orfű

Ilyen volt a Mini Fishing On Orfű

+1
0
+1
0
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0

Miután a 2020-as fesztiválszezont teljesen eltörölte a világjárvány az emberek már szinte éheztek arra, hogy újra tartsanak fesztiválokat. Azonban sajnos márciusban úgy tűnt, hogy idén sem lesz igazán fesztiválszezon, májusra viszont kiderült, hogy a magas beoltottsági számnak köszönhetően lehet zenés-táncos rendezvényeket tartani, így azok a fesztiválok akik még nem jelentették be az elmaradást meg tudják tartani az eseményeket. 

A Fishing On Orfű különleges helyzetben volt, ugyanis már régebben bejelentették, hogy a fesztivált egy későbbi időpontban, augusztusban tartják meg, ám a csillagok szerencsés együttállása miatt egy „mini” fesztivál került megrendezésre június 17-20. között, ami általában a fesztivál rendes időpontja.  A bérletek már a fesztivál kezdete előtt elfogytak, és lehetett számítani arra, hogy óriási buli lesz a dolog, így én is felkerekedtem az egyik legjobb barátnőmmel, hogy megnézzük milyen a Mini Fishing On Orfű. 

Nagy gondolkodás előzte meg az eseményt, hogy bevállaljuk-e a járványhelyzetre való tekintettel a dolgot, de nem bántuk meg, hogy megtettük. Egyszerűen mert tökéletes volt az egész fesztivál. Nyílván már ott kezdődött a dolog, hogy olyan fellépők voltak, amik miatt általában rohanásban voltunk, le ne maradjunk semmiről, viszont az egész szuperül is volt felépítve. 

A helyszín hasonlóan volt megoldva mint a nagytestvéren, annyi volt a változatás, hogy ahol a legnagyobb színpad szokott lenni, ott most nem volt semmi, és a normál esetben kisebb nagyszínpad volt a fesztivál ideje alatt a fő helyszín. Itt többek között játszott a 30y, Krúbi, Kiscsillag, Elefánt és Esti Kornél is. A másik fő színpadként az Amondó színpad funkcionált, ahol meghallgathattuk például a Supernemet, Csaknekedkislányt, Carson Comát és Ricsárdgírt is. A Fonó borfalu színpad nem meglepő módon a borfaluban kapott helyet.

orfű

 A leghangulatosabb helyszín pedig szerintem idén is mint mindig, a Tűzhöz közel színpad volt, ami az erdő közepén való elhelyezkedése miatt, illetve a méretéből adódóan a legcsaládiasabb színpad, hihetetlen élmény amikor körülbelül másfél méterre tőled játszik egy általad oly módon szeretett előadó, és körülötted a nyolc hónapos kisgyerektől a nyolcvan éves bácsiig mindenki rajongással figyel. Szóval csodás élmény, és hihetetlenül jó, hogy még így, kicsiben is megszervezte a fesztivál stábja, mert biztosra merem állítani, hogy mindenki hihetetlenül feltöltődve tért haza erről a négy napról. Mi legalábbis biztosan. 

Ami pedig idén is legjobban megfogott ezen a fesztiválon az a családiassága volt, hogy egyszerűen mindenki nyitott, egyáltalán nem meglepő az a helyzet mikor teljesen ismeretlen emberekkel keveredsz kedélyes csevegésbe a tó partján, vagy osztasz meg éjjel kettőkor egy müzliszeletet valakivel akit előtte körülbelül öt perce ismertél meg. 

Szóval én, akinek ez már a harmadik fishingje volt, így éltem meg a fesztivált. Viszont velem ellentétben Buci, aki a Pécsi Egyetemisták egyik arca, idén bulizott először a Fishing on Orfű fesztiválon, szóval megkértem, hogy mesélje el nekem, ő milyennek élte meg ezt  a pár napot: 

fishingFishingen lenni rettentő más egy nagy fesztiválhoz képest. Voltam sok helyen már, de a hangulat messze itt a legcsaládiasabb és legbarátságosabb. A környezete szerintem Ozorára hasonlít kicsit, tele fákkal, jó levegővel és sok közvetlen emberrel. Többféle magyar zenei stílus van Mini Fishingen is, mint az eredeti fesztiválon, nyilván a rövidsége miatt kevesebb a fellépő, de nagy nevek ugyanúgy megjelennek. A mostani főleg nagyon pezsgett, ugye a nagy bezártság után mindenkin látszott, hogy alig várja, hogy így kezdődjön a nyár.

Találkoztam sok olyannal is, aki azt mondta, hogy ez az első fesztiválja, és mindenki pozitívan mesélt róla. Volt egy csomó más program is a koncerteken kívül, például a magyar Eb-meccs nézés, bor- és sörkóstolók, illetve mi a nagy meleg elől az Orfűi-tóba menekültünk fürdeni. A fellépők is jóval felszabadultabbak voltak, és habár nem ismertem pár bandát, mindenki tetszett. 

Nagyon köszönöm Bucinak, hogy ő is megosztotta az élményeit, illetve hálás vagyok a fesztivál szervezőinek, és mindenkinek aki végig dolgozta ezt a pár napot, hogy idén is ilyen fantasztikus eseményt szerveztek!

Ha pedig érdekelnek interjúk a Mini Fishingről akkor kövesd a héten a Pécsi Egyetemisták Magazinját, illetve a youtube csatornánkat, mert mind írásban, mind videó formájában ehhez hasonló szuper interjúk várhatóak!