Mit vigyél magaddal a gólyatáborba?

+1
0
+1
0
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0

A holnapi nappal kezdődik a Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar gólyatábora. A tavalyi évben sajnos pár nappal a tábor előtt le kellett mondani az eseményt a járványügyi korlátozások miatt, azonban a Közgáz idén újult erővel, új csapattal és megannyi programmal várja az elsőéveseket Sikondán.

Mivel mindenki számára meghatározó az első ismerkedés, benyomás, így a gólyatábor egy jó lehetőséget, teret ad ennek megteremtéséhez. Az idei tábor augusztus 27-30-ig fog tartani, az eseményről pedig ezen a linken keresztül találtok bővebb leírást. Mivel a gólyatábor ideje alatt az elsőévesek nem hagyhatják el Sikonda területét, így most összeszedtük nektek mindazokat a dolgokat, amikre szükséged lesz ebben a pár napban.

Igazolványok

A táborba való belépés elengedhetetlen feltétele az oltási igazolvány megléte, melyet egy személyigazolvánnyal párosítva kell felmutatnotok a belépés során. Emiatt nagyon fontos, hogy ezt a kettő kis kártyát ne felejtsétek otthon. Illetve szükségetek lesz egy kisebb pénzre is, hiszen a táborban lehetőségetek lesz szeszes (vagy éppen mentes) italt, ételt, nassolni valót vásárolni.

Gyógyszerek:

A gólyatáborban egy orvosi sátor fogja kezelni azokat, akik nem érzik jól magukat vagy szükségük van olyan gyógyszerre, ami mondjuk a betegnél nincs.

Jó, ha nálunk vannak a saját gyógyszereink, vitaminjaink és a hidegebb időjárásra való tekintettel megfázásra, torokfájásra vény nélkül kapható gyógyszer!

gólya

Ruhák:

Nem hátrány, ha teszünk a bőröndbe egy-két ruhadarabot is, viszont érdemes utazás előtt megtekinteni a gólyatábor idejére szóló időjárás előrejelzést, ugyanis sajnos augusztus végén az idő nem kedvez számunkra. Ellenben mint mindig, most is érhetnek minket meglepetések, így személy szerint én azt javasolnám, hogy minden időjárás változásra készüljetek fel.

Amit viszont ne felejtsetek otthon, ha esik, ha fúj, egy-egy fürdőruhát, hiszen a szervezők által összeállított feladatok alapján lehetséges, hogy szükségetek lesz rá. Emellett legyen nálatok pulóver (a hideg éjszakákhoz), esőkabát vagy esernyő (sajnos erre az esetre is fel kell készülni) és a bulis ruháitokat se hagyjátok otthon, hiszen attól függetlenül, hogy napközben a gólya pólóitokban kell lennetek, este már szabadon készülhettek a táncra a saját ruháitokban.

Elektronikus eszközök:

Habár a gólyatáborban nem igazán lesz időtök a telefonotokat fürkészni, azonban arra az esetre, ha mégis, szükségetek lehet egy powerbankra. Ugyanis nagyon fontos, hogy a kapcsolattartás meg legyen a gólyák és a seniorok között, amihez a telefon elengedhetetlen feltétel. Emellett a szállásotokon lesz lehetőség telefon töltésre, de mivel lesz, ahol többen lesztek egy szobába beosztva, így jól jön, ha valakinél van egy elosztó vagy hosszabbító.

Italok

A gólyatábor területére engedélyezett bevinni saját felelősségre alkoholos italt. Ezen kívül lesz lehetőség italok vásárlására is, de a tábor területét nem hagyhatjátok el, így kell kalkulálnotok! Jó, ha van nálad egy kis nassolni való, ha megéheznél egy-egy feladat között. Emellett attól függetlenül, hogy a táborban biztosítanak számotokra ivóvizet, nem árt, ha ti is készültök üdítővel, kávéval, illetve vízzel.

Nyitottság, pozitivitás

Tudnotok kell, hogy miről is szól valójában a gólyatábor. Ez az esemény lehetőséget ad nektek arra, hogy megismerjétek azokat a diákokat, akikkel együtt fogjátok eltölteni a leendő tanulmányi éveiteket, amelyeket a PTE-n töltötök. A kapcsolatok kiépítése ezért is fontos, hiszen minél nyitottabb vagy, annál könnyebben tudsz a jövőben is ismerkedni.

Emellett mindig gondolkodjatok pozitívan, ha nem tudtok valamit, bátran keressétek a seniorjaitokat vagy a szervezőket, ha tetszik egy feladat, akkor jelentkezzetek rá, és ha úgy érzed van olyan személy, akit szívesen megismernél, akkor légy barátságos és nyitott. Erről is szól valójában egy gólyatábor, hogy a saját korlátjainkat feszegetve tudjuk jól érezni magunkat, miközben olyan élményekkel gazdagodunk, amelyeket örökre megtudunk őrizni.

Ezek voltak azok a tárgyi, illetve lelki dolgok, amiket jó, ha el elviszel magaddal a gólyatáborba. Emellett készüljetek fel arra a felejthetetlen 3 napra, ami rátok van. Tartogassátok addig is az energiátokat és a hangotokat! Ha szeretnétek többet megtudni arról, hogy milyen volt az idei ÁJK, illetve GYTK-ÁOK gólyatábora egy elsőéves szemszögéből, akkor olvassátok el Telegdy Blanka és Gara Bella korábbi cikkét.

kepek forrasai: kiemelt kép, kép1, kép2