat november 27-éig várják, az aukció december 18-ig tart. A befolyó összeget pedig a KHE Tanoda nehéz sorsú roma gyerekeinek támogatására, illetve a karácsonyuk szebbé varázslására fordítják.